Skip to content
13 reacties
3592 weergaves

broekplassen

Hallo Ik heb vandaag toen ik met een aantal vrienden aan het gamen was in mijn broek geplast. Ik was zo druk bezig dat ik niet door had dat ik moest plassen. Nu hebben ze me allemaal uitgelachen en ben ik bang dat ze het aan iedereen op school gaan vertellen morgen. Ik durf nu morgen eigenlijk niet naar school omdat iedereen mij belachelijk gaat maken. Wat moet ik nu doen?

14 jaar
9 jaren geleden

13 Reacties

  • Heey sorry voor de lange stilte maar had even geen zin om te posten


    Het is namelijk allemaal niet zo leuk gelopen en vind het heel lastig om erover te praten maar ik wil het verhaal nu toch met jullie delen. Mijn vrienden hebben het echt heel erg gemaakt en ik hoef ze nu ook echt nooit meer te zien. We gingen op een middag weer met vrienden gamen, en toen hebben ze mij gedwongen om in de luier te poepen. Voordat ik weer naar huis ging vroeg ik of ze me nog een schone luier om wilden doen, maar dat wilden ze niet doen. Ik moest toen dus naar huis gaan in een volle poepluier. Toen ik thuis kwam wilde ik meteen naar mijn kamer gaan om zo snel mogelijk mijn luier af te kunnen doen, maar mijn moeder wilde weten hoe mijn dag was geweest. Ik probeerde gewoon te zeggen dat het wel oke was om zo snel mogelijk naar boven te kunnen, maar toen rook mijn moeder de poeplucht. Ze vroeg of ik in mijn broek had gepoept en ik zei dat ik gewoon een scheetje had gelaten, maar dat geloofde ze niet. Toen trok ze mijn broek naar beneden en zag dus dat ik een volle poepluier aan had. Ze werd toen heel boos en vroeg wat dit te betekenen had, toen heb ik dus het hele verhaal aan haar verteld. Mijn moeder was echt woedend op mijn vrienden en heeft meteen hun moeders gebeld en verteld wat er aan de hand was. De volgende dag is ze samen met mij naar de schoolleiding gegaan en daar heb ik toen ook het hele verhaal verteld. Na aanleiding hiervan werden mijn vrienden geschorst op school. Ze waren heel boos op mij omdat ik het verteld had en hebben toen ook allemaal foto's van mij in luiers en in mijn plasbroek op fb gezet. Ik ben daarna door veel mensen ermee gepest en getreiterd. Op een avond toen ik buiten een rondje aan het lopen was kwam ik toen mijn (ex) vrienden tegen en uit wraak dat ik het heb verteld op school hebben zij mij toen in elkaar geslagen. Ik ben echt hard in elkaar geslagen en heb toen mijn neus gebroken en een paar ribben gekneusd. Zij zijn daarna wel allemaal van school afgestuurd, maar ze wonen nog wel bij mij in de buurt en ben echt heel erg bang voor hun. Ik durf niet meer alleen naar buiten te gaan, ik durf zelfs bijna niet met alleen een aantal nieuwe vrienden buiten te zijn, wil dat er altijd een volwassene bij is. Heb gelukkig wel een paar nieuwe vrienden gemaakt die op school ook voor mij opkomen. Maar ben echt bang dat mijn oude vrienden mij nog meer pijn gaan doen en mij blijven achtervolgen.

    Dat was volgens mij het hele verhaal, ben blij dat ik het toch heb opgeschreven

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Bedplassen kan - vaak in de puberteit - opeens weer opkomen, terwijl je daarvoor vele jaren droog bent geweest. Zeker bij jongens, je bent dus beslist niet de enige.

    Een paar tips om er hopelijk weer snel van af te komen:
    - Zorg dat je sluitspier die het ophouden van je plas regelt zich maximaal ontspant op de momenten dat deze zich ook moet ontspannen, namelijk tijdens het plassen. Ga daarom zittend plassen met beide voeten op de grond (hoe niet-stoer dit ook is ;)), ontspan je tijdens het plassen, zit rechtop met een holle rug, laat de urine er rustig uitlopen (niet de urine eruit persen dus!!) en neem de tijd voor een 'plasbeurt'. Door het maximaal ontspannen van deze spier op de momenten dat deze zich ook moet ontspannen, kan hij zich 's nachts beter aanspannen.
    - Absorptie-onderbroeken (Drynites, Tena-broekjes, etc.) kunnen heel goed onopvallend je plas opvangen 's nachts, waardoor je het goed kan camoufleren. Bijv. als je niet thuis slaapt. Ziet er precies hetzelfde uit als gewoon ondergoed. Maar let op: draag onder dat absorptie-ondergoed een normale (saaie) KATOENEN onderbroek. Door dat katoen voel je veel beter wanneer je hebt geplast, wat zeker helpt om er weer van af te komen. Als je namelijk meteen dat absorptie-onderbroekje aandoet, voel je niet meer dat je hebt geplast en went je lichaam hier aan, waardoor het stoppen met bedplassen steeds lastiger wordt. Katoenen onderbroeken zijn saaie goedkope onderbroeken van bijv. Hema/Wibra/Zeeman/Action etc.
    - Als je 's nachts wakker wordt gemaakt (doordat je zelf een wekker hebt gezet, door een plaswekkertje of bijv. door een ouder of oudere broer/zus die je hiermee wil helpen), zorg dan dat je echt HEEL GOED WAKKER bent voordat je feitelijk plast. Plens water in je gezicht, spreek een dagelijks wisselend wachtwoord af met degene die je wakker maakt, los een paar wat moeilijkere rekensommen op voordat je gaat plassen, verzin het maar. Als je maar echt goed wakker bent. Halfslaperig plassen houdt het bedplassen namelijk juist in stand!!
    - Het meest effectief om er van af te komen is nog altijd een plaswekker. Soms is een paar weken gebruik, genoeg om weer helemaal van het bedplassen af te komen. D'r zijn tegenwoordig hele kleine plaswekkertjes, zelfs ook nog met oordopjes, waardoor je zo'n dingetje heel onopvallend kan gebruiken en bijv. ook kan meenemen als je ergens anders gaat slapen: zo'n klein dingetje kan je prima verstoppen en voor het oortje dat je in hebt kan je zeggen dat je nog even muziek luistert voor het slapen gaan. Niets vreemds aan. Of je doet het oortje pas in als het donker is, zodat niemand het merkt. Helaas zijn deze plaswekkers wat lastig in Nederland te krijgen. Hier zijn het vaak nog van die grote logge dingen, zonder oordopjes, waardoor meteen iedereen er wakker van wordt. Als je even googelt op de Engelse termen vind je wel die kleine onopvallende plaswekkertjes: 'bedwetting earphone', zijn vaak nog heel goedkoop ook. Misschien kunnen je ouders daar eens achteraan?

    Sterkte iig. en blijf gerust updates posten in dit topic!

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • Als ik jou was zou ik je moeder alles eerlijk vertellen, als je je hart gelucht hebt zal je mssn ook minder stress hebben. Je moeder kan dan mssn ook met je vrienden praten.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja ze hebben mij daarna weer een schone luier omgedaan. Ik schaam mij er niet voor dat ze mij naakt zien want we zien elkaar wel vaker naakt. Het is de grootste maat van kruidvat luiers, die pas ik nog omdat ik heel klein ben voor mijn leeftijd. Ik zie mijn vrienden ook nog steeds want gisteren zijn we nog met zn allen gaan gamen. Vannacht helaas alweer in mijn bed geplast en mijn moeder wil daarover nu een afspraak maken bij de dokter, ook heeft ze een matje voor op mijn matras gekocht.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoe bedoel je dat ze je hebben verschoond hebben ze je gewoon een andere luier omgedaan? Schaamde je je niet dat ze je naakt gezien hebben? Wat voor luiers zijn het eigenlijk? Doen ze dat op de wc? Ging het afgelopen nacht wel goed? Gelukkig is het nu weekend en hoef je niet naar school zie je je vrienden nog?

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb vannacht weer in mijn bed geplast. Mijn moeder vroeg nu ook of er op school iets hand was. Maar ik heb er nog steeds niks over durfen zeggen. Ben ook bang dat als ik er iets over zeg tegen mijn ouders en mijn vrienden daar achter komen dat ze het gaan doorvertellen. Het wordt met mijn vrienden ook steeds erger want gisteren hebben ze mij ook in de pamper laten plassen, en daarna mij verschoond. Ik vond dat echt heel erg vervelend maar ben bang dat ze dat vaker gaan doen. We gaan vanmiddag ook weer bij iemand thuis gamen en ik ben bang dat ze het me dan weer laten doen.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Dat kan idd door stress komen, als ik jou was zou ik toch echt met je moeder praten die kan je helpen! Vertel het gewoon, ben je vannacht wel droog gebleven? Je hoeft je echt niet te schamen is nergens nodig voor!!

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik wil er eigenlijk niet over praten met andere mensen want schaam mij er zo erg voor. Met mijn vrienden kan ik er ook niet over beginnen, als ik dat probeer lachen ze mij alleen maar uit. Als ik op school ben heb ik de hele tijd een pamper om maar ik doe hem meteen uit als ik thuis kom. Ik heb vannacht ook weer opnieuw in mijn bed geplast en dit keer zijn mijn ouders erachter gekomen. Ik schaamde me er heel erg voor maar ze dachten dat het iets eenmaligs was en zeiden dat het een keer kon gebeuren. Ik las ook ergens dat het door stress kan komen dat je weer in bed gaat plassen, klopt dit?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Heb je dan de hele dag met een luier om gezeten? Heb je hem zelf omgedaan? Heb je al wel gewoon geprobeerd met je vrienden te praten? Neem anders je moeder of docent in vertrouwen die kunnen je misschien helpen. Gr 

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb niet het idee dat mijn vrienden het doen om mij te helpen, maar willen ze mij kleineren. Ik heb namelijk ook nog nooit eerder een ongelukje gehad. Vandaag naar school heb ik een pamper om gehad en gelukkig heeft niemand daar wat van gemaakt. Wel gingen mijn vrienden controleren of ik de pamper aan had en wilden ze elke pauze controleren of ik hem droog had gehouden. Thuis wil ik het niet vertellen want ik schaam me er heel erg voor. Maar ik wil ook graag dat ze stoppen met mij te kleineren dus ik weet echt niet wat ik nu moet doen.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Op zich is het wel de oplossing, zodat niemand het gaat merken als je een luier omhebt dat je een ongelukje krijgt. Heb je er al een omgehad? Het moet niet opvallen onder je kleding. Ik zou je adviseren om er gewoon met je ouders over te praten. En praat er met je vrienden over ze willen je gewoon helpen denk ik.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey bedankt voor je reactie Ze hebben het op school nog niet aan anderen verteld. Alleen ze pesten mij er nu wel heel erg mee. Ze hebben zelfs een pak pampers gekocht voor mij en mij gedwongen om die om te doen. Ik moet dus nu van hun ook naar school een pamper om doen want anders gaan ze het wel vertellen. Ik weet echt niet meer wat ik met deze situatie aan moet en ben nu ook opeens in bed gaan plassen. Ik schaam me hier heel erg voor. Wat moet ik nu doen?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Wat erg om te horen. Je kan toch als het goede vrienden zijn vragen of ze het niet doorvertellen op school. Echte vrienden zijn er voor elkaar Gr 

    15 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten