Skip to content
2 reacties
271 weergaves

Iemand creatieve ideeen...?

Hai, ik ben een jongen van 15 jaar en ik voel me de laatste tijd heel erg buiten de groep. Ik ben de enige jongen in een vriendengroep van allemaal meisjes waarbij ik vaak moet worden buitengesloten vanwege dus mijn geslacht. Op schoolreis bijvoorbeeld, al mijn vriendinnen lagen op de kamer te praten en zich op te maken voor de fuif en ik zat alleen in de ontspanningsplaats omdat ik me ook gewoon niet thuis voel tussen alle jongens. Daar werd ik heel ongelukkig van. Nu binnenkort gaan we een slaapfeestje houden maar ik moet in een klein tentje lekker asociaal apart slapen. Een ander voorbeeldje: ik doe aan artistiek zwemmen (waterballet) als hobby. Ik vind het geweldig! We zijn een hechte groep maar nog altijd ben ik de vreemde eend die zich wel eens moet afzonderen. En telkens als ik dan alleen ben begin ik na te denken...:”Zou het nu niet beter zijn als ik een meisje zou zijn? Zou ikzelf er niet veel gelukkiger van worden?” Op sociaal vlak ben ik gewoon als alle andere meisjes. Maar doordat mijn lichaam net wat anders is wordt ik heel makkelijk buitengesloten. Dit waren nu grote voorbeelden maar ik bots ook tegen andere, kleinere dingen uit het dagelijks leven. Ik hoof gewoon dat er misschien andere opties zijn waar ik niet direct aan denk? Bij waterballet is het al minder erg maar bij mijn vriendengroep zijn er mensen die mij er gewoon niet bij willen hebben door mijn geslacht. Dit is echt struggle voor mij en er valt weinig op te lossen buiten gewoon ermee dealen. Ik hoop dat jullie misschien creatieve ideeën hebben want zo wil ik niet verder... Merci alvast allemaal!

15 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Moeilijk voor je! Ik ken het gevoel van buiten de groep vallen wel uit mijn eigen schooltijd. Bij mij is het met de jaren wel steeds beter geworden; ik hoop dat dat voor jou ook zo zal zijn.

    Vervelend dat sommigen in je vriendengroep je er niet bij willen hebben. Je zou er misschien eens met een of een paar van je vriendinnen over kunnen praten dat je je vaak alleen voelt binnen de groep, liefst met degenen die je het meest vertrouwt.

    Ik lees ook dat je moeite hebt met je geslacht, en dat je soms denkt dat het fijner zou zijn als je een meisje was. Hoe is dat voor je? Vind je het vervelend dat je als jongen niet altijd met je vriendinnen mee kunt doen? Of vindt je het vervelend om een jongen te zíjn? Als je hier erg mee zit, en ook als je op een andere manier niet goed in je vel zit, dan kan het helpen om je huisarts te vragen om een verwijzing naar een psycholoog. Daar heb ik zelf heel goede ervaringen mee.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Hallo jongen van 15 jaar   Aller eerst wil ik tegen je zeggen dat je super goed bezig bent. Je volgt je gevoel en doet wat je leuk vindt namelijk waterballet!   Ik weet niet of je er wat mee kunt maar het lijkt alsof je jezelf nog niet helemaal accepteert zoals je bent, kan dat kloppen?   Als jij jezelf niet helemaal accepteert kun je dit ook moeilijk verwachten van anderen en voel je jezelf dus buitengesloten.   Probeer eens na te gaan op welk vlak jij jezelf nog niet helemaal accepteert. Als je jezelf leert te accepteren zullen anderen dit ook gaan doen.     Veel succes.   Groetjes M.

    24 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten