Skip to content
3 reacties
765 weergaves

Wie kan me helpen met afvallen?

Hoi, ik ben S, 14 jaar oud en weeg bijna 80kg, en mijn lengte is 165 cm.   Ik voel me niet fijn in mijn lichaam..   Alvast bedankt!   S

14 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik wilde een tijdje geleden ook wat veranderen aan mijn gewicht en ben in 3 maanden zo'n 8 kilo afgevallen.
    Mijn tips: ten eerste drink ik alleen nog maar water, thee of melk als drinken, heb geen frisdrank of sap meer gedronken (misschien een keer bij hoge uitzondering).
    2. als tussendoortje: geen snoep/koek meer maar appel/banaan of ander fruit, echter een gezond koekje tussendoor mag ook wel eens (bv. eierkoek).
    3. vooral bij avondeten: minder opschepen, dus ook liever niet een 2e keer opscheppen.
    4. geen voorverpakt/magnetronmaaltijden eten
    5. laatste tip: veel sporten!! heb sinds dat omslagpunt bijna elke dag gesport

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Gezond eten. Dat is het aller belangrijkste. Je kan op internet informatie vinden over wat je allemaal nodig hebt, zorg dat je genoeg binnen krijgt van alles. Beweging is ook belangrijk, dat helpt met afvallen maar is ook gezond. En onthoud dat spieren meer wegen dan vet, twee mensen van hetzelfde gewicht kunnen er heel anders uitzien.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Zou kunnen dat je dit al doet, maar probeer vooral gezond te eten. Schrap ongezonde tussendoortjes en snacks zo veel mogelijk en drink geen frisdrank. Probeer daarnaast ook bij je maaltijden minder vet te eten.

    Bewegen helpt ook, maar het risico is dat je dan honger krijgt en juist meer gaat eten. Om honger tegen te gaan, kan het soms helpen om je eten meer over de dag te spreiden (dus je dagelijkse hoeveelheid voedsel bijvoorbeeld over zes maaltijden verdelen in plaats van drie).

    Ook stress speelt blijkbaar een belangrijke rol bij overgewicht, hoorde ik laatst. Als je dus veel stress ervaart, probeer dan manieren te vinden om meer rust te creëren.

    Doe je al deze dingen al en lukt het nog niet om af te vallen, dan zou je eens je huisarts of een diëtist om advies kunnen vragen.

    Heel veel succes! Ik hoop dat dit helpt. Je hoeft je er in ieder geval niet voor te schamen dat je overgewicht hebt: sommige mensen hebben er helaas meer aanleg voor dan anderen. Maar er is wél hoop dat je hiervan af kunt komen!

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten