Skip to content
2 reacties
865 weergaves

ik begrijp mezelf niet…

Ik begrijp mezelf niet,
Mensen zeggen altijd ‘je wil niet dood, je wil de pijn weg hebben’
Maar ik wil oprecht wel dood.
Niet alleen omdat ik me vaak gewoon vreselijk kut voel. Maar ook omdat ik het nut van alles gewoon niet in zie. Ik kan echt nergens van genieten, zo veel geprobeerd, maar alle hobby’s vervelen na een maand alweer. Het enige waar ik van kan genieten is uitgaan, maarja dan is er alcohol en wel s drugs bij natuurlijk.
En de rest, serieus, je werkt voor je geld tot je dood gaat. Wat is hier leuk aan. Ik vind het gewoon verschrikkelijk om te leven en dan te bedenken dat ik nog zo lang moet. Ik wil dit niet. Waarom zou ik het wel willen? Ik heb altijd het gevoel dat ik hier gewoon niet hoor. Dit is niet mijn plek.
Ik begrijp het zelf niet, ik zie soms mensen zo blij en dan denk ik : waarom kan ik mij niet zo voelen..
Het liefst zuip ik mezelf gewoon helemaal de tyfus in om nooit meer wakker te worden, maarja mn vrienden en ouders dan he.   Moderator Hallo meisje van 18, blijf hier niet mee lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op de website www.113.nl  kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week anoniem chatten met een hulpverlener. Bel je liever? Bel dan 24/7 anoniem naar 0800 0113 (gratis) of naar 113    Op 113.nl vind je ook andere mogelijkheden voor hulp, zoals een online zelfhulpcursus, (online), coaching en tips. Ook kun je kijken op www.jongerenhulponline.nl, daar vind je een 20-tal gratis hulplijnen.    Heel veel sterkte!!

18 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Beste TS, volg de raad van de moderator, dit is het enige juiste wat je kunt doen. Vanuit de zijlijn is het heel moeilijk om te schatten wat er daadwerkelijk bij jou omgaat. Daar is jou verhaal niet specifiek genoegen wij bezoekers aan dit forum (doelgroepen) zijn zeker geen ervaringsdeskundige op dit vlak. Sterkte??

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Jij bent lang niet de eerste die hier komt met dat verlangen en je bent ook niet de eerste waar ik op gereageerd heb. Wat ik daarvan geleerd heb is dat met rationele argumenten komen waarom dat een slecht idee is geen zin heeft.
    Dat jij die gedachten en dat verlangen hebt daar is een oorzaak voor. Voor jou is het leven de moeite niet waard en dat kan liggen in je relaties met anderen, of juist het ontbreken van het verlangen om relaties met anderen te hebben.

    Om te willen leven moet je ergens voor willen leven. Dat kan zijn iemand om wie je geeft, waar je zorg voor hebt, of iets dat je bereiken wilt. Dat kunnen mensen zijn, maar soms is een hond of een kat al genoeg om vol te houden. Een meisje kwam hier eens omdat haar vriendin in een depressie zat. Ik heb haar toen geadviseerd om haar een plantje met mooie bloemen te geven en dat heeft nog geholpen ook. Zelfs een tuintje om voor te zorgen kan je weer zin in het leven geven.
    In Engeland passen ze tuinieren wel toe als therapie voor depressieven mensen.

    Je zegt dat jij alles zinloos vindt. Bij het forumdeel 'Studie' staat het topic van een jongen die net als jij was. 'Welke keuzen?' heet het. Aanvankelijk ging het over zijn opleiding, maar het is uitgelopen op een soort therapeutisch gesprek over zijn verlangen een einde aan zijn leven te maken. Op een gegeven moment is het er bijna van gekomen, maar dat kon ik niet laten gebeuren en ik heb in kunnen grijpen.
    Nu is de situatie dankzij die crisis verbeterd en ik heb de hoop dat het de goede kant met hem opgaat. Hij is wat anders dan andere jongens en dat maakt het leven wat lastiger, maar er is nu perspectief.
    Lees het eens, het is wel een boekwerk bijna geworden, maar het eerste deel is wat minder relevant voor jou, daar kan je snel doorheen scrollen.

    Voor de rest, ik ben blij dat de gedachte aan wat het voor je familie en anderen die om geven betekent als jij een einde aan je leven maakt jou er nog van weerhoudt om het werkelijk te doen. Of dat je uiteindelijk tegenhoudt is de vraag. Heb je wel eens aan therapie gedacht of vind je dat ook zinloos?

    Ik wens je sterkte en wijsheid. Alles is natuurlijk in principe zinloos, maar je kan je leven voor jezelf zinvol maken door de anderen, mens, dier, plant, waar jij wat voor kan betekenen. Hoe jij zelf het leven ervaart, dat is belangrijk!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten