Skip to content
16 reacties
1963 weergaves

Ben ik raar?

Haii ik heb dit al eens gepost, maar ik wist niet dat je een topic moest kiezen, dus ik ga maar voor dit topic... Maar goed, soms als ik een film of serie heb gezien, ga ik naar mijn kamer toe en ga ik de personages een soort van nadoen zegmaar. Ik doe dan alsof daar iemand staat waar ik tegen praat en dan ook helemaal dat ik op een filmset ben en dat ik helemaal beroemd ben enzo. Alleen. Ook als ik in de douche sta, doe ik alsof ik een heel gesprek heb met mijn crush. Betekent dit dat ik weird ben of dat ik mijn kindertijd gwn niet kan loslaten? Doen meer mensen dit??

14 jaar
4 jaren geleden

16 Reacties

  • Niet raar, ik deed dat ook nogal veel vroeger, nu en dan soms nog wel.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Helemaal niet raar ik doe dit de hele dag door:)) alleen soms lastig dat ik dan zoveel tijd verlies

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Doet iedereen wel eens denk ik, maar kan ook een sympthoom zijn voor autisme spectrum.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • jij lijkt me heel normaal. Doet iedereen wel eens.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee hoor, je bent helemaal niet raar. Er zijn er veel die dat doen.

    Je moet er eens op letten als je uit de cinema komt, zodra het terug mag: de helft van de jongens loopt stoer te doen met "zweren onder hun armen", net als de helden in hun film. En ze scheuren de parking af met gierende banden, ook als in die film. Ze identificeren zich daarmee.

    Bij veel kleuters zie je dat ook, die spelen ook hun helden na, ze verbergen dat nog niet.

    Alle grote schrijvers en filmregisseurs verzinnen toch ook de hele tijd verhalen? En alle filmsterren spelen anderen na, ze spelen een rol, niet zichzelf. Dus je bent niet raarder dan een filmster, regisseur of schrijver.

    Je moet alleen zorgen dat je het onder controle houdt, als een soort aangenaam gedachtenspel, alleen voor jezelf. Maar ga niet in het openbaar luidop tegen jezelf staan roepen met wilde gebaren.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat is je "crush".? Graag in goed Nederlands.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik doe dat ook zo vaak. gesprekken voeren met andere maar dan in je hoofd. En ook als ik een film heb gekeken bedenken hoe het zou zijn als ik en mn crush de hoofdrolspelers zouden zijn. Maar of dat raar is, denk het wel maar wie heeft gezegd dat het erg is om raar te zijn :)

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • dat is helemaal niet raar! ik doe het zelf ook maar iedereen vind het raar maar waarom? het is gewoon normaal. xxxxx brilletje

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent zeker niet raar. Ik doe da ook nu en dan. Ik heb zelf ook eens gedacht aan acteren, jij kunt daar misschien ook is over nadenken. Want eigenlijk waarom ni????????Tzou mij wel leuk lijken.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi meisje van 14. Ben blij dat ik dit bericht tegenkom. Dit is een bevestiging voor mij, dat ik ook niet raar ben. Ik heb precies het zelfde, alleen dan al bijna 6 jaar. Sinds ik Pirates of the Caribbean heb gekeken heb ik mezelf leren zwaardvechten, ik heb zogenaamd het kompas van jack sparrow gestolen, k heb davy jones vermoord, de interceptor is mijn schip en niet gezonken door de black pearl. oh, en ik heb natuurlijk de trident van poseidon verwoest en daarna ben ik omhoog geklommen via de ankerketting.
    En twee jaar geleden ontdekte ik de tv/film-serie Hornblower, van 1997-2003, en tegenwoordig zit ik zegmaar op HMS Renown, en HMS Indefatigable samen met hornblower, en de andere figuren uit de films.
    in lockdown 1 heb ik star wars gekeken, en toen heb ik die tricks met de lightsaber zelf ook geleerd, maar dan met een houten stok. soms vraag ik me af of ik niet te ver door draai, maar aan de andere kant ben ik blij dat ik niet constant met mijn xbox of telefoon bezig ben. k ben soms zelfs nog bezig met wat playmobil poppetjes waar ik al jaren mee speel.
    maar het is eigenlijk een van mijn grootste geheimen, ik weet namelijk wel zeker dat als mijn vrienden (en vriendinnen) hier achter komen, dat ze me vierkant uitlachen, en dat k weer gepest word.
    maar jij bent dus niet raar, daar komt het op neer. :)

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Dit soort dingen doe ik ook de hele tijd. :-) Het is helemaal niet raar!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi meisje 14, dat is helemaal niet raar hoor. Ik doe dat soms ook weleens, maar dan met bekende zangers/zangeressen. Ik doe telkens alsof ik aan het praten ben met de bandleden van One Direction... Ik doe dat waarschijnlijk omdat ik ze gewoon echt zo ontzettend graag wil ontmoeten, maar die kans zal ik waarschijnlijk nooit krijgen omdat ze nog steeds een pauze hebben en hoogst waarschijnlijk niet meer bij elkaar komen :/

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi meisje van 14. Maak je nergens druk over, want wat jij op je kamer of in de douche doet, doen veel zichzelf belangrijk vindende personen de hele dag in het openbaar. Kijk bv. maar naar Trump en nog zo een horde aan 'hoogwaardigheidsbekleders' helaas.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje14, dat is echt nier raar. Misschien wil je echt gaan acteren. Ik ben acteur maar ik mag hier niet zeggen wie ik ben, maar dus ik weet dat het niet raar is wat je doet. Voordat ik bekend werd maakte ik teksten of ik verzon met mezelf een dialoog of scene en had echt hele gesprekken met een denkbeeldige tegenspeler. Dus mss wil je echt gaan acteren en doe er iets mee.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je dit wilt doen, dan doe je dat toch lekker :)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, Je bent helemaal niet raar hoor. Soms droom je gewoon hardop over een spannender leven dan je nu misschien hebt. Dat je fantasiegesprekken voert met iemand waar je een beetje verliefd op bent dat is ook helemaal niet raar. Denk maar dat het een soort oefening is voor het moment dat het er een keer echt van komt. Dan zit alles wat je zou willen zeggen of doen al in je hoofd.
    Het heeft allemaal niets met kinderachtigheid te maken. Iedereen droomt wel eens en fantaseert hoe iets zal zijn als het echt wordt. ga er maar gewoon mee door. Als je geen dromen meer hebt dan is het leven uitzichtloos.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten