Skip to content
21 reacties
227 weergaves

Vriendin heeft anorexia?

Hey,ik heb een vriendin (n) en ze is heeft een dun niet te dun postuur ze heeft wel kont en tiet enzo iedereen vind haar ook mooi maar zijzelf vind zich dik en flabber ze eet nooit op school en als ze drinkt is het water ze haar moeder geeft haar altijd eten mee maar dat gooit ze weg of geeft het weg als ik zeg dat ze wat moet eten zegt n altijd dat ze geen honger heeft al onze vriendinnen en vrienden merken dat op maar zij niet ze zegt ook altijd dat vrienden haar ook dik noemen en soms word ze er heel boos over toen we samen naar de stad gingen had ze ook nog niks gegeten en wou ze ook niks eten ze woord steeds dunner maar ze blijft beweren dat ze een visvakantie is en ze luistert niet naar mij ??

14 jaar
9 jaren geleden

21 Reacties

  • Misschien weet ik er meer vanaf dan jij denkt

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • eej man doe ff normaal een eetstoornis heeft niks te maken of je vrouwelijke vormen hebt of niet er zijn verschillende soorten! en 50kg voor 170cm lang is echt geen normaal gewicht! als je er niets vanaf weet kom dan hier ook niet lopen zeiken

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Geen flauw idee wat je zou kunnen doen wel heftig, voor die andere jongen je doet net of anorexia tussen je oren zit doe ff normaal

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ze heeft echt geen anorexia de schrijfster zegt zelf ze heeft kont en tiet en weegt 50 kilo ofzo dus tjaa zo erg is het niet

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 15 er zit geen waarheid in anorexia is echt een ziekte en zit niet tussen je oren het is gwn ernstig dat jij zo denkt schaam je

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik zeg de waarheid

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 15 ik vind dat erg kinderachtig ik maak me zorgen om haar en heb slapeloze nachten en jij zegt zoiets

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik zou niet zo serieus doen meisjes denken altijd aan hun lijn gaat vanzelf over

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Echt bedankt je hebt me goed geholpen x-jes ??

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Haha ahja mentor of mentrix :P ze gebruiken ook vaak het mannelijke versie. Ik heb ook heel weinig mentrix gehoord door de scholen heen.

    En ja dat is ook een goede optie! Zo is hij op de hoogte.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb trouwens geen mentrix maar mentor en ik ga maandag naar hem toe of ik doe een briefje door de docenten brievenbus x-jes

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Je kan naar je mentor toegaan, en vragen of je haar onder vier ogen mag spreken. Zonder haar erbij. Het beste kan je ook hierbij anoniem blijven, vind ik.

    En dan kan jij vertellen dat je ergens mee dwarszit, over je vriendin. dat ze anorexia heeft en dat je bang bent van de gevolgen daarvan. Maar ik denk ook wel uiteindelijk dat je eigen niet zo druk moet maken, de tijd zal het wel zeggen dat het niet goed is voor haar.

    Ik weet ook niet of het veel uitmaakt, dat gesprek met je mentor. Succes!

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Als.ik jou was had ik allang een appelvol met vet gegeven xD

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Toen ik jou bericht las dacht ik meteen dat ik dat nooit zou durven zeggen maar ik denk dat ik een anonieme brief ga schrijven ik wil niet dat ze op school flauw valt of iets haar moeder zit wel nog een maand in Zuid Afrika voor haar werk en haar vader zou er niet echt op Letten maar hoe stap ik dan op onze mentor af?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Dan heeft ze volgens mij ondergewicht, ze zit denk ik al onder haar BMI.

    TIP: Nadat ze beter is kan je ook contact opnemen met haar moeder, of op haar afstappen. En haar het slechte nieuws vertellen dat ze niet op school eet, en het weggooit en/of aan andere mensen geeft. En dat ze dus anorexia heeft. Want het is haar moeder, die zal de zorgen wel van je overnemen. Je verteld het haar op de manier door al je zorgen op een rijtje te zetten.

    Wel ben ik bang dat je vriendin dit nooit zult waarderen, maar wanneer ze volwassen is kan ze dat hopelijk wel. Want anorexia is niet gezond. sporten en gezond eten doet altijd wonderen.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Dankje wel ?? ze doet wel liever nu tegen mij ze appte me vanmorgen dat ze zich niet lekker voelde en dus thuis bleef, gisteravond appte ze dat ze 51 kilo woog ze wilt nog minder wegen ?? ze is trouwens tussen de 165 en 170 cm lang

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Je kan naar je mentor toegaan en het vertellen. Maar ik heb het idee dat ze hiermee niet voor jou veel kan betekenen. Of wel, ik weet niet hoe ze daar tegen is.

    Ik denk ook dat ze prikkelbaar is geworden door tekort aan voeding, en daardoor is ook zo eigenwijs. Zelf weet ik niet zo gauw hoe je met eigenwijze mensen om moet gaan, en hoe je dus je eigen zorgen moet vertellen aan zo'n persoon.

    Voor mijzelf is het ook dus ook moeilijk met zulke mensen in mijn leven.
    Verder geloof ik er wel in dat andere mensen hierop jou wel raad kunnen geven.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Ze komt ook van havo richting atheneum nu zit ze bij mij op mavo ze zegt dat het niet waar is dat ze last heeft van die nadelen en dat ze te dun is ze word volgens mij steeds dunner maar ze luistert maar niet ze loopt ook steeds vaker boos de les uit als ze bijvoorbeeld een vraag niet weet zal ik naar onze mentor gaan en hoe ga ik het dan zeggen?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Nou... elke vrouw of meisje is wel dagelijks bezig met haar uiterlijk en lichaam. Je kent het vast wel bij jezelf.
    Ze worden ook heel gauw onzeker door mooie meiden en modellen in bladeren, want ze krijgen beter en hebben het ook beter. Zul je denken.

    En voor haar doel is het dus haar wens om mooi en slank te blijven. En elke mens met een wens zoekt ook natuurlijk naar steun en complimentjes. En daar aast ze graag op. En jij bent dus uiteraard helaas de bemoeial voor haar... om haar levensstyle uit de weg te ruimen.

    Maar ze is er niet van bewust wat de nadelen hiervan zijn, zoals:
    - Haarverdunning -en haarverlies
    - Slecht presteren op school door gebrek aan concentratie en energie
    - Geen goede ontwikkeling
    - Ongezonde babies op de wereld zetten door gebrek aan calcium en andere voeding om een gezonde baby te krijgen. (voor later natuurlijk)

    Als advies kan je de feiten op d'r neus drukken, maar niet direct op een bemoeiende manier. Hoe kan je het vertellen?? Door toch een complimentje te geven (de voordelen kent iedereen wel) of bewonder haar levensstyle, en dan komen de nadelen of 1 nadeel.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Dankjewel ik vind het wel stom dat ze alleen naar de mensen luistert die achter ha ar staan zij zit me niet meer echt als een vriendin jaar meer als iemand die zich overal mee bemoeid ??

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten