Skip to content
8 reacties
249 weergaves

Trans

Hoi ik voel me al een langere tijd een jongen. Ik ben een meisje. Ik heb het pas tegen mij moeder verteld die zegt dat het door de pubertijd komt maar wist het daarvoor ook al. Ze zegt dat dat komt omdat ze me gwn altijd me gang heeft laten gaan. Nu miet ik een jaar wachten en dan kijken we verder ze hoopt namelijk dat het een fase is. Wat kan ik nu het beste doen?

18 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • Jongen 14 mijn moeder heeft er 2 maanden over gedaan om het te accepteren en ee dokter moet je een doorverwijskaart geven naar het Vumc amsterdam faar ga je een heel.traject dat eist heel erg veel geduld van je ik moet ook nog naar mijn huisarts een kennis van mij zit nu al 6 jaar in het tracject ik ben dan ftm female to male dus jij zou dan mtf zijn ik hoop dat je hier wat wijzer van bent geworden ik raadt je wel aan eerst met je ouders gaan praten want fie gaan ook betrokken worden in het traject

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, dat deed ik ook. Barbies vind ik leuk. Ik zou zo graag eens iemand willen ontmoeten waarmee ik kan verkleden naar het andere geslacht, met alles er op en er aan. Maar via deze site kan dat helaas niet.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi jongen 14 ik heb het geluk dat mijn moeder me altijd wel heeft laten dragen wat ik wou ik heb daarintegen nooit een jurk gehad ik heb altijs jongenskleding aan ik ben zelfs in pak naar gala gegaan en ja ik snap speelde je vroeger dan ook vaak meer met meisjes en meisjesspullen? Ik speelde namelijk altijd met jongens en had jongensspeelgoed

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, ik heb een beetje het zelfde. Ik ben een jongen maar voel me een meisje. Ik doe vaak jurkjes aan van mijn zusje of make up. Ik voel me heel erg vrij in deze kleren, alsof ik mezelf kan zijn. Ik heb het pas geleden tegen een vriendin gezegd, nu hebben we afgesproken en mag ik bij haar haar kleren passen! Een grote droom is om over straat te gaan als meisje, maar ik heb de spullen hier niet voor.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 16 topicstarter hier. Ik val op jongens. Ik heb dit gevoel al van kleins af aan. Ik was 4 ik had geen barbiepoppen ik speelde met knex en lego. Ik heb een enorme opsessie met auto's. Ik tegenstellimg tot wat jij zegt zit ik wel in me pubertijd ik ben pas op mijn 17e gaan puberen vanwege een mentale achteratand door autistme ptsd en zware emotionele beschadiging. Mijn moeder moet achter me staan dat is voor mij heel erg belangrijk gzn mijn vader mij uitkotst en ik dus geen contact met hem heb. Om die reden mag ik mijn broertje en zusje niet mag zien. Ik hoop dat dit iets meer duidelijkheid geeft over de situatie. Mvg topicstarter.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Je bent 18 dus geen puber meer zoals je moeder denkt.
    Maar als jij echt het gevoel hebt dat je een jongen bent en op vrouwen valt(?) dan kan het ook zijn dat je een mannelijke lesbo bent.
    Heb je echt het gevoel dat je een jongen bent dan kan je beter eens gaan praten met een huisarts die kan je door sturen naar een psycholoog om uit te zoeken of het echt een overgang fase is of dat je werkelijk in een verkeerd lichaam zit.
    Stel je voor dat je wordt getransformeerd en je dan er achter komt dat je toch even in de verkeerde fase van je leven zat.
    Niet dat ik er mee zou zitten ik val zelf op jongens.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • als jij zo bent laat het dan gewoon zo
    je moet jezelf zijn het hoort bij jou

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Het ligt eraan of je je wilt laten ombouwen of niet.

    14 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten