Skip to content
4 reacties
116 weergaves

Doodsbang

Hoi, Ik heb een lastige tijd gehad thuis. Mijn moeder heeft een drankprobleem gehad. Ze was weken dronken. Ik heb een hele sterke band met haar en ben soms hele dagen en nachten doodsbang geweest, gevreesd voor haar leven. Als ik even in slaap viel, wist ik dat de dood zou kunnen vallen, stikken of wat dan ook. Nu het weer wat rustiger is, en mijn moeder weer mijn moeder is, merk ik pas hoe slecht ik eraan toe ben. Soms voel ik mijn hart heel erg snel kloppen, en ben ik bang dat ik een hartaanval krijg. Soms kan ik niet goed ademen en ben ik bang dat ik ga stikken. Soms tril ik helemaal en kan ik amper staan. Ik ben zo moe, en zo bang. Ik heb steken in mijn hoofd, pijn bij mijn hart, en mijn hele lichaam is zwaar. Ten slotte ben ik 9 kilo afgevallen binnen minder dan een jaar. Ik weeg nu 49 kilo met een lengte van 1,72 meter. Maar ik kan gewoon amper eten. Mijn vraag is, zijn er mensen die dit herkennen. Ik durf er niet zo goed over te praten, want niemand begrijpt mij. Niemand begrijpt hoe bang ik geweest ben, en welke angsten ik nu doorsta. Niemand kan mij vertellen dat ik niet ga stikken, of dat ik niet bang hoeft te zijn voor de steken in mijn borst. Zijn er mensen die ervaring hebben met drinkende ouders, of met dit soort klachten? Ik hoop dat ik niet teveel heb getypt. Groetjes.

19 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • De dingen die je bij je hart voelt dat zijn tekenen van stress je moet rust proberen te gaan vinden zodat je lichaam weer kracht gaat krijgen En wat een heftig verhaal ik hoop dat het snel weer beter met jou en je moeder gaat

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Hyperventilatie, meid. Al de symptomen. Kortademig, verward, angstig, duizelig. Natuurlijk wijst dat op een onderliggend probleem. Daar kan ik niets over zeggen. Wat ik wel weet: een plotse aanval kan je blokkeren. Adem zo langzaam mogelijk in/uit in een plastic zak. Adem dus je eigen adem opnieuw in. Na een minuut of zo wordt je veel rustiger. Ik heb dit van mijn huisarts en het werkt.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey ik herken hier heel veel uit altijd bang dat een plekje op mijn huid kanker is of dat een raargevoel in me keel iets is zat om de maand bij de huisarts omdat ik de angsten maar niet uit me hoofd kon krijgen bij alles wat ik deed speelde het op voelde me erg bang terwijl er niets aan de hand was . Ik snap hoe bang je kunt zijn maar het zijn maar gedachten die niet echt zijn het is maar een gevoel die niet echt is je heb veel megemaakt en ook al denk je meschien dat een psycholoog niet gaat helpen echt doen zij kunnen je erg goed hierbij helepen maak een afspraak met je huis arts alle sterkte toegewenst veel liefs

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Het klinkt alsof je het erg zwaar hebt gehad. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het is verstandig om een keer met je klachten naar de dokter te gaan. Die moet ook geheim houden wat je hem/haar vertelt. Ik denk ook wel dat een arts je serieus zal nemen en zal begrijpen waar je klachten vandaan komen: hoe je je geestelijk voelt heeft echt invloed op je lichaam.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten