Skip to content
8 reacties
405 weergaves

Liefdesverdriet

Wie heeft er weleens liefdesverdriet gehad?

20 jaar
5 jaren geleden

8 Reacties

  • @jongen 22 Je hoeft je nergens tegen te verdedigen. Ik wil je niet de les lezen, en als ik mezelf zo heb uitgedrukt, dan bied ik daarvoor mijn excuses aan. Het gaat me om jouw welzijn, niet om mij. Mijn persoonlijke ervaring is alleen dat je als mens het leven hopelozer inziet als het slecht met je gaat, en daardoor vermijd je soms dingen die je zouden kunnen helpen. Deze ervaring heb ik zelf ook gehad: toen mijn huisarts mij bijvoorbeeld voor het eerst doorverwees naar een psycholoog, was ik ontzettend sceptisch omdat ik in het verleden net als jij vervelende ervaringen had gehad met mensen die mij hoorden te begeleiden. De hulp die die psycholoog mij bood bleek echter veel nuttiger dan verwacht. Met andere woorden: dat sommige hulpverleners hun taak slecht uitvoeren, betekent niet dat dat voor iedereen geldt.

    Dus wat ik vooral probeer, is wat ideeën te opperen die zouden kunnen helpen; het is uiteindelijk aan jou om te bepalen of je daar al dan niet iets mee doet. Het enige wat ik niet goed kan, is me stil houden als ik iemand anders pijn zie lijden. Nogmaals sorry als ik me daardoor betweteriger uitdruk dan ik bedoel.

    Heel veel sterkte.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Beste @20   Ik voel me verplicht om heel kort tegen je behulpzaam bericht in te gaan.     De vrienden die ik heb, die heb ik niet. Het zijn kenissen die vaak wat van me willen behalve me verhaal. ze mogen me omdat ik niet jammer en niet kraak.   Andere bronnen om zo'n zeik verhaal te laten behoren zullen famillie dan wel zijn toch? Die hebben alleen weinig oor naar zulk gezeur voorall met wat hun hebben doorstaan is het mijne niks waard. ze zouden zeggen "neem een borrel en kijk er niet naar"     Professionele hulp: waarom ik zeg dat ik er niet in geloof is omdat ik er ook ervaring mee heb. In gesprek met zulke hulp voel ik meer dat mijn hulp zich boven mij uit probeert te torennen dan wat dan ook. Ik ben dakloos geweest, heb bij een jongerenopvang gezeten. De hulp daar was erg neerkijkend op wat ik deed vooral met drank.     Wat me op het laatste punt brengt. zins ik 16 was dronk ik erg veel. toen ik haar had gevonden vondt ik meer rust en hield het op een minimum. Toen ze op die manier weg ging dronk ik zoveel dat ik soms dacht dood te gaan. ik trillde zo erg dat ik pas na twee volle limonade glazen iets normaal kon vasthouden. Elke dag van een halfe liter sterke drank tot een liter met veel bier om het weg te spoelen. Dat kon ik toen betalen met een WW-uitkering.   Nu ik dit schrijf drink ik nogsteeds maar dan een stuk minder. Ik werk dan ook heel hard.     Tot slot Ga mij nou ..... niet de les wijzen want volgens mij ben jij nogsteeds nat achter je oren. Mischien net als ik. Maar dan heb ik ook maar een fractie uitgelegd hier van wat me dwars zit.     Alsnog dankjewel voor het idee dat iemand op een afstand luisterd.   proost   .    

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 22 Ik ben het niet met je eens dat praten nooit helpt. Andere mensen kijken anders tegen je situatie aan dan jijzelf, en kunnen je daarom vaak adviezen of ideeën geven waar je zelf niet op kwam. Of je gewoon een luisterend oor bieden om je verhaal kwijt te kunnen. Dat is juist een van de dingen waar vrienden voor zijn. Dus voel je niet slecht als je het een keer nodig hebt om je verhaal met iemand te delen en denk niet dat je alleen maar aan het zeuren bent: je bent een mens, je hebt emoties en die moet je soms gewoon kwijt.

    Dat professionele hulp alleen maar van 9 tot 5 te bereiken is is niet waar, er zijn altijd spoeddiensten buiten kantooruren. En onwaardevol zijn die gesprekken naar mijn bescheiden mening ook niet: toen ikzelf een paar jaar geleden zwaar depressief was, ben ik er met hulp van psychologen weer bovenop gekomen en sindsdien heb ik weer een heel prima leven. Het idee achter professionele hulp is dat je beter gaat begrijpen hoe je eigen hoofd werkt, waardoor je meer grip krijgt op je eigen emoties.

    Dan wat alcohol: denk alsjeblieft goed na over de gevolgen als je verslaafd raakt. Het is ontzettend ongezond, het kost je veel geld en het zorgt ervoor dat je leven op een gegeven moment alleen nog om alcohol draait. Misschien denk je nu dat dat jou nooit zal gebeuren, maar als je alcohol nodig hebt om je emoties aan te kunnen, maak je jezelf al erg afhankelijk van dat spul. Als je zo doorgaat, ben ik bang dat je daar enorm spijt van gaat krijgen. Het zou nu voor je kunnen klinken alsof ik probeer je iets af te pakken wat je rust geeft, maar de ontspanning die alcohol biedt is tijdelijk en kan heel schadelijke gevolgen hebben. Ik zeg dit voor jouw bestwil.

    Wat ik wil zeggen is dat er betere oplossingen zijn voor je problemen dan alcohol. Als het je niet lukt om je emoties alleen te verwerken - waarvoor je je overigens echt niet hoeft te schamen -, dan is er hulp. Misschien geloof je niet dat hulp zoeken werkt, maar even heel praktisch: kwaad kan hulp zoeken in ieder geval niet. Dus er is niets op tegen om het een keer te proberen, toch?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Weet ik veel wat je bent 20

    Praten is geen oplossing. Praten is tegen een ander zijn kop aan zeuren over hoe vervelend alles wel niet is in dit geval of het nou in mannelijk of vrouwelijk gezelschap is heeft niemand zin om de elende van een ander aan te horen. Iedereen kent hun elende all.

    De huisarts inlichten levert alleen onwaardevolle gespreken op met vooral mensen die zeggen er te zijn voor een ander mens maar alleen wel van 9 tot 5.
    Om op alcohol in te gaan kan ik alleen hier schrijven Waarom niet?

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 22 Wat ontzettend rot dat jullie relatie op zo'n manier geëindigd is. Ik kan me voorstellen dat het zwaar is om dat te verwerken; heel veel sterkte! Weet wel dat je er niet alleen mee hoeft te blijven rondlopen als je je slecht voelt: praat er gerust over met iemand. En als je er niet uit komt, wees dan zelfs niet bang om je huisarts te vertellen hoe je je voelt; die kan je dan doorverwijzen naar geschikte hulp. Het klinkt namelijk alsof je gevoelens vrij heftig zijn.

    Ik lees ook dat je veel alcohol bent gaan drinken om met je gevoelens om te gaan. Als je het zwaar hebt, kan ik me voorstellen dat alcohol een tijdelijke uitvlucht lijkt te bieden. Maar pas alsjeblieft op, want alcohol kan heel verslavend zijn als je het veel drinkt en als je verslaafd raakt, krijg je daar later spijt van. Als je merkt dat je al niet meer goed kunt stoppen met drinken, neem dan contact op met je huisarts voor hulp. Hoe vroeger je dan hulp zoekt, hoe beter.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is een mooi onderwerp om even iets annoniem uit te spuigen!

    Mijn verhaal.

    Ik had een raar meisje ontmoet vanwie ik haar oudere zus kende. Ik vond haar raar toen in die tijd (voor me laatste schoolvakantie) in mijn mening wast ze erg druk toen ze voor me neus stond en heel spraakzaam op een afgerachelde manier Later op Facebook kreeg ik in die zelfde vakantie berichten van haar. Het waren uiteindelijk eerst vragen waarin men alle antwoorde kon geven behalve nee. Toen uit het niets werd er liefde verklaard terwijl ik haar voor gek verklaarde.
    Uit eindelijk leek het steeds minder een probleem voor me te zijn omdat ik zelf ook niet all te snugger ben. Pas na een aantal maanden toen ik werd uitgenodigd bij haar thuis met de afwezigheid van haar ouders begon ik sterk wat te voelen. All toen ik door de straat liep en haar hoorde, toen zij de deur open deed en voor me stond tot dat ik op haar bed lag met haar boven op me, haar hoofd rustend op mijn borst terwijl ze zei "ik hoor je hart kloppen. Het klinkt verliefd" en in mijn hoofd kon dat moment een eeuw duren.

    In realiteit duurde het mooiste moment wat ik net beschreef een half uur. De relatie anderhalfjaar en om niet in detail in te gaan hadden we geworsteld en gestreden tegen wat volgens mij nogsteeds de schuldige waren om ons heen die hadden gewonnen op het eind. Famillie die haar nooi met mij hadden willen zien en kenissen die erop uit waren hunzelf te verbeteren door ons te slopen.

    Uiteindelijk was dit gelukt en dan ook door een vriend van mij waarvan ik het het minst verwacht had. zij gaf toe aan de druk van haar famillie en vond een nieuwe hoop in iemand die het dichts bij mij stond. Terwijl zij haar geluk vond bij een ander bezoop ik me in drank. Daarom eindig ik dit bericht nu met een groote slok.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Zelf ben ik ook vaker gedumpt door een meisje, doet altijd erg veel pijn, mijn tip voor je is om een goede afleiding te zoeken, ik zelf zoek ook vaker via https://www.folderbode.nl/coop/ allerlei lekkers om te doen en maken zodat ik lekker kan eten en ook bezig blijf!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Best wel, vooral als ik verliefd was op een onbereikbaar iemand. Maar nog niet om relaties die uitgingen, want ik heb pas één keer iemand gedatet en die keer zijn we al vrij snel uit elkaar gegaan omdat het niet goed werkte.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten