Skip to content
2 reacties
379 weergaves

Ik voel me slecht en onzeker

Ik weet niet hoe ik moet beginnen..... Vanaf het begin van dit schooljaar voel ik mij eigenlijk al slecht, soms gaat het beter en soms weet ik het gewoon even niet meer. Destijds gingen we altijd zitten met een groepje vrienden, en uiteindelijk konden ik en een vriendin van me het goed vinden met elkaar. Ze lag tegen mij aan en we kuste, maar inmiddels heb ik dat met een hele domme fout stuk gemaakt. Nu voel ik me daar erg slecht om, ik weet niet precies hoe het nu zit tussen ons, behalve dan dat we nu vrienden zijn. Ik wil dit dus eigenlijk vergeten en mij op andere dingen focussen. Alleen is dat voor mij echt moeilijk, ik word hier erg onzeker van omdat veel van mijn vrienden al een vriendin hebben en ontmaagd zijn, en ik wil dat ook gewoon allemaal meemaken. Ik zit in mijn 4e leerjaar van gl, en doe ik in 2021 dus examen en ga ik een vervolg opleiding doen. Buiten dat ik nog niet weet wat ik wil doen, wil ik wel graag nieuwe mensen ontmoeten en met hen plezier hebben. Dat is voorzover mijn doel en waar ik mij op wil focussen, en ik hoop dat ik dit waar kan maken. Als je zover bent gekomen, bedankt voor het lezen! En zou je een reactie willen achter laten? Groetjes I

15 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Beste I, Daar ben jij weer en het gaat nog steeds niet echt goed met je merk ik. Jij bent nog al een twijfelaar en een piekeraar en nu ook al problemen met de liefde.

    Er is een meisje dat je leuk vindt, maar blijkbaar heb je een misstap begaan en nu wil ze alleen nog maar een gewone vriendin zijn. Tenminste, zo denk jij. Om te beginnen, blijkbaar vindt ze jou nog steeds leuk want anders zou ze niets meer met jou te maken willen hebben. Jij denkt dat er wel meer in had gezeten als je die fout niet had gemaakt maar ik vraag mij af of dat wel echt zo is. Als je iemand echt heel leuk vindt dan kun je hem wel vergeven als hij een keer iets doms doet. Hebben jullie er over gesproken? Heb jij gezegd dat het je spijt?

    Wat jou vooral lijkt te spijten is dat je geen seks met haar kan hebben. Je wilt wel eens meemaken wat al je vrienden al lang beleefd hebben. Om te beginnen, de meeste jongeren hebben pas seks als ze al wat ouder zijn. Die vrienden van jou zijn misschien wat vlotter op dat gebied, maar misschien zijn er ook wel bij die wat opscheppen.
    Je kan op verschillende manieren naar seks kijken. Het kan iets zijn wat je doet als je er zin in hebt met iemand die er ook zin in heeft, en het kan ook een fijne vrijpartij zijn, iets heel intiems, met jou en de persoon waar je veel van houdt en waar je de tijd voor neemt.
    Als je vijftien bent dan kun je heel sterke verlangens en emoties hebben maar die gaan niet zo diep als wanneer je wat ouder bent. Seks op jou leeftijd is wat anders dan seks als je wat ouder bent. Lichamelijk ben je er wel klaar voor, maar mentaal is wat anders.
    Wees geduldig. Probeer een vriendschappelijke relatie op te bouwen die uitgroeit tot een liefdesrelatie en dan gaat alles vanzelf.

    Dan je opleiding. Je hebt nog steeds niet besloten wat straks na je examen gaat doen. Je zegt dat je graag kennis wil maken met mensen en plezier wil maken. Dat zijn dingen die je moet reserveren voor je vrije tijd. Werk is iets wat je heel lang moet doen, dus het moet iets zijn waar je bevrediging in vindt en wat je met plezier kan blijven doen. Het is ook niet zo dat je heel je leven hetzelfde moet blijven doen. Er zijn genoeg mensen die op een gegeven moment andere dingen gaan doen of soms nooit gaan doen waar ze voor opgeleid zijn. Je moet ook bedenken dat je groeit in het werk wat je doet. Je past je aan en je krijgt er meestal wel plezier in. MBO is een middenkaderopleiding, dus uiteindelijk krijg je vaak verantwoordelijkheid over mensen die jij aanstuurt. Dat is weer heel wat anders dan zelf bezig zijn. Het hangt wel af van het vakgebied, soms wordt je een duur betaalde specialist.

    Bij je keuze voor een opleiding moet jij je afvragen wat voor soort werk je wil gaan doen. Wil je met mensen werken, wil je creatief bezig zijn, wil je ambachtelijk bezig zijn, dingen maken? Als je dat eenmaal weet kun je verder kijken.
    Op internet kun je beroepskeuze tests vinden. Soms vragen ze geld, soms vragen ze je email adres. Ik heb er een paar geselecteerd die wel wat lijken. Deze zijn gratis en zonder verplichtingen voor zover ik kan zien:

    randstad.nl/ontwikkelen/testen/beroepskeuzetest
    werksite.nl/beroepskeuzetest

    Je wilde een reactie, dus ik hoop dat je hier tevreden mee bent. Het komt echt wel goed met jou. Als je nog iets hebt, kom gerust terug, ik vind jou wel aardig. Doe je best!





    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat ik zojuist van je leest ben je onzeker omdat je nog niet ontmaagd bent? Klopt dat? Ik snap niet waarom jij je druk maak om een vriendin te hebben of het al gedaan moeten rond die leeftijd. Het single leven is niks mis mee. En je zou niet in een relatie gaan stappen als je er nog niet klaar voor bent, bij wijze van spreken. En ook al hebben de meeste uit jouw vriendenkring een relatie en hebben ze het al gedaan. Het is nergens voor nodig om met ze te vergelijken en er onzeker op te zijn. En jij bent zelf nog jong. Er zijn juist genoeg mensen die op hun twintigste nog maagd zijn of nog nooit gezoend hebben.

    Ik zou je er pas druk om maken als je al 80 bent en nog steeds geen relatie hebt en ontmaagd bent.

    Ik zou het je daar niet zo druk om maken. Je zou eerst aan jezelf gaan werken voordat je in een relatie stap en gaat stoppen jezelf met de meeste van jouw vrienden te vergelijken.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten