Skip to content
8 reacties
584 weergaves

Verdien ik dit?

Hey, het is wel jaren geleden dat het gebeurde, maar ik zat er wel heel lang mee.

Is het normaal om als meisje geslagen of gestompen te worden door een jongen?
En dat na een grapje? Ik werd als meisje keihard gestompt in mijn buik na een grapje dat niet kwetsend bedoeld was. En sommige vonden het dat ik het verdiende en terecht is. Had er een uur lang buikpijn van gehad. Maar dat boeit niemand. De meeste jongen en mannen vinden dat ik als meisje het verdiend had om geslagen of fysiek mishandeld te worden door het andere geslacht. (Inclusief mijn vader) Ze vinden dat ik geen bescherming nodig heb en dat ik een misstap zoiets moet verwachten en het maar moet verdienen, terwijl ik zelf geen eens een jongen of man sla of fysiek iets aandoe.

Maar ik begreep niet waarom ik als meisje door een jongen geslagen wordt, vooral niet om een grap. Als je daar beledigd bij voelt kon je dat ook zeggen des noods kon je het van jezelf afbijten. Ik heb er heel lang last van gehad. Verdiende ik dit?

14 jaar
1 jaar geleden

8 Reacties

  • Clown!
    Was die op je LOM school gebeurd?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Het is dus steeds dezelfde jongen die jouw en andere meiden slaat en schopt?

    Ken je toevallig een meisje die op een vechtsport zit? Dan vraag je of ze met je mee wil naar die gozer.
    En dan samen die jongen ff treiteren totdat hij weer wil slaan.
    En dat dan het "vechtsport meisje" hem ff flink op zijn donder geeft.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Die jongen gebruikte altijd geweld als hij zich op de teentjes getrapt voelde en fysiek geweld, spugen en iemand op een gruwelijke manier kleineren is zijn manier voor zichzelf opkomen. Heb het soms bij andere gezien.

    De grap ging. op het einde. "Dan verklaar ik jullie tot man en vrouw." Had verder geen scheldwoorden gezegd. Verder heb ik niks beledigend gezegd dat him ging triggeren.

    Een blond meisje uit mijn klas zei van: 'Lekker voor je. Je verdiend het,' zei ze op een arrogante manier.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat kan absoluut niet. Er zijn achterlijke jongens en mannen (uit alle religies en kringen, maar meer in de lagere kringen) die denken dat vrouwen en kinderen hun eigendom zijn, dat het voorwerpen zijn, en dat ze daarmee mogen doen wat ze willen: slaan, weggooien, verkrachten,...

    Dat is niet waar: meisjes en kinderen zijn even hoogstaande en gelijkwaardige wezens als jongens. Wij hebben evenveel rechten. En wij moeten met evenveel respect behandeld worden.

    Grapjes waarbij je anderen met geweld verwondt, zijn geen grapjes, nee, dat is crimineel gedrag en kan leiden tot permanente verminking of dood. Net zoals bij die student die gedood werd tijdens een doop, waarover die rechtszaak nu bezig is. Dat was zogenaamd ook grappig. Niet dus.

    Als je daar nog steeds mee zit, zou je nog altijd aangifte kunnen doen bij de politie. Fysiek geweld op kinderen verjaart niet zo snel, dat moet je even opzoeken. Het zal in de praktijk niet veel uithalen; en de vraag is of het je leven beter maakt als die klootzakken nog in je buurt zouden zijn. Maar dan zit dat wel in het dossier bij de politie, en dan komt de politie wellicht even poolshoogte nemen, voor als het nog eens zou gebeuren. Zonder dossiers doen overheden en politie niets.

    En laat je in de toekomst niet meer doen. Probeer zulke dingen onmiddellijk en rationeel te voorkomen (=met rede en goede communicatie die begrip bijbrengt, niet met fysiek geweld). Maar indien nodig moet je jezelf wel fysiek kunnen verdedigen, en moet je bv. vechtsport gaan doen. Dat is wettige zelfverdediging.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik vind dat je spreiding geen geweld gebruikt dus dat is sowieso fout. Daarnaast vind ik "grappen" maken ten koste van anderen ook fout. Wat had je gedaan?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Geweld is nooit normaal

    Ga naar de huisarts en vraag om hulp als dit je leven is

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Niemand verdient geweld vanwege een opmerking. Je verdient het dat mensen tegen jou iets terug zeggen, maar geen geweld.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi TS,
    Wat heb je dan precies tegen hem gezegd? Het kan natuurlijk wel kwetsend overkomen, ook al is dat niet zo bedoeld.
    Ik vind niet dat hij jou had mogen slaan. Slaan mag nooit. Ik vind overigens niet dat het erger is omdat jij een meisje bent, allebei is even erg. Ik snap dat je het vervelend vindt dat je vader zo reageert. Als je echt iets heel stoms zei, snap ik dat hij zo reageerde, maar ben ik het nog steeds met hem oneens. Hangt dus af van de opmerking.
    Als het inderdaad geen erge opmerking was, is het erg stom van hem dat hij jou sloeg. Had hij beter kunnen zeggen dat hij het niet leuk vindt, sowieso.
    Gr. J17

    17 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten