Skip to content
4 reacties
576 weergaves

Geen motivatie meer

Ik zit nu in de tweede en ik heb net zoals iedereen online lessen. Op het begin ging het nog wel goed maar ik kan nu echt nergens meer motivatie krijgen om ook maar iets te doen! Vakken die ik snap loop ik ongelofelijk achter mee zelfs al zou ik de antwoorden hebben zou ik alsnog een dag bezig zijn met overschrijven! Vakken die ik lastig vind maak ik wel gewoon alles voor maar ik word te snel afgeleid dus begin ik zelfs met deze vakken minder motivatie te krijgen dus ik ben bang dat ik daar ook niks meer voor ga doen! Zolang de docenten maar geen huiswerk check willen doen.... heeft iemand tips voor mij die ik kan gebruiken om weer wat beter mijn best te kunnen gaan doen?

14 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Beste TS, Je loopt tegen een probleem aan dat je kon verwachten en nu moet je maar proberen er het beste van te maken.
    Er zijn twee soorten vakken, vakken die parate kennis vragen en vakken die begrip vragen, zoals natuurkunde en wiskunde.
    Ik weet natuurlijk niet welke vakken jij hebt, wat jou de meeste problemen geeft, en hoe jij er tot dusver voorstaat met je toetsresultaten. Wat je naar mijn idee het beste kan doen is de lesstof van de vakken die getoetst gaan worden scannen en kijken hoe je met de minste tijd het meeste resultaat kan halen.
    Maak een inventarisatie waar de pijnpunten liggen. Zet dat op papier en kijk wat mogelijk en haalbaar is om er nog wat van te maken. Maak dan een planning. Haal de essentie er uit, leer het belangrijkste.

    De vakken die het laatst getoetst gaan worden bekijk je het eerst, de vakken die het eerst getoetst gaan worden het laatst. Neem de stof door, kijk wat je zeker moet weten, wat haalbaar is om te leren en plan daar tijd voor in. Kijk bij de vakken die begrip vragen of je alles door hebt en als dat niet zo is, zoek hulp van iemand. Op school, bij klasgenoten, of bij iemand die je kent en die misschien kan helpen. Studeer op de manier zoals ik eerder heb gezegd.
    De avond voordat je de toets krijgt pak je je aantekeningen er bij en neem je die nog eens grondig door. Zo kun je volgens mij toch nog wel een heel eind komen.
    Misschien moet je de komende weken wat extra hard werken, maar dat moet je er maar voor over hebben. Wees gedisciplineerd, sta op tijd op en ga dan aan het werk. Neem ook wat tijd voor ontspanning na het studeren. Dat is nodig om wat je geleerd hebt te verwerken. Ga naar buiten en doe iets fysieks. Hardlopen, voetballen, noem maar op. Ga op tijd naar bed en slaap. Dat is heel belangrijk, in de nacht zetten je hersenen alles weer op een rijtje.

    Praat ook eens met klasgenoten en vraag hoe die er voorstaan. Jij bent vast niet de enige die het wat heeft laten liggen. Heb vertrouwen, en je komt verder dan waar je nu bang voor bent. Succes!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier: heel erg bedankt voor de tip ik ga gelijk beginnen met een planning maken! Maar nu is er nog een probleem... we hebben vandaag te horen gekregen dat we over precies 2 weken een toetsweek hebben! Dat ga ik nooit meer redden met leren ook omdat we de stof waarschijnlijk pas volgende week weten...

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Zoals meisje 18 zegt, maak een planning. Een dag heeft een morgen, een middag en een avond. Maak vaste invullingen voor die dagdelen. In de morgen werk je, in de middag doe je wat ontspannends, je gaat naar buiten, je doet wat met vrienden of jongens die je kent, en de avond is voor de gezelligheid.
    Het kernwoord hier is discipline.

    Je hebt het over online les, maar is het niet zo dat jij weer naar school gaat? Dan hoef je dus niet meer de hele dag zelf uit te zoeken wat je moet doen.
    Je bent hier gekomen omdat je voor jouw gevoel met een probleem zit. Je wilt volgend jaar in de derde zitten, maar zoals het nu gaat lukt het niet. De vraag is, hoeveel is het jouw waard om te komen waar je zijn wil. Hoeveel offers wil je en kun je brengen? Hoe sterk ben jij mentaal om te doen wat je moet doen al heb je er geen zin in?

    Ik zou beginnen met eens op een rijtje te zetten wat er allemaal gedaan moet worden. Voor welke vakken zit je echt met een probleem en voor welke vakken ben je niet zo bang omdat je daar wel goed in bent.
    Als je dat allemaal gedaan hebt dan weet je wel hoeveel tijd je voor elk vak nodig hebt. Maak dan je planning voor de komende week. Schrijf voor elke dag op welk vak je gaat doen en wat je gaat doen. Stel jezelf doelen die je moet halen.
    Als je dan 's morgens opstaat dan weet je precies wat je taak voor die dag is. Doe het dan ook. kom je 's morgens niet klaar dan zal je moeten overwerken. In de avond misschien.

    Als je de taken voor die dag hebt afgemaakt dan heb je een beloning verdiend. Een vrije middag om leuke dingen te doen met anderen. Buiten, niet op je kamer.
    Op die manier kom je vooruit en raak je gemotiveerder.

    Jij bent vast niet de enige die hier mee zit. Heb je contact met je klasgenoten? Misschien is er iemand die samen met jou wil studeren. Dan motiveer je elkaar en het is gezelliger. Als je dingen moet leren dan kun je elkaar overhoren.

    Weet je hoe je het best dingen kan leren voor vakken waar het op parate kennis aankomt? Pak je boek, een blad papier en een pen (computer mag ook) en lees het hoofdstuk door. Vraag je af wat de essentie is van het verhaal en schrijf dat samengevat op. Dat leer je uit je hoofd. Ga niet proberen hele hoofdstukken uit je hoofd te leren, dat lukt niet en je snapt er dan niets meer van.
    Wat je moet weten moet je opschrijven, dan onthou je het. Bij het proefwerk of tentamen straks moet je het ook opschrijven. Dat had je dan al een keer gedaan, dus is het makkelijker.

    Misschien dat je docenten wat milder zullen zijn vanwege de situatie, maar je moet wel wat kunnen laten zien. Dus, wees een kerel en ga aan het werk!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Heey, maak je al een planning wat je wanneer gaat doen? Dat helpt mij altijd

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten