Skip to content
6 reacties
80 weergaves

ADHD

Sinds een paar weken word er op school mij geadviseerd om een adhd test te doen. Zelf ben ik het er hier niet echt mee eens omdat ik ten 1e niet weet wat er precies gebeurd en ten 2e ik zelf de stempel niet wil.
Zelf zit ik hier nu al een paar weken mee en het is nogal K*t dat mijn ouders maar door blijven zeiken.
Help wat moet ik doen?

16 jaar
13 jaren geleden

6 Reacties

  • adhd

    ok je hebt adhd dus wat.... gast er mist gwn een soort stofje in je hersenen maar je krijgt pillen om je te helpen

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • stempel = hulp VS geeen stempel = geen hulp...

    Het is jou keuze! Maar zo als iedereen hier boven zegt kan het heel fijn zijn om het te weten! Waarschijnlijk ben jij namelijk heel erg creatief of juist heel goed in sport of heb je een geweldig gevoel voor humor, of allemaal! En dat is super! :D Alleen het kan ook zijn dat je niet zo'n goede concentratie hebt, en daar kunnen ze je vaak alleen bij helpen wanneer je een stempel hebt, helaas..   Ik ben nu 21 en ben er net pas achter dat ik ADD heb, en nu pas willen mensen mij helpen :S Ik baal dus een beetje dat ik die stempel niet eerder heb gekregen...   Maar het is jou keuze! probeer de positieve en negatieve kanten tegen elkaar af te wegen, en zeg desnoods tegen je ouders dat je die test alleen doet als zij tegen niemand zeggen wat er uit komt ;) Succes jongen! :) xx

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • Tja jouw keus

    Ik heb zelf ook ADHD en ben redelijk rustig. Als ik jouw was zal ik gewoon een test doen, want als je ergens problemen mee hebt ( concentratie ) dan houden ze rekening met jouw probleem. En het is niet zo van ADHD NANANA IK BEN DRUK. Je hebt ook rustige momenten of mensen die ook druk zijn in de hoofd die leuke dingen bedenken. Ook ik spreek uit ervaring en denk niet aan de negatieve kanten want die zijn nooit van belang!   Mvg, J

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • Het kan helpen...

    Wat hierboven ook al gezegd is, in feite maakt die diagnose geen verschil. Jij bent zoals je bent, met of zonder de uitslag van die test.
    Zelf heb ik ook ADHD en medicatie. Tussendoor heb ik het twee jaar zonder gedaan en werd ik opstandig toen ik er weer aanmoest; ik wilde niet gedwongen worden om te veranderen. Inmiddels weet ik beter. Mijn diagnose en medicijnen veranderen niet wie ik ben maar helpen mijzelf en mijn omgeving om te gaan met hoe ik ben. Studeren doe ik bijvoorbeeld met van die geluiddempende oordoppen in zodat ik minder snel afgeleid ben.
    Niemand hoeft te weten dat je je laat testen, en het is volledig aan jou om met de uitslag te doen wat jij wilt.
    En de stempel? Wat mij betreft is ADHD behalve druk en snel afgeleid ook enthousiast en gemotiveerd. Het heeft niet alleen maar negatieve kanten!

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • diagnose kan je helpen

     Als ADHDer kan ik je vertellen dat ik jaren boos en opstandig geweest ben, omdat ik niet blij was met de uitslag van het onderzoek. Maar door de ADHD kon ik niet zo gemakkelijk meekomen op school, Was impulsief, druk en chaotisch. In de klas was het niet bekend want dat vond ik niet nodig. Een paar leraren waren op de hoogte en dat was genoeg. Ik heb mijn diploma van school kunnen halen, omdat er een paar mensen waren die mijn probleem met studeren kenden en daardoor hebben geholpen. Het is uiteindelijk niet zo belangrijk wat anderen zeggen en vinden, want als je het hebt, dan moet je er vooral zelf mee leren omgaan en , met een beetje hulp, coaching en uitleg kan er een hoop. 

    20 jaar
    13 jaren geleden
  • ADHD test

    Hoi! Dit is inderdaad een lastige beslissing maar het is jouw beslissing. Als je het er absoluut niet mee eens bent en je vindt het daarnaast onzin: dan doe je het niet. Maar twijfel je, dan kan je daar een tijdje onzeker over zijn. Je kan bijvoorbeeld ook voorstellen om het een jaartje uit te stellen zodat je omgeving (school en ouders) het onderwerp gaat vergeten en toch uiteindelijk blijkt dat het inderdaad niet nodig was. Of je doet de test en je krijgt te horen dat je ADHD hebt. Wat kan er gebeuren: in feite niks. Je krijgt de diagnose ADHD en (hoe jij het noemt) een stempel.. Maar niet iedereen hoeft dit te weten. Alleen de school, je ouders en misschien een goede vriend. Maar ik denk als je die test hebt gedaan, dat de opwinding in je omgeving na een tijdje verdwijnt of minder wordt en eigenlijk je klas vergeet dat je ADHD hebt. Ik heb veel klasgenoten gehad die een dyslexietest deden en dit absoluut niet wilde omdat ze bang zijn voor de reactie van klasgenoten. Er is inderdaad in het begin veel opwinding maar daarna vergeet iedereen dat dat meisje dyslectisch is.. Denk eerst nog eens goed over na en het is belangrijk dat jij achter je mening en keuze staat!

    18 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten