Skip to content
5 reacties
249 weergaves

Onzeker over mijn toekomst.

Hallo. Ik zie mezelf in de toekomst voor me met een leuk gezin. Echter vind ik het zeer moeilijk om sociale contacten te maken. Ik had vroeger wel wat vrienden, maar deze vriendschappen zijn naderhand verwaterd. Echter hebben sommige vrienden me ook verlaten omdat ik op school gepest werd. Ze waren bang om zelf ook gepest te worden indien ze met me om zouden gaan zijden ze. Deze gedachte snapte ik wel. Nu kun je je af gaan vragen tot hoe verre deze vrienden echt vrienden waren. Maar dat is nu even off topic. Ik zou graag willen weten hoe ik aan sociale contacten kan komen. En nog belangrijker, hoe kom ik aan een vriendin om mijn toekomst mee op te bouwen? Ik praat wel met mensen. Dit is meestal werk gerelateerd, onder werk met collega's, of bij praten met familie. Ik heb geen problemen met uit gaan. Dit heb ik ook wel eens gedaan. Maar alleen op stap is niet makkelijk. Echter heb ik hier wel met mensen gepraat. Deze gesprekken eindigen alleen altijd in een dood eind. Er is niet echt een connectie of iets dergelijks. Ik ben nu vrij onzeker over mijn toekomst. Ik ben 20 en heb nog nooit een vriendin gehad. En zou ook niet weten hoe ik er een kan krijgen. Vrienden voel ik me niet genoodzaakt toe om te krijgen. Ik red me prima met mijn familie. Echter lijkt het me wel fijn om ook een paar vrienden te hebben. Ik zou graag jullie verhalen willen horen over hoe jullie je eventuele vriendin hebben gevonden. En tips zijn natuurlijk ook welkom. Gerelateerd aan sociale contacten zijn tips en verhalen natuurlijk ook welkom. Bij voorbaat bedankt voor je tijd en hulp.

20 jaar
5 jaren geleden

5 Reacties

  • hoi ik ben zelf een meisje van 17. ik heb ook nauwelijks vriendinnen. ik spreek wel meiden op school maar dat blijft ook daar. Zit ook vaak alleen thuis.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook nog single, dus voor het vinden van een relatie kan ik je weinig advies geven. Sommige mensen vinden iemand via online dating, maar dat is niet ieders ding.

    Is er een hobby, sport of interesse die je leuk vindt? Het is vaak gemakkelijker om vrienden te worden met mensen die een bepaalde interesse met je delen, en die kun je bijvoorbeeld leren kennen door lid te worden van clubs of verenigingen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ben alleen thuis met new-years evening.
    2019 begint niet veel beter moet ik zeggen. =(

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ga momenteel vaak met de auto naar werk en school. Heb vroeger wel eens met random strangers in de bus gepraat. Dat voelt ook raar, om zo maar maar een vreemdeling toe te gaan en een gesprek te beginnen. Heb het wel eens gedaan. Zo nu en dan heb ik op andere gelegenheden ook gesprekken met vreemdelingen. Maar het eindigt nog altijd met, tot ziens. En vervolgens nooit meer zien. Toch bedankt voor de tip. =)

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja ik ben nog maar 13 dus je mag zelf kiezen of je dat van mij wil horen maar wees gewoon sociaal als je met de bus gaat ofzo praat dab gewoon met random mensen

    13 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten