Skip to content
1 reacties
386 weergaves

Ik kan niet over iemand heen komen

Hallo allemaal, Ik ben 17 jaar en kan niet over iemand heen komen. In februari 2019 leerde ik een jongen van 19 jaar kennen. Hij is blond, fel blauwe ogen en lief en heel uniek. Ik viel als een blok voor hem. We hebben op stage veel gepraat. Of het wederzijds was kan ik heel moeilijk vertellen. Er was 1 collega aan wie ik het vertelde. Die zij dat ik zelf de eerste stap moest maken, omdat hij hem al langer kende en hij weet dat hij extreem verlegen is. Dit duurde allemaal 6 maanden lang tot juli aan de zomervakantie. Hij was er 1 keer per week in de maand. Ik heb hem niet uitgevraagd, telefoon nummer gevraagd of een move gemaakt. In de zomervakantie had ik er veel spijt van. Maar ik ben gewoon zo bang om afgewezen te worden, omdat ik hem zo perfect vond. Ik dacht in de zomervakantie nu dat ik hem niet meer zie gaat het wel over. Maar nee. Ik merkt ook dat dit nieuwe relaties in de weg kwam te staan. Dat het naar boven kwam dat ik hem nog heel leuk vind. En nu een anderhalf jaar later heb ik nog echt gevoelens. Onlangs ik hem nu dan een jaar niet meer heb gezien, hem nergens op social media heb en ook niet met hem in contact kan komen. Ik heb ook geen foto's van hem, anders het ik dat natuurlijk allemaal weg kunnen gooien want anders is hij steeds op hem netvlies. Mijn gevoelens voor hem zijn nog diep. Ik droom soms ook nog over hem dat we trouwen of zoenen. Hij is echt heel uniek en in mijn ogen perfect. Ik probeer tegen mezelf te zeggen dat de gevoelens waarschijnlijk niet wederzijds waren en dat hij mij waarschijnlijk allang vergeten is. Maar niets werkt. Zoals ik eerder al benoemde staat dit andere mogelijke relaties voor mij in de weg. Ik vind de mensen oprecht echt leuk en heb ook gevoelens voor, maar deep down heb ik nog gevoelens voor hem. En vindt het oneerlijk als ik met hun een relatie heb en hem nog leuk vind. Heeft iemand tips over hoe ik van deze gevoelens voor een onmogelijke persoon kan afkomen?

17 jaar
4 jaren geleden

1 Reacties

  • Beste meid, Je hebt dus een onbereikbare liefde en je blijft maar van hem dromen. Je kan zeggen dat het een obsessie is geworden. Je was bang afgewezen te worden en daarom durfde je geen verder contact te maken, maar het verschil tussen afgewezen worden en geen stappen durven zetten is dat je dan zekerheid had en nu blijf je maar verlangen. Het resultaat is hetzelfde, je hebt niets.

    Je beschrijft die jongen als heel knap, heel lief en heel verlegen. Dan denk ik gelijk: Homo! Dan had je dus toch al geen kans gehad. Nu is die jongen twintig of eenentwintig en zeer waarschijnlijk heeft hij inmiddels wel een relatie. Jou is hij vermoedelijk al lang vergeten. Zo lang blijf je niet denken aan een meisje dat je anderhalf jaar geleden ontmoet hebt als zij voor jou niet iets heel bijzonders had. Als dat zo was dan had hij toen wel een move gemaakt, maar dat heeft hij dus niet.

    Je wil geen relatie beginnen met een andere jongen omdat jouw gevoelens en loyaliteit nog naar die onbereikbare liefde uitgaan. Dat is te begrijpen. Ik lees wel eens dat liefde en rouw twee jaar duren, nog een half jaar volhouden dus. Wees realistisch naar jezelf, met die jongen gaat het nooit wat worden, berust daar in. Bewaar hem in je hart als een dierbare herinnering, een geheime liefde. Op een dag komt er misschien een andere jongen, misschien met donkere krullen en diepe donkere broeierige ogen waar je voor valt. (Die vind ik aantrekkelijker dan blonde jongens, die zijn zo bleek, zo kleurloos). Dan zul je zien dat je blonde adonis al heel snel vervaagt. Liefde die niet gevoed wordt verdwijnt geleidelijk aan.
    Wees dan niet zo verlegen als met blue eye, anders vis je weer achter het net.

    Veel succes met de liefde, het komt zeker wel goed!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten