Skip to content
7 reacties
554 weergaves

Vriendje overleden

Hoi, 6 maanden geleden is mijn superlieve, knappe vriendje overleden aan de ktziekte kanker. Hij was mijn steun en toeverlaat ik kon alles bij hem kwijt en hij alles bij mij. We zijden alles tegen elkaar. 7 maanden terug viel hij ineens flauw toen we op zijn kamer een game zaten te spelen, hij zat tegen me aan en ik voelde hem ineens wegglijden, hij zei niks meer en het was echt eng, ik schrok me helemaal dood. Zijn ouders waren er niet dus ik had meteen 112 gebeld, toen de ambulance er was (na 5 minuten) waren zijn ouders er gelukkig ook weer. Hij moest toen mee met de ambulance en hij was half bijgekomen gelukkig, eenmaal in het ziekenhuis gingen ze hem onderzoeken en ik heb me nog nooit zo zenuwachtig gevoeld als toen. Ik zat samen met zijn ouders in een wachtkamer af te wachten en toen kregen we te horen dat het ernstig was en dat we even mee moesten komen. Ze zeiden dat zijn hele lichaam vol zit met kankercellen en het te laat is om hem te helpen. Daarna mocht ik gelukkig eindelijk naar hem toe komen, ze hadden hem blijkbaar al een kamer gegeven op de afdeling van oncologie en ik denk dat ik wel een uur bij hem in zijn armen heb gezeten en gehuild. Daarna ging alles heel snel bergafwaarts en uiteindelijk had hij zoveel pijn de hele tijd het was echt vreselijk om te zien, de laatste weken lag hij alleen maar in coma aan de morfine (zware pijnstiller) en kon ik dus niet met hem praten, hij zag er ook heel bleek uit, het was echt zielig. Ik heb hem daarna nog een keer gezien en hij zei dat ik voor altijd zijn vriendje blijf en hij zij dat hij gelooft dat ik nog lang blijf leven en met iemand anders later een gezin zal krijgen (we zeiden altijd dat we later samen een gezin krijgen) en daarna had ik mijn laatste kus gegeven (ben aan het huilen nu) 2 dagen daarna was hij overleden. Ik kan het gewoon niet geloven dat er zo'n ktziekte bestaat, gelukkig heb ik nu een heel lieve vriendin (ik ben bi) en bij haar kan ik altijd terecht als ik verdriet heb en ze begrijpt me gelukkig goed. Maar ik denk nog elke dag aan hem, ik heb ook nog goed contact met zijn familie en ga er geregeld heen, dat voelt echt als gewoon familie er gaan vaak (nu niet door corona natuurlijk) naar de Efteling ofzo iets en ik kom daar vaak eten, zijn broer heeft dezelfde interesse als ik namelijk programmeren en ik ben dus ook vaak bij hem want er hebben samen een project met programmeren dus ik ben er nog vaak en dat voelt heel goed maar als ik daar ben voelt het toch altijd wel leeg alsof er iemand mist: mijn lieve vriendje heeft iemand tips hoe ik dit kan verwerken etc.

14 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Hoi. Wat een super mooi verhaal. Ik vind het zo erg voor je. Jullie hadden een hele goede band blijkbaar. Het is net uit met mijn eerste vriendje en al is dat absoluut niet te vergelijken met wat jij hebt meegemaakt, voel ik je pijn van het verlies en raakt je verhaal mij gewoon heel erg. Heel veel sterkte gewenst.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Er over praten. Ik heb gezien hoe mijn vriendje werd geschept door een idioot in een bedrijfsbusje. Waren onderweg naar school en hij trok ff een sprintje op z'n fiets. Ik zat 10 meter achter hem. Het licht stock d voor ons op rood en toen hij bijna bij het stoplicht was werd het groen en hij fietste gelijk door. Dat busje met een volle aanhangwagen reed door rood. Hij is nog naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht en vandaar uit met de heli naar het UMCG in Groningen en daar is hij overleden. Ik heb slachtofferhulp gehad en heb geleerd om er over te praten. Ik heb nog veel contact met zijn ouders en zijn broer. Praat er over en vergeet hem niet. Zolang je hem in je gedachten hebt en in je hart, leeft hij in jou!!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • @Jongen14, dit is een goed idee maar hiervan kun je weer verdriet krijgen en alle herinneringen terugkrijgen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Weetje wat echt een mooie gedachte aan hem is je eerste zoon naar hem vernoemmen dat zou ik doen

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve jongen, ik wil je nog wat zeggen. Ik heb je verhaal nog eens gelezen en er kwamen weer tranen in mijn ogen. Jouw vriend heeft zich heel moedig gedragen. Hij wist wat er met hem ging gebeuren en toch heeft hij nog geprobeerd jou te troosten.
    Ook heeft hij jou een soort van opdracht gegeven: Heb een lang leven en krijg een gezin. Je bent pas veertien, dus hoe het over tien jaar of verder weg zal zijn dat weet je niet, maar als je ooit vader wordt dan denk je aan je vriend en dan weet je dat hij gelukkig zou zijn.

    Als ik zie hoeveel verdriet je er van hebt dan moet het een heel bijzondere jongen zijn geweest. Net zo oud als jij maar als een man accepteerde hij zijn lot en dacht op het laatst aan jou. Hij was veel te kort je vriend, maar je had een echte vriend!
    Ik denk dat jij wel weet hoe hij zou willen dat jij nu verder gaat met je leven. Probeer dat, al is het misschien moeilijk.

    Het verdriet zal langzaam minder worden, maar de pijn zal nog heel lang blijven en het gemis altijd. Dit is erg zwaar voor iemand van jouw leeftijd. Gelukkig zijn er mensen om je heen die je begrijpen omdat zij ook die pijn voelen en hem ook heel erg missen. Ik denk aan je.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Allereerst een dikke knuffel! Het is fijn voor je dat je een lieve vriendin hebt waar je altijd terecht kunt als je verdriet hebt. Het is heel goed om er met haar over te praten. Het verwerken van zo'n groot verlies heeft tijd nodig. Ook is het fijn dat je een goed contact hebt met de familie en er ook met hen over kan praten. Je vriendje is er niet meer, maar de mooie momenten en herinneringen aan hem blijven altijd. Het is fijn als je die met elkaar kan delen. Dat kan je helpen. Ik wil je heel veel sterkte toewensen!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve jongen, wat een vreselijk verhaal! Zo'n goede vriend en nu is hij weg. Toen ik er aan dacht hoe jij daar zat aan het bed van je vriend kreeg ik zelf tranen in mijn ogen.
    Je vraagt je misschien wel eens af waar hij nu is. Iemand zei eens dat je na je dood bent waar je was voordat je was geboren. Waar dat is weet niemand al hebben sommigen er wel ideeen over.

    Het is heel fijn dat je nu een goede vriendin hebt die jou begrijpt en er voor je is. Ook is het heel fijn dat je nog zo goed met zijn broer en zijn ouders op kunt schieten. Hun jongen zijn ze kwijt, maar jou, die zo dicht bij hem stond, jou hebben ze nog. Dat zal een hele troost voor ze zijn. Misschien, als het je soms te veel wordt, dat jullie elkaar dan even kunnen omhelzen en knuffelen.

    Je vraagt hoe je het kan verwerken. Wat je gedaan hebt, alles opschrijven, is al een goed begin. Sommige mensen praten, andere mensen schrijven. Je verwerkt je gevoelens en deelt ze met anderen. Voor de rest zou ik het niet weten. Rouwen en verliefd zijn duren twee jaar zeggen ze wel eens. Langzaam zal het ergste verdriet slijten en blijven de herinneringen over. Hij zal iemand worden waar je eens veel van hebt gehouden maar die er nu niet meer is.
    Als je ouder wordt zal je vaker afscheid moeten nemen van mensen die je dierbaar zijn. Het is verdrietig, maar zo is het nu eenmaal.

    Ik wens jou en allen die van hem hielden veel sterkte. Hij is veel te vroeg van jullie weggenomen. Ik hoop dat de goede dingen en de liefde die hij je gegeven heeft voor altijd bij je blijven.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten