Skip to content
12 reacties
739 weergaves

Wanneer ongesteld?

Ik ben een meisje van 12 jaar, maar ben nog niet ongesteld. Ik heb wel al borsten, heupen schaamhaar, okselhaar ect. Ik heb sinds februari soms bruin spul in m’n onderbroek en heb 2x witte afscheiding gehad. Is het raar dat ik nog niet ongesteld ben? Ik weet ook wel dat je op latere leeftijd ongesteld kan worden, maar dit zijn toch allemaal symptomen of hoe ik het ook moet noemen dat je ongesteld word? De helft van mijn vriendinnen zijn het al. Kan het ook zijn dat ik binnenkort ongesteld word? Zelf wil ik het wel, want dan weet ik dat ik gezond ben. Dus ik heb een paar vragen: • Hoe oud was je toen je ongesteld werd? • Wat deed je toen je zag dat je onderbroek vies was? • Word ik binnenkort ongesteld?

12 jaar
5 jaren geleden

12 Reacties

  • Uhm.. Nou nee ik weet eigenlijk niet hoelang ik het al was. Ik was Netflix aan het kijken en zat helemaal in die serie daarom denk ik haha, maar ik moest opeens echt superr nodig naar de wc en zag ik dat m’n onderbroek rood was. Had ook bijna geen buikpijn. Paar dagen daarna wel een beetje. IK BEN ECHT BLIJ DAT HET NU EVEN IS GESTOPT :) HAHA

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • voelde het dat je het had?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja het gaat gelukkig weer! Iedereen (de meisjes) zijn het inderdaad GELUKKIGGG vergeten. Ja toen ik weer naar school ging kwamen ze allemaal naar me toe en vragen hoe het gaat, maar we hebben het er gelukkig nu niet meer over gehad. Nu hopen dat dat nooit meer gebeurd.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • oh dat is echt niet leuk. ik hoop dat ik dat niet ook heb. en is nu alles goed?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • @meisje 12 Hey, geen zorgen, dit zal echt niet je hele schooljaar verpesten. Doorlekken gebeurt helaas wel eens. Ik denk dat de meeste mensen het niet eens zullen onthouden. En de meiden die het zagen hebben beloofd het niet door te vertellen; de meiden die zelf al ongesteld worden snappen waarschijnlijk heel goed hoe vervelend het is.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Juppp het is totaal niet handig. Ben op school doorgelekt. Zit in de eerste klas dus weet de weg in de school niet precies. Dus ik moest een briefje halen in een 1 of ander kamertje die ik niet kon vinden. Ik heb mensen gevraagd waar het was, maar ze geven zo lange uitleg dat ik het vergeet. Heb al iets van 20 minuten gelopen in de school met m’n jas om mn middel en had uiteindelijk het kamertje gevonden. Ik heb me ziek gemeld. Ik voelde me zo vreselijk. Nog steeds. Bijna alle meisjes zagen het, maar ze hielpen me gelukkig en ze zullen het aan niemand doorvertellen, maar wat als iedereen het zag? De hele tijd denk ik daaraan en ik schaam me zo erg. Al die jongens vroegen wat er met me was. Ik durf echt niet meer naar school te gaan. Daar gaat m’n leuke eerste schooljaar :(

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • @meisje 12 Sterkte! De eerste paar keer ongesteld zijn zijn inderdaad niet handig, is mijn ervaring, maar je gaat eraan wennen, geen zorgen. Misschien kun je je ouders vragen of ze een paracetamol hebben tegen je buikpijn? Als je echt veel last hebt, kun je er ook mee naar de huisarts.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is heel erg vervelend! Het is ook heel erg vies. Ik heb zelf best veel buikpijn en krampen in m’n buik. Ik heb serieus geen idee waarom ik eerst zo graag ongesteld wou worden. Ik wil het nu niet meer hoor!!!!

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoe is dat? Ik ben het nog nooit geweest en heb ook nog geen spul uit mijn v.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • OMG IK BEN GISTEREN VOOR HET EERST ONGESTELD GEWORDEN :( HET IS ZO ANDERS DAN DAT IK HET HAD VERWACHT ;(((((

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn moeder zei dat ik op mijn 7e al schaamhaar had, maar ik ben pas ongesteld geworden op mijn 13,5. Dus don't worry :)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Het kan inderdaad goed dat je binnenkort ongesteld wordt als je bruine afscheiding hebt. Het is dan verstandig om te zorgen dat je alvast wat maandverband bij je hebt voor als je menstruatie begint.

    Het is echt niet vreemd dat je nu nog niet ongesteld wordt: bij sommigen begint dit al vroeg (zelf was ik bijvoorbeeld tien), maar sommigen zijn bijvoorbeeld veertien als ze het voor het eerst worden. Voor iedereen komt het op een ander moment.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten