Skip to content
2 reacties
183 weergaves

Mijn buurt gaat achteruit

Toen ik hier net kwam wonen, was ik 7 jaar oud. En het was behoorlijk grijs, de meeste waren oudjes. Konden we prima mee goed vinden! behalve met 1 want het was nogal een zeurpruim en een roddeltante. Kortom het was een aardige buurt. Maar sinds de start van de crisis, gingen massaal veel mensen hier weg omdat de huur niet te betalen was door alle bezuinigingsideeën van het kabinet. Ook zijn er mensen hier vredig gestorven aan hun oude leeftijd. En onze straat begon te verjongeren, er kwamen hier studenten, jonge werknemers en gezinnen wonen. Een aantal zijn ook bekend bij de politie! Van het jaar was er ruzie bij mij in de straat, grote smoelen vlogen door de straat heen. Het trok enorm veel aandacht. Iedereen was erbij, een buurman was hard mondig ruzie aan het maken met de hele buurt. En de hele buurt begon hard mondig ruzie te maken over zijn gedrag. Want hij wilt altijd zijn zin krijgen, maak graag misbruik van mensen, doet en wil waar die zin in heeft. En toen kwam de politie. Een vrouw is opgepakt omdat ze hem geslagen had! En ze was al bekend bij de politie. Terwijl de vrouw gewoon doelbewust schreeuwt om gerechtigheid en hem ook gewoon aansprak op zijn gedrag voorheen. En het was gewoon een moeder van 3 kinderen, haar dochters waren aan het krijsen en huilen rennend en lopend door de straat. Omdat hun moeder weg was. Ondertussen hadden ze allemaal vriendjes gemaakt, en het gehuil en gekrijs werdt toen allemaal weggelachen. Stelletje schijnheilige kakwezens dat het zijn. En dat niet alleen, 1x had een koperdief een pistool op me gericht in de verte. Ik was bang! Kwam er gelukkig een beveiliger in actie en die ging erachter aan. Ook zijn er hier een hoop inbraakpogingen geweest in de straat. En een meisje wilt dat d'r vriendje mij de hersenen inslaat, omdat ze met mij op een brutale manier ruzie had gemaakt over onze honden. En ik houd er een spiegel voor, dus ik reageer brutaal terug. Ik weet niet hoor, maar het voelt aan als een achterstandsbuurt, of het begint langzaam zo te worden. Misschien overdrijf ik, wat denken jullie?

22 jaar
9 jaren geleden

2 Reacties

  • Sorry hoor maar wat boeit de buurt nou het huis is toch veel belangrijker.
    Ik woon in een vilanwijk met huizen rond de 4/5 ton alleen maar kak dus maar idc ik woon in een prachtig huis dat ik toch veel belangrijker dan de buurt.
    En tja die buren,
    Dan moet je geen ruzie maken zal deels ook wel aan jezelf liggen denk ik
    Wij hebben hier 1x in de 3 Maanden een etentje iedere keer bij iemand anders dat is ook heel leuk om te doen, misschien ook een tip voor jullie er gebeuren dan ook hele grappige dingen laats had mijn overbuurvrouw rode wijn gemorst over haar nieuwe blouche van €90 helemaal ik paniek maar gelukkig dat het niet zoon dure was😂
    Maar dat is dus misschien een tip, als je zoiets doen doe er dan kreeft bij dan kom ik ook bij je eten!😘

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Dit soort dingen kan ik niet beoordelen want ik ken jou buurt niet.


    En door wat je meegemaakt hebt kan het zijn dat jou verhaal een paar details mist.


    Dus sorry ik denk dat het heel moeilijk is om te zeggen of je overdrijft of niet.



    Maar ik weet wel dat het klinkt als een kwalijke zaak want het klinkt alsof het er hard aan toe gaat.


    De enige oplossing is verhuizen denk ik want je kunt niet eisen dat ze allemaal verhuizen.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten