Skip to content
3 reacties
541 weergaves

Geen vertrouwen in mensen

Hey, Ik merk dat ik eigenlijk niemand vertrouw zelfs familie en vrienden niet. Door dit hou ik dingen voor je achter en ben ik nooit helemaal op mijn gemak bij andere mensen. Ik heb gewoon altijd het gevoel dat mensen slechte bedoelingen hebben terwijl daar helemaal geen reden voor is. Ik heb op internet gezocht en het enige wat daar staat is dat ik een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zou kunnen hebben. Nou vraag ik me af of er misschien meer mensen met dit probleem rondlopen of misschien mensen kennen die dit probleem hebben en hoe zij daar mee om gaan. Groet, 

13 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste meid, Het doet mij plezier dat je wat hebt gehad aan mijn reactie. Als je hier een post plaatst omdat je ergens mee zit dan wil je graag dat daar op gereageerd wordt. Als het om wat moeilijkere zaken gaat dan zie je meestal dat er maar weinig gereageerd wordt en dat vind ik altijd een beetje sneu voor de poster en dan doe ik het maar. Ik ben dan altijd blij als ik merk dat het gewaardeerd wordt.
    Dertien jaar zijn is een speciale leeftijd. Je hebt je kindertijd voorgoed achter je en je bent een tiener geworden, op weg naar volwassenheid. Dat is een periode van grote veranderingen en hevige emoties. Je bent bezig met aan je toekomst te werken, je krijgt speciale relaties, soms ruzie met je ouders, en dat maakt het leven af en toe erg moeilijk.
    Je laatste reactie geeft mij het gevoel dat je wat onzeker bent, misschien wat gebrek hebt aan zelfvertrouwen. Dat is niet vreemd voor iemand van jouw leeftijd, dus vertrouw er maar op dat het allemaal wel goed komt.

    Nog even over dat plantje, misschien interesseert het je niet echt, maar ik vond het leuk om te vertellen. Ik heb het eens opgezocht en het blijkt ook bekend te zijn hier in Nederland. Hier wordt het wel "Stoute Jongens" genoemd. Ik vraag mij af hoe ze aan die namen gekomen zijn.
    Het is een plant die heel mooi bloeit met paarsblauwe bloemen met een licht randje. Na de bloei komen er goudgele bessen aan, vandaar dat ze het ook wel gouden dauwdruppels noemen.
    Als je wat ouder wordt dan ga je merken dat stoute jongens soms ook de leukste jongens zijn.

    Veel succes met tiener zijn, het is een moeilijke maar ook een hele leuke en spannende tijd in je leven!


    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 22, t’s hier. Bedankt voor je reactie, ja dit is altijd al wel een beetje geweest maar de laatste tijd word het erger. En nee er is niks ergs gebeurd in mijn verleden en ik leef ook in goede omgeving. (Echt bedankt dat je zoveel moeite hebt gestoken in een reactie op mijn vraag. Dat betekend meer voor me dan je denkt.)

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Het leven wordt wel een moeilijk als je niemand kan vertrouwen. Is dat altijd al zo geweest? Soms gebeuren er akelige dingen waardoor je het vertrouwen in je medemensen verliest. Je werd gepest, je ouders of iemand anders die jij vertrouwde liet je in de steek of hield zich niet aan zijn of haar beloften, er werden dingen waar je aan gehecht was van je gejat, en nog veel meer van dat soort dingen.
    Het hangt er ook van af in wat voor omgeving jij leeft. Als de strijd om het bestaan moeilijk is omdat je van een uitkering moet leven of maar heel weinig verdient dan wil je wel eens in de eerste plaats aan jezelf denken en foute dingen doen.

    Ondanks dat zijn de meeste mensen toch echt wel te vertrouwen. (Voor jongens van jouw leeftijd geldt een uitzondering. In Suriname groeit een struik en die noemen ze: "Jongens leren liegen om meisjes te bedriegen". Officiele naam: Duranta erecta. Dat zegt genoeg!)

    Neem wat ik hierboven tussen haakjes zei niet al te serieus hoor, ik vond het gewoon leuk om te vertellen. Je begrijpt natuurlijk wel waarom jongens soms niet te vertrouwen zijn, maar voor de rest zijn ze best aardig hoor, als je maar niet met ze naar een stil plekje gaat. Ze hebben af en toe wat moeite hun handen thuis te houden.

    Soms jokken mensen, soms doen ze verkeerde dingen, zo zijn mensen nu eenmaal en zo is het leven. Misschien heeft die ontdekking jou geschokt, net zoals misschien toen je er achter kwam dat Sinterklaas niet bestaat, maar op een gegeven moment leer je er mee leven en er mee omgaan. Zorg er gewoon voor dat jij wel te vertrouwen bent en als anderen dat merken dan zijn ze eerlijk tegen jou. Een goede vriend of vriendin vinden is niet altijd gemakkelijk. Wees jij een goede vriendin en dan krijg jij vanzelf wel goede vrienden en vriendinnen.

    Doe je best en maak je niet te veel zorgen, het komt allemaal wel goed.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten