Skip to content
5 reacties
126 weergaves

Onzeker

Ik vind mezelf niet zo mooi? Ik vind mezelf dik, lelijk & dom. Die dingen. Maar ik weet dat ik niet dik & dom ben. Maar toch wil ik magerder lijken door mijn riem veel te hard aan te spannen. En mijn buik in te trekken. Ik draag altijd een lange broek omdat ik onzeker ben over mijn benen. Ik kijk zelf niet graag ik de spiegel. Is dit normaal? Of heeft iemand advies

15 jaar
8 jaren geleden

5 Reacties

  • Als je jezelf niet graag ziet in de spiegel is het wel belangrijk om het toch te blijven doen, klinkt moeilijk. Maar als je het zoals ik had doet dan wordt het erger. Als je jezelf ziet in de spiegel en het bezorgt je elke keer een rot gevoel van binnen, dan kun je gaan denken ik wil dit rot gevoel niet meer dus kijk ik gewoon niet meer. Dan wordt het juist erger. Dan erger je je mischien aan een reflectie in een raam.

    Ik heb nog niet heel veel van jouw gelezen dus ik gok sommige dingen.
    Een tip is ook probeer je zelf ook niet teveel te vergelijken met anderen.
    En als je zeker weet dat je overgewicht hebt dan raak je het op een leuke sport al snel kwijt.
    Sportzwammen bijvoorbeeld, als je dat nooit gedaan hebt en je begint daaraan dan verandert je lichaam met de week.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ook als je alleen op de basisschool gepest bent, kun je er nu nog last van hebben. Zie het zo: als kind op de basisschool was je bezig met opgroeien. Als je in die periode voortdurend hoorde dat je lelijk en stom zou zijn, kan dat je manier van denken beïnvloeden en daar kun je ook later in je leven nog last van hebben. Gelukkig zijn er manieren om je denkpatronen te veranderen. Wat mij bij negatieve gedachten veel geholpen heeft: stel, je krijgt een gedachte als "Ik ben te dik." Je kunt dat dan proberen te weerleggen met allerlei argumenten, bijvoorbeeld: "Nee, ik ben niet te dik, want als ik het bereken, blijkt dat ik een gezond gewicht heb." Vaak is je natuurlijke reactie om dat te doen, maar het heeft een nadeel: je blijft zo namelijk met die negatieve gedachte bezig. Zo voedt je die gedachte als het ware. Beter is om te proberen die gedachte als los van jezelf te zien: je hébt die gedachte, maar bent die niet. Je weet ergens wel dat je niet te dik bent, ook al zegt die gedachte iets anders. Probeer dus niet met die gedachte in discussie te treden, maar die 'gewoon' langs je heen te laten gaan. Dat is niet gemakkelijk, maar zo zorg je er wel voor dat je die gedachte minder voedt. Zo krijgt die gedachte als het goed is steeds minder macht over je; dat is in ieder geval hoe ik het zelf heb ervaren. Dit kun je toepassen op al die negatieve gedachtes.     Daarnaast helpt het misschien als je er met iemand over praat die je vertrouwt. Dat kan een ouder zijn, maar bijvoorbeeld ook een vriend of een vetrouwenspersoon op school.     Ik wens je veel geluk en sterkte!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ikzelf ben erg vaak gepest op de middelbare en ik had last van acne, ik had een puisterig gezicht wat ik absoluut niet leuk vond in de spiegel. Wat mij toen geholpen heeft is om heel gezond te eten daarvoor en te drinken.

    Gelukkig word je nu niet meer gepest, maar je kan mischien nog wel een trauma hebben. Ik bedoel het pesten is er niet meer maar dat je ooit gepest bent heeft wel wat verandert bij je.
    Dat je niet graag in de spiegel kijkt is iets wat alle mensen kunnen krijgen maar je kan eraan werken door te proberen niet te zien wat je lelijk vindt aan jezelf maar om te proberen te zien wat je mooi vindt aan jezelf. En doe je aan een leuke sport ? Met sporten maak je weer nieuwe vrienden.

    Wat bij mij op de middelbare school ook een probleem was is dat ik geen vrienden had op de middelbare omdat ik gepest werd. Toen heb ik ook weleens gedacht is het mischien omdat ik lelijk ben ? ofzoo. Als je mischien wat eenzaam bent is een goed advies om ergens lid van te worden waar leeftijdgenoten zijn.

    Je kan ook denken dat anderen het raar vinden dat jezelf niet graag ziet in de spiegel maar dat is niet zoo. Je kan het gewoon vertellen tegen iemand die je echt vertrouwd, die ander kan er mischien van schrikken dat jij dat hebt. En je zeggen dat hij of zij dat helemaal niet van je vindt, als je een goed persoon vindt dan zal die je daar vanaf helpen. Echt.

    En je benen zijn niet zoo anders dan anderen hebben toch ?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben op de basisschool gepest. Maar op het middelbaar helemaal niet meer

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ben je gepest op school ? Anderen kunnen nare dingen tegen je zeggen en op het moment dat het gebeurt kan je denken doet me niks maar het gaat toch in je hoofd zitten. Zonder dat je het zelf wilt ga je van jezelf vinden wat hun van je vinden die je pesten. Je zal vast niet dom en lelijk zijn. Je kan ook mensen die je vertrouwt vragen wat ze van je vinden. Als je vaak hoort, je bent een aardige knappe jongen dan voel je dat van binnen ook en op een gegeven moment ga je dat zelf ook zien in de spiegel zoo werkt het.

    En er zijn dingen waardoor je jezelf kan gaan haten omdat iets niet lukt zoals per ongeluk in bed plassen telkens.

    21 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten