Skip to content
31 reacties
3010 weergaves

Kleine Blaas - Grote problemen

Ik heb een kleine blaas en dat levert vaak problemen op en situaties die echt niet leuk zijn.

Enkele weken terug ging ik kanoën met vrienden en voor we op het water gingen dronken we meerdere drankjes. Maar sommige vrienden dronken wel 3 biertjes. Behalve ik, ik dronk maar 1 drankje omdat ik weet dat ik het anders moeilijk kan houden. Ik ben ook de enige die net voor de boottocht is gaan pissen, de meeste vrienden waren de hele dag nog niet geweest (de boottocht was rond 14u) en zijn ook niet voor de kano geweest. De tocht duurde ongeveer 2 uur en na 1 uur voelde ik al druk. Na 1,5 uur begon het best wel dringend te worden. Ik kon het nog inhouden maar het was nipt. Nadat ik naar de struikjes liep om te pissen, volgde mijn andere vrienden wel, ze kwamen ook pissen, maar heel op het gemak, ze leken niet dringend te moeten (ook al hadden ze meer gedronken en hadden ze niet voor het kanoën gepist). En toen we stonden te pissen was ik, die superdringend moest, eerst klaar. De anderen die piste wel een minuut lang en hebben dus een veel grotere blaas dan ik.

En dan was het toen nog goed afgelopen. Eerder deze zomer nar de Gentse feesten in België geweest. Zelfde situatie: we dronken ergens 3 biertjes (hier heb ik ook gewoon meegedronken) en gingen daarna naar een optreden kijken. Op een gegeven moment waren we echter omsingeld door mensen en het stond zo dicht bij elkaar dat je er tijdens het optreden niet meer uit de mensenmassa geraakte. Na 45 minuten ofzo moest ik echt al supernodig. Na 1 uur werd het extreem en zou het nog een half uur ofzo duren. 10 minuten voor het einde lukte het niet meer en verloor ik soms een klein straaltje pis. Toen het gedaan was en we konden wandelen, verlies ik alle controle en kwam alles eruit. Mijn vrienden reageerde "wtf doet gij nou". Best genant, gelukkig was het snel opgedroogd gezien het super warm en zonnig was.

Ik heb hier discreet met een paar mensen over proberen praten, ook met enkele andere vrienden die voor dokter studeren, en wat ik vaak hoor is dat de grootte van de blaas niet vaststaat, maar afhankelijk is van hoe je hem traint. Als je altijd bij de lichtste aandrang gaat, of altijd gaat voor je ergens naartoe gaat zonder dat je echt moet (wat ik dus doe), dat dit een kleine blaas veroorzaakt. Ze zeggen mij allemaal iets zoals "ga niet meer als je niet moet of een beetje moet, gewoon pas gaan als je echt serieus moet dan ga je snel minder vaak moeten". (Dit artikel vat het ook wat samen: https://www.thehealthy.com/incontinence/bladder-training-urge-desensitization/).

Maar het probleem is dat ik dit niet echt goed durf. Ik ben echt gewoon om te pissen voor ik naar waar dan ook ga omdat ik bang ben niet te kunnen gaan anders (als er geen wc's zijn of je in de les zit of in auto/het OV). Hebben jullie tips om dit te overwinnen en mijn blaas snel groter te maken? Zijn er hier nog jongens (of meisjes) die hier last van hebben?

19 jaar
2 jaren geleden

31 Reacties

  • Het levert ook hele grote problemen op, mijn hele schooltijd hebben leraren vaak gezegd moet je nu alweer naar de wc ? Ik werd getest omdat ik vaak nat was. En je moet uitkijken dat je geen verkeerde dingen aanleert, ik ging steeds minder drinken omdat ik vaak in me broek piste, ik heb daardoor 1x lichte uitdrogings klachten bijmezelf veroorzaakt. Van een huisarts ook geleerd dat je 1,5 liter vocht per dag moet binnenkrijgen voor je lichaam al is je blaas nog zoo klein, dus deed ik sindsdien. Gewoon opdrinken. Meten van je blaas is ook genant, bij mij ging het officieel bij een huisarts en in een potje plassen. Was niet fijn om uit te zoeken wat het breekpunt is wanneer je de controle verliest. Al heb je een soort beker onder je, je zit toch in de zenuwen en je voelt de kramp van je blaas. Voor de rest koste het mij ook tijd om zelf te veroorzaken dat ik het niet kon houden, wachten daarop is raar. En als het er zelf uitkomt wordt je toch angstig. Bij mijn test ging het mis op 240ml. Ik was het ook wel wat gewend normaal overdag maar daardoor werd ik alleen maar angstiger van de test. Ik kon op de middelbare school alleen hele dagen aanwezig zijn als ik 4 jaar lang een luier droeg. Al is dat ook iets waar je aan wennen moet. Ik stak nog m'n vinger op als ik moest plassen en rende naar de wc om soms alles te verliezen in een luier en dus bij de wc komen en totaal niet meer hoeven plassen. Ik draag luiers die 1500ml kunnen hebben. Dus 1x alles verliezen maakt niks uit het is gewoon -250 en moet het omblijven zitten. Soms had ik 2 uur les van dezelfde leraar en was in het 1e uur al geweest en durfe ik in het 2e uur niet nog eens te vragen dan deed ik het wel in een luier. Als je veel problemen hebt met je blaas kan een luier je ook rust geven.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook een kleine blaas. Net als veel anderen ben ik dat gaan meten toen ik heel grote problemen had gehad.
    Toen gelukkig net niet in mijn broek gepist, maar dat scheelde helemaal niets. Bij ongeveer 200ml moet ik al dringend, rond 300ml’wordt het heel vervelend en al ik dan gewoon wacht raak ik de controle kwijt en komt er 340ml. Dat heb ik 3 jaar geleden gemeten en was toen 17. Ik ben geen echte training gaan doen maar kijk wel uit dat ik niet bij de eerste aandrang al ga plassen. Het is zeker niet erger geworden maar een paar maanden geleden zat ik nog behoorlijk in de zenuwen of ik het ging halen.
    Op 8 jaar nog een keer in mijn broek gedaan, maar dat is nog normaal. Daarna dus nooit meer, maar wel grote problemen zoals ook anderen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 20 ik hoor ook altijd verschillende dingen, ik heb nog een kleine blaas/overactieve blaas. Ik heb op papier van een huisarts meegekregen dat ik mijn blaas moest trainen en hoe, uroloog ken ik nog niet. Ik heb tussen mn 7e en 12e bijna elke dag naar urine geroken, dat gebeurt niet omdat je te laat naar de wc gaat of lui bent. Als ik op me 7e naar plas stonk had ik er toen al zelf last van. Op me 12e bijna 13 zat ik hiervoor bij de huisarts. Ik moest zelfs mn blaas trainen op school onder de les, dus als ik moest gewoon blijven zitten een tijdje maar degene die naast me zat werd daar ook raar van als ik met mn benen zat te zwaaien onder mn tafel. Als ik een staal pis verloor stopte ik ook meteen met trainen en ging ik naar de wc. Sinds het bezoek aan de huisarts heb ik ook luiers maar niet om me er helemaal aan over te geven, in eerste instantia om goed te trainen, als ik er een straal pis in verloor schrok ik alleen maar je voelt je meteen droog en het gaat niet stinken dus dat waardeerde ik ook wel. Na 3 jaar heeft het trainen van mn blaas nog niet veel gedaan. Dus ik vraag me nu ook af wat moet ik verder nog doen ?

    Eigenlijk ben ik op me 12e ook incontinent verklaard alleen heeft de huisarts dat niet zoo gezegd, hij heeft me een recept gegeven voor luiers via de verzekering. Nu ik 16 ben gebruik ik ze nog, ik ben niet verplicht om ze om te doen maar ik voel me er veilig in.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @ meisje 21. Je kunt vanaf je 4e het altijd netjes droog hebben gehouden en dan zit er op je 19e wat tegen, je gaat er stom mee om en je hebt een natte broek tot aan je schoenen. Ik dus, ik deed geholpen door een vriend uiteraard alles dat zo weinig mogelijk mensen me zo zagen lopen. Gelukkig jij ook niet, maar het gebeurde. Lulliger kun je er niet uit zien. Mijn moeder had het ook eens, maar had rokje aan dat was veel minder erg, dan heb je als vrouw voordeel. Heb je de pech dat je een lange broek aan hebt dan maakt het niet uit. Het zal meiden natuurlijk wel vaker overkomen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • ik heb het tegenovergestelde... ik heb een te grote blaas.. een blaasinhoud van 650.. das echt wel tegroot. dit zorgt dan helaas ook geregeld voor problemen. ik kan er weinig aan veranderen en deze grote blaas is gekomen door het ophouden van mn urine. denk aan vieze schoolwc waardoor ik de hele dag mn plas ophouden. en zo ging ik steeds minder en minder en minder tot ik 6 jaar geleden de controle verloor. ik krijg geen signaal meer als ik moet en het gevolg ken je wel raden denk ik.... ik ben inmiddels 20 bijna 21 zelfs en het gaat zoon 3x perdag mis. ik kan er niks meer aan doen en ben blijvend incontinent. en had op dit moment liever een kleinere blaas gehad hoor!

    wat ik hiermee eigenlijk wilde zeggen is pas op met het uitvergrote van je blaas want het kan dus heftige gevolgen hebben. als je toch je blaas wil vergroten raad ik je aan eens met een uroloog te praten. deze kunnen je advies op maat geven!
    maar weet dat je niet de enigste bent die wel is een ongelukje heeft!

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee natuurlijk heb ik niet een schone broek bij me@m21. Je zult dan toch even naar huis moeten ook om te douchen dat is wel zo hygiënisch . In mijn geval had mijn oma een broek van mijn opa die met een riem bleef zitten. Daarna kon ik snel mijn route afmaken.
    En als je mij collega was had ik het je niet verteld en jouw collegaas zullen dat ook niet doen. Heb jij het behalve hier verder verteld?. Misschien inderdaad aan een vriendin, maar dat doen mannen ook niet. Dus jij weet het nu anoniem van mij. We zullen echt de enigen niet zijn. Vindt je het echt zo heel erg van een jongen van toen 21? Al hadden ze me toen een miljoen gegeven ik kon het niet meer ophouden.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @j 23 maar dat maken alle bezorgers wel eens mee ? nou ik heb andere nog niet met een natte broek gezien hoor ! jij wel dan ?? maar andere broek aan en klaar ? neem jij ook gewoon een andere broek standaard mee dan ?
    en ik heb het zelf ook wel eens op een ander moment gehad en ik weet het van vriendinnen ook wel ! maar van jongens niet echt !

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook zo’n bus @m21. Een andere kleur bus, maar wij mogen bij particulieren ook niet naar het toilet vragen. Normaal kun je bij cafetaria, cafés, bars en Macdo. Maar met covid was dat allemaal dicht en een dag moest ik toch een partij nodig. Ik had net beslist van mij ideale route af te wijken om langs mijn oma te gaan die daar woont, moet ik een spoedje. Je weet dat kan je niet weigeren en dat moest ik halen en gelijk bezorgen.
    Bij het halen moest ik al alles doen om niet in mijn broek te plassen, maar bij het bezorgen ging het drie keer zo wat mis en had ik al een natte onderbroek. Toen snel naar mij oma en ik hield het onderweg, maar toen ik uit stapte behalve die druk ook nog dat hele gewicht van die enorme plas op mijn sluitspier. Kansloos was ik.. Wat ik wil zeggen @m21, we maken het bij de bezorging allemaal mee. Een gevecht met je blaas verlies je uiteindelijk altijd. Soms kan je daar niets aan doen en zodra je een schone broek aan hebt hoef jeje niet meer te schamen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb dat ook allemaal meegemaakt, ik kwam vaak smiddags de bus uit van school af en had dan al een nat kruis, vaak veroorzaakt zoiets ook nog een kettingreactie als je onderbroek nat is omdat je kruis nat is wordt het koud en slaat je blaas op tilt, dan heb je constant aandrang om te plassen. En ja precies wat ik hier lees ik probeerde te vermijden dat mensen het zagen, mensen onderweg, buren, mijn ouders. Mijn buren zagen het vaak wel als ik met mijn rugtas aankwam lopen. Maar dan dacht Ik OK zolang mijn ouders het niet weten valt het mee maar op een dag wou m'n moeder daar toch even over praten dat ik drijfnatte onderbroeken in de wasmand gooide. Ik schaamde me dood dat ik betrapt was en nu erover moest praten maar ze had het al een half jaar door. Wat volgde was een positief gesprek maar sindsdien moest ik wel geloven van haar dat ik een serieus een probleem met mijn blaas had. Sindsdien zijn er bij thuiskomen geen geheimen meer. Van de dokter leerde ik dat de beste leeftijd om je blaas te trainen is als je in de groei bent tussen 12 en 18. Ik was daar toen ik bijna 13 was. Ik moest mijn blaas trainen en mocht incontinentiemateriaal omdat je daar veilig mee kan trainen. Aan het incontinentiemateriaal heb ik eerlijk gezegd het meest omdat ik me echt hele dagen droog voelde. Veel jongens van mijn leeftijd moeten niks hebben van luiers omdat ze denken dat het voor baby's is maar is niet zoo. Ik doe het sinds m'n 12e zelf om en hou het zelf in de gaten.

    Als ik pakketbezorger zou zijn zou ik een volwassen luier in de bus hebben liggen, dat is een grotere versie van wat ik heb. Niet om de hele dag te dragen maar meer als je denkt ik ga de wc niet redden dat je hem omdoet. Als je een goede luier hebt absorbeert het zelfs als je ontploft, dat je het niet meer kan houden. Het veilige gevoel van een luier is dat het zelfs de grootste plas 100% aankan zonder lekken. Alleen voor een volwassene voelt dat ziek. Als je dat op je 21e zou doen heb je al 18 jaar geen luier omgehad.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • nou ik heb denk ook een iets te kleine blaas hoor want moet toch soms om de paar uur naar de wc ! maar ander moment kan ik het dus wel soms 4 of 5 uur niet naar de wc hoeven ! maar ik ben sinds de zomer vakantie pakket bezorgster geworden rij dan ik een grote gele bus ! maar de eerste paar weken had ik wel een goeie wijk waar ik dan ook bv halverwege bij een verzorgings te huis naar de wc kon of ook nog bij een andere flat maar sinds maandag rij ik totaal een andere wijk echt de binnen stad maar dan niet het winkel gedeelte maar echt de huizen flatjes hofjes maar net als gisteren was het ook behoorlijk warm dus dronk ook wel aardig wat water en gegeven moment voel ik toch best wel dat ik moet plassen en dacht dan rij ik wel effe naar de mac maar daar stonden al hele lange rijen dus snel weer door gereden en denken waar ik nog meer effe kon maar ondertussen wel pakketjes bezorgen en bij een huis waar ik aanbelde dacht ik nou normaal vraag je het niet maar zou ik even van uw wc gebruik kunnen maken? maar ze zei nee sorry heb ik liever niet ! dus ik snel weer die bus in en begon wel al meer druk op te staan en bij volgende pakketjes /huis dacht ik al van nou deze mensen daar hoef je het niet een aan te vragen ! maar die man deed open en ik ging 4 pakketten van hun afscannen maar stond al te wiebelen en op eens zegt hij volgens mij moet jij best wel nodig plassen of heb ik het mis ? en ik meteen rood hoofd en zei ja eerlijk gezegd wel best wel nodig maar bij andere mensen mocht ik al niet ! hij zei nou ga maar hier effe snel hier einde van de hal aan de rechterkant dus ik daar snel heen met tussen door al me hand tussen me benen gedrukt en bij de wc aangekomen snel deur open en op dat moment voel ik opeens 2 flinke scheuten verliezen en dacht nee opschieten broek slipje naar beneden en gaan zitten maar op moment dat ik me broek slipje naar beneden deed hield ik het opeens niet meer langer tegen en het begon gewoon al te lopen dus ik meteen zitten ! schaamde me dood toen al en keek naar me slipje die was behoorlijk nat en me jeans die had best wel een grote natte plek aan de achterkant en me kruis tot net 15cm boven me knieen was die nat geworden! maar had niet heel veel langer moeten blijven door rijden anders had ik dus helemaal in me broek geplast ! kwam van de wc en die man was in de keuken en riep tussen door nou bedankt dat ik naar de wc kon en liep snel door naar buiten ! snel die bus weer in schaamde me dood ik ben toen ook meteen naar huis gereden voor een andere broek !

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @meiden. 5 minuten van je huis het vol in je broek doen is voor een jongen vaak wel een heel groot probleem. Natuurlijk als je alleen bent, het donker is, niemand op straat en niemand thuis is dan is het douchen en je kleren in de wasmachine. Maar je bent met je vriendin, je moet buren en bekenden mislopen en je moeder heeft commentaar. Wat zeg je dan, hoe geef je jezelf nog een houding? Dat is vreselijk.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Het trucje van j22 gaat bij mij niet hihi, dus ik doe net als m22 en neem we eens de gok om de rij voor de vieze toiletten maar niet te nemen. Ik heb geen grote en geen te kleine blaas, maar als het steeds goed gaat neem je een steeds groter gok dus ja toen in mijn broek gepiest. Maar om dat een groot probleem te vinden gaat me wat ver, tenslotte ben je vijf minuten later thuis onder de douche. Ook moest ik op school een keer wachten. Toen ik het voelde komen ben ik zonder toestemming gegaan. Uiteindelijk geen straf gekregen. In de klas in je broek piesen op je 17 e is wel een groot probleem. Misschien heb ik dus wel een beetje kleine blaas.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zorg dat ik een stijve krijg als ik het bijna niet meer kan houden. Dan lukt het soms nog een tijdje extra.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Je blaas was dus echt te vol jongen 19. Dan beveiligt hij zichzelf en je nieren dus dat werkt goed bij jou. Bij mij en bij mijn beste vriendin ook zo. Doe je niets mer aan. Als je gegokt hebt om thuis te halen en het gebeurt a avonds in een stille straat gaat het nog wel, maar in een drukke buurt en je moet nog verder in die broek is het een totale ramp en is het vernederend. Ik begrijp dat je zelf 300mm hebt gemeten. Ik denk dzt ik door trainen al behoorlijk wat verder zit, maar voor 3 glazen wijn en flesje spa is het heel erg weinig weet ik. Het zelf trainen heeft bij jou geen goed resultaat. Een andere vriendin van me is naar een bekkenbodemtherapeute geweest. Daar kun je zo naartoe zonder briefje van de huisarts.
    Lijkt me beter voor jou. Die praat de hele dag met mensen met dat probleem. Hoef je je niet te schamen en die hebben ervaring. Haar onderbroek hoefde daar niet uit, maar als je het onderzoek in een poli zoals ik moet moet dat uiteraard wel. Die mensen zien de hele dag blote kutjes en piemels. Dat ze bij mannen dan soms stijf worden maken ze ook mee. Misschien handig om die stap te zetten. Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent en waarschijnlijk hoe je het beter kunt krijgen. Als je er mee moet leven weet je wat voor risico je loopt als je in die bus blijft. Ik had vorige maand op het strand twee bellen Sangria gedronken en had geen zin in de rij voor de toiletten. Op de fiets naar huis werd dat heel erg en ik had mijn vriend er al op voorbereid dat ik het niet ging halen. Gelukkig net wel, maar was ook geen grote ramp geweest. Had ik in de bus naar huis gemoeten dan was ik in de rij gaan staan. Je moet ook weten wat je blaas kan, anders zet hij je voor schut.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hee dank jullie voor je aardige reacties. Ja inderdaad stoppen lukte niet net als andere J19 uit begin post was al m'n controle kwijt, ging in m'n schoenen en ook een plas er om heen en broek van m'n gulp tot onderaan broekspijpen nat, ging gewoon vreselijk mis. En klopt dat ik er weinig aan kon doen want precies wat je zegt normaal geen probleem maar nu zat alles tegen. Maar het is zo frustrerend zeker ook omdat ik dus vaak heb dat ik zo nodig moet en het op het nippertje goed gaat. En ik ben bang dat het weer eens gebeurt maar dan in een groep, lijkt me zo erg.
    Toen ik dus water dronk om m'n blaas proberen te trainen leek het alleen maar moeilijker te gaan en sneller nood, bij minder dan 300 ml. Alsof m'n blaas dan sneller geïrriteerd raakt. Ik lees ook dat vaak nodig moeten niet goed is voor je blaas. Je leest best tegenstrijdige info hier over. Ik probeer nu een week minder cafeïne en geen alcohol.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @j19. Ik was er niet bij, maar ik zou me er niet zoveel zorgen over maken en overdreven gaan schamen. Je stapt in een bus voor misschien 10 minuten dat duurt ineens een uur of zo. Normaal dat je blaas dan problemen krijgt. Dat heb je dan toch maar op weten te houden en dan kan je nog niet. Ja eens doe je het dan in je broek. Ik zou zeggen weinig aan de hand, wel vervelend voor je.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ze doen kennelijk alleen wat als hij heel erg klein is jongen 19 of als ook je buikspieren niet sterk genoeg zijn. Drie grote glazen water drinken dan moet je binnen een uur als een gek en dat irriteert niet en dan dpoel je gelijk alles schoon. Kon je het toen op een moment weer stoppen of ging alles ook in je schoenen net als bij ons? Ik ken geen jongens die dat wel eens hebben. Meiden genoeg. Mogelijk met alle informatie nog een keer naar die huisarts, maar ook geen olifant maken van een ongelukje, want dan ga je ieder plasje wegbrengen en minder drinken.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hee, ja ik heb dit probleem ook. Mijn blaas kan ook weinig hebben ik ken de frustratie om als enige alweer naar de het toilet te moeten of in nood te moeten wildplassen als we wat leuks doen. En inderdaad om dan ook nog maar net te kunnen halen. En het ergste als het mis gaat want dat heb ik dus ook. Vorig jaar een keer toen ik het huis van een vriend probeerde te halen, gelukkig was het donker en had ik een donkere broek aan waardoor het niet opviel. Maar een paar maand geleden gebeurde het overdag in de stad. We kwamen vast te zitten in de bus toen ik heel erg moest, toen we er eindelijk uit waren was het heel druk en ik kon niet wildplassen. Ik probeerde snel ergens heen te lopen maar toen gebeurde het, ik plaste vreselijk in mijn broek. En ook nog zo'n lichtblauwe baggy jeans, echt een enorme afgang. Een vriend die er bij was heeft me gelukkig wel heel fijn geholpen. Hij zei dat hij het zelf nooit zo erg had maar zijn vriendin wel, en heeft me toen de huisarts geadviseerd. Maar die zei dat ik een kleine blaas had en heeft me uiteindelijk ook niet echt verder geholpen. Ik ben wel verder gaan zoeken en dat van die blaastraining kwam ik ook op uit. Ik heb het geprobeerd maar volgens mij helpt het niet eerder het tegenover gestelde, mijn blaas raakt geïrriteerd en kan nog minder hebben. En ik durf dit alleen als ik een poos thuis ben omdat ik bang ben voor weer zo'n afgang. Misschien doe ik het fout? Ik probeer nu te kijken of eet of drink gewoontes uit maken, van sommige ingrediënten schijn je het ook te kunnen krijgen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ook ik heb het nooit gemeten. Ik krijg wel snel aandrang maar er zit heel veel rek in. Het wordt bij mij heel oncomfortabel en gaat pijn doen maar bang dat ik het niet meer in kan houden en in mijn broek plas ben ik nooit. Ik heb wel vaak haast om op het toilet of bij een boom te komen want dat wordt heel onprettig.
    Daarom heb ik toch toen ik al 13 was nog een keer in mijn broek geplast. Het was heel erg en deed pijn en ik moest nog bijna een kwartier verder en toen zei mijn moeder dat dat maar moest en helemaal niet erg was.. Gadver wat voelde ik me toen vies en een kleuter. De halve bus zat te kijken dat het van mij vandaan kwam dus ik schaamde me dood. Ik heb dat dus nooit meer gedaan, hoe dringend het ook was.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @ eerste jongen van 21. Dat je op een uren durend examen niet naar het toilet mag is in jouw geval mishandeling. Al die andere keren is minder erg ook als je het niet meer op had kunnen houden. Maar hier heb je geen keus. Plassen betekent inleveren en inleveren is waarschijnlijk gezakt. Ik zou ook doorgewerkt hebben maar dan komt het moment dat je in je broek plast. Wat had je dan gedaan? Als het zo dringend is kun je niet meer stoppen ook. Daar zit je dan in die volle zaal. Gewoon iemand meesturen naar het toilet moet toch mogelijk zijn.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten