Skip to content
4 reacties
115 weergaves

Uit met vriendin, weinig vrienden, voel me uit balans

Hallo allemaal   Het is recent uit gegaan met mijn vriendin waar ik ruim anderhalf jaar mee samen ben geweest. voor dat samen met mijn vriendin kwam was ik vaak in mijn "vriendengroep" het buitenbeentje. Werd niet vaak uitgenodigd voor iets dus als ik niet actie ondernam door een aantal mensen te gaan bellen zat ik alleen thuis. Af en toe ging ik uit, terwijl ik dit graag wel meer wou.   Mijn vriendin en ik waren echt een "kleffie en beffie" verhaaltje, totaal geen ruimte voor eigen persoonlijke dingen. Dit kwam door twee dingen. Ten eerste was zij (maar ik ook best wel) vooral zo'n trekkerig type, die er al niet tegen kan als je alleen uitgaat. Ten tweede heb ik door mijn vriendin het contact met mijn vrienden een beetje verloren. Dit kwam nattuurlijk omdat ik altijd m'n best moest doen, en door mijn vriendin werd dit minder.   Nu het uit is heb ik veel moeite om weer terug te komen in de groep. Ik merk dat er - als ik er ben - neutraal op mij gereageerd word, maar meer ook niet. Gisteren stond ik bij een vriend bij de deur of ik daar misschien voetbal kon kijken. De vriend deed de deur open en in de huiskamer hoorde ik iedereen plezier hebben. Kreeg de mededeling dat het vol was. Achteraf kwam ik er wel achter dat andere mensen ook zijn "afgewezen" omdat het vol was, maar toch het blijft een kutgevoel. Ben maar in m'n eentje voetbal gaan kijken (ik woon bij mijn vader en deze was naar een familiefeestje waar ik niet heenkon omdat ik moest werken (hij ging al om 2 uur weg) en mijn broertje was ook mee.   Ik slijt momenteel mijn dagen achter de computer. Ik heb geen hobbys en doe niet aan sport. Wel houd ik ervan om af en toe wat aan mijn computer te sleutelen. Nu krijg ik binnenkort (einde van de week) zomervakantie en ik weet mijn god niet wat ik moet doen. Ik kan wel een paar dagen werken, maar meer als 2-3 dagen is dit niet. Ga laat slapen en ben moe als ik er vroeg uitkom, als ik er niet vroeg uithoef dan slaap ik tot 12-14 uur. Tegelijkertijd vreet mijn geweten aan mij. Ik kan niet lekker achter de computer zitten (ookal heb ik het nog zo naar mijn zin) als ik weet dat dit is wat ik de rest van de dag ga doen: ik moet van mezelf eruit. Ik ga dan een rondje lopen en een sigaretje roken, maar er is niemand.   Sociale media houd ik niet van. Als maatregel om "terug" te komen wil ik het wel inzetten, maar het concept spreekt mij niet aan, ik houd er niet van.   Hebben jullie tips om weer terug in mijn vriendengroep te komen? Ik zou het heel fijn vinden, want iedere keer als mijn (hele trouwe) kat bij mij komt zitten heb ik het moeilijk: de enige die nog naar me toe komt zo lijkt het dan... 

17 jaar
12 jaren geleden

4 Reacties

  • alleen

     dit probleem heb ik ook, ik zit ook altijd maar alleen thuis zonder hobby's zonder vriendin en geen vrienden. ik probeer wel vaak moeite te doen voor een vriendin maar de meisje's zeggen allemaal hetzelfde.. dat ze mij niet leuk vinden of al een ander hebben en dat ik uit de mode ben omdat ik liever iets goedkoperen kleding draag en naar rock luister. 

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • begrip

    Ik snap het wel, ik merkte zelf dat ik juist een relatie miste omdat ik dan ''iemand had om dingen mee te doen etc''. Ik heb ook niet erg veel vrienden, door gebeurtenissen uit het verleden lijkt het sinds de pubertijd moeilijk om vrienden te maken. Ik heb daardoor ook een zeer kleine vriendenkring, waarmee ik weinig dingen onderneem. Met de afgelopen twee relaties die ik had was dat anders: je doet samen leuke dingen en met die leuke dingen vul je de dagen op. Je spreekt elkaar de hele dag door via whats app en skype, je belt enzo... maar als het uitgaat of diegene is voor een tijd weg, dan kom je toch weer in die leegte. In die leegte zit ik nu ook, maar ik ben niet van plan om het te gaan oplossen met een ''nieuwe liefde''. Ik probeer nu meer dingen te ondernemen, ik wil bijvoorbeeld op yoga of salsa en hoop daar meer contacten te leggen. Daarnaast ben ik ook op zoek naar een baantje voor naast mijn studie, wie weet dat ik daar ook nog leuke contacten kan leggen.

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • geen vrienden

     ik snap je probleem, ik ben ook altijd alleen ik zit ook niet op een sport en in de weekende ook maar gewoon saai achter de computer naar youtubemuziekjes te luisteren hier in het dorp heb ik ook geen vrienden en op school zit ik ook alleen maar in mijn eendje het enige wat mijn probleem weg trekt is muziek op mijn pc gewoon koptelefoon op en even helemaal weg zijn..

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • uit ballans

    Snap het wel een beetje allemaal.Je bent uit balans,met je vriendin is het uit,heb het ook net uit met mijn vriendin,we woonden samen,maar oke het gaat nu over jou.Je had een vriendin en begrijp je hoorde wel bij een vriendengroep maar was niet echt de leider of een gangmaker.Hoeft ook niet, maar weet je ,jij hebt een hele tijd een vriendin gehad, die anderen misschien ook, er verandert toch veel, je wordt iets ouder allemaal, en nu is het uit en wil je de zaak weer oppakken zoals het was.Lukt toch niet,heb in een internaat gezeten,een reunie gehad maar iedereen is veranderd,voelde me daar ook enigzins buiten gesloten,niet echt het goede woord maar het was niet meer die vertrouwd groep van eerder. Vakantie duurt nog even dus je kunt plannen maken,misschien een nieuwe vriendin,of probeer in contact te komen met een vriend die ook nog alleen is,en ga smen er op uit,en vaak ontmoet je wel weer anderen.Denk niet het lukt niet,echt mailen is ook een optie,alleen wel voorzichtig zijn.Had geluk dat ik bij een kameraad in kon trekken,hij is marinier en nu weer op vaart. Dus momenteel ook alleen,maar een broer van mijn ex kwam dit weekend langs , en met hem kan ik goed praten en we zijn net 2 broers eigenlijk,het klikt.Probeer eens afstand te nemen van ik wil weer die oude vriendengroep terug,maar concentreer je op nieuwe mogelijkheden en echt dan lukt het wel. laat eens horen hoe het gaat. groeten meat.

    20 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten