Skip to content
2 reacties
220 weergaves

wat hebben mensen tegen mij...

ik ben een nerd...
ik hou van stripboeken(comics)
ik hou van gamen
ik hou van films en televisie series(Game of Thrones of Vikings)
ik ben ook een memester
en ik draag en bril... wat me die uitstraling nog meer geeft

waarom doen mensen altijd zo negatief over mij... bijvoorbeeld op school is... als ik een presentatie moet geven bij Engels of Nederlands is iedereen direct ''waar ga je het over doen? games?'' dit zeggen ze dan ook heel negatief...
ik wil dus gewoon weten wat mensen tegen mij zouden hebben... ik heb ze niks aangedaan ofzo... dus waarom doen ze zo...

15 jaar
7 jaren geleden

2 Reacties

  • Hey, wow heftig wat je verteld! Idd, het ligt niet aan jou maar de mensen die je dit aandoen! Maar, ik krijg wel ff de indruk van je dat je eig niet echt een nerd wilt zijn. Klopt dit? Weet je, je zei het zelf al, dat je nerd bent en ook nog een bril hebt. Ja dat versterkt het ja. Heb je wel es gedacht om lenzen te nemen? Het is mss gek dat ik dat zo tegen je zeg, maar mss kan het je helpen. Geef nog ff een berichtje oke?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • De fout ligt bij die mensen, niet bij jou. Echt, ik vind mensen zoals jij juist ontzettend tof, sowieso al dat je jezelf durft te zijn.

    Zeker op jouw leeftijd zijn veel mensen bezig met de vraag hoe ze in de maatschappij passen. Dit leidt ertoe dat vele zich een beeld vormen van wat 'normaal' is en wat 'raar' is. Als je niet aan hun beeld van 'normaal' voldoet, gebeurt het helaas vaak dat ze zich tegen je afzetten. Mijn ervaring - als iemand die vaak als 'raar' is beschouwd - is dat het wat beter wordt naarmate je ouder wordt. Daarnaast helpt het om - desnoods buiten school - op zoek te gaan naar mensen die je hobby's en interesses delen. Dan voel je je minder alleen en minder raar. Er zijn best veel nerds en gamers op aarde, dus ik heb er vertrouwen in dat je mensen zult vinden bij wie je thuishoort.

    Ik snap dat het moeilijk is, maar hou vol! Mijn ervaring is dat het echt beter wordt en dat je uiteindelijk mensen zult vinden bij wie je jezelf kunt zijn. Geloof me - later zul je blij zijn dat je jezelf bent gebleven. Ik heb zelf inmiddels een aantal goede vrienden met wie ik mijn interesses kan delen en zelfs een clubje voor een vrij obscure hobby. :-) En de mensen die me raar vinden, nou ja, die mogen hun mening hebben en ik trek me weinig van hen aan. Ik heb er dus vertrouwen in dat het met jou ook goed gaat komen.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten