Skip to content
6 reacties
178 weergaves

ik voel me alleen

ik voel me te veel ik voel me onnodig ik voel me overbodig wie ben ik? wat doe ik hier? waarom ben ik hier nog? te veel vragen te veel gedachtes te veel gevoelens waar waarschijnlijk nooit een antwoord op zal komen die niemand waarschijnlijk ooit zal begrijpen dat is de reden, precies de reden waarom ik me alleen voel precies de reden waarom ik hier weg wil....mogelijkheden voor een uitweg "uitweg? voor wat?" "je bent goed zoals je bent" "je bent mooi" "be proud of yourself" allemaal heel lief enzo jammer, dat ik er niks aan heb want geloven? nee dat doe ik niet de zelfhaat is te groot de wereld, deze wereld is niet mijn wereld ik hoor hier niet te zijn ik moet weg, weg van deze wereld...

14 jaar
10 jaren geleden

6 Reacties

  • natuurlijk ben je niet te veel.

    11 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo, Ik ben ook 14 en ik worstel ook met al die vragen het probleem is dat we nooit (of miss bij sommige van die vragen wel) een antwoord zullen krijgen dat zijn levensvragen maar niemand op heel de wereld is precies hetzelfde als jij je bent uniek!!! Er is maar 1 van jou. Ik denk dat iedereen rond deze periode van het leven twijfeld aan zichzelf en dat iedereen zich wel eens alleen voelt ik heb dat heeeel vaak maar ik denk zo "je bent nooit alleen er zijn altijd mensen om je heen die je steunen ook al zie je ze niet" dat is een beetje mijn hou vast ik geef enorm veel om andere mensen als er iets met hun is zet ik al mijn problemen aan de kant en sta klaar voor ze en dat is ook een hou vast ik luister ook enorm graag naar muziek al die voorbeelden geven mij kracht om door te zetten en niet op te geven misschien moet je ook zo'n hou vasten zoeken? Je bent er nooit alleen er zijn altijd mensen die je kan vertrouwen!! Laat je weten hoe het nu met je gaat? Heel veel succes ik hoop dat dit je misschien kan helpen vriendelijke groetjes L xxx

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik worstel met dezelfde gevoelens ook al ben ik 21 en dit begon ook al toen ik jong was. Nu ben ik wel gelovig, dit hielp maar voor even toen ik de weg zocht in mezelf. Mijn ouders weg, mijn broer en zussen weg en ik voelde me het buitenbeentje van de familie. Sterker, ik begon iedereen leuker te vinden dan mezelf...en jezelf dan nog maar uit het dal proberen te halen. Het is zo dat niet iemand wilt luisteren, wel wilt weten maar niet wilt luisteren. Geen slechte bedoelingen maar ook niet goed. Goed in slecht en slecht in goed. Mensen zijn egocentrisch; ze willen het liefst over zichzelf praten want dat is bekend en raakt ze. Niet slecht je moet beseffen los te laten. thuis is niet een plek maar met mensen die veranderen. Je bent niet alleen want iedereen kan zich hierin vinden. Je bent niet alleen ook al ben je uniek. Wat mij kracht geeft is dat ik mezelf vertel dat ik nogal een watje bent als ik nu opgeef als ik nog geen verandering heb gebracht of geprobeerd te brengen, ga ervoor en je zult bereiken.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Dat geeft helemaal niks, veranderd niks aan mijn reactie. Ik hoop dat je er iets aan hebt en iets positiever tegen alles aan kan kijken nu. Je schrijft trouwens erg goed! Misschien is dat wel iets om mee verder te gaan. Je hart wellicht luchten met een blog of gewoon op een forum. Ik zie veelbelovend werk in de toekomst.

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • heel erg bedankt voor deze reactie, ik vind het fijn dat je mij begrijpt
    er is alleen helaas iets mis gegaan, want ik ben een meisje van 14

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Beste jongeman,

    Ik vind het erg bijzonder om te horen dat je op de leeftijd die je hebt al met zo'n grote vraagstukken zit te worstelen. Zoals je zelf al zegt ben ik zelf ook geen voorstander van de lief pratende termen zoals 'je bent goed zoals je bent' of 'je bent mooi' ik zou het namelijk absoluut niet weten.. Wel wil ik proberen je een hart onder de riem te steken, iedereen is namelijk wel speciaal zoals hij is, en uniek in het universum. De grootste en misschien wel meest belangrijk vraag die je jezelf kan stellen is wie je bent, of anders gezegd wat je bent. Dit is een zoektocht die ieder mens doorloopt. De zin van het leven. Waarom doe je wat je doet, en wat is je drijfveer in de steeds golvende stroom van het hier en nu, ik ben er zelf ook nog niet uit. Je zit in een leeftijd waarin alles veranderd. Je neemt niet meer klakkeloos alles aan van anderen maar begint je eigen meningen te vormen, je eigen zienswijze te ontwikkelen, geef het alsjeblieft tijd. Toen ik jou leeftijd had voelde ik me ook vaak overbodig, niet gewenst en anders denkend als anderen. Maar gaande je weg kom je mensen tegen die je snappen, die jij weer iets mag leren. We zijn volgens mij op deze wereld allemaal voor ons eigen proces van zelfverwezenlijking, daarmee bedoel ik dat iedereen probeert het mens te worden wie hij wil zijn, zelf ben ik nu nog op zoek naar wat ik wil en wie ik wil zijn, maar langzaam werk ik mijzelf naar een persoon waar ik zelf tevreden mee kan zijn, ik hou van mezelf en van de naasten om me heen, zonder religie zonder overheid, ik ben mijn eigen universum. Hoop dat dit je helpt, en vergeet nooit, in een wereld vol haat is het aan ieder of hij het licht in de duisternis grijpt. In mijn wereld bestaat geen zelfhaat geen overbodigheid of geen ongewenstheid, ik ben mijn eigen wereld, en schep in deze wereld mijn eigen gedachten en eigen pad. Zoek je eigen pad, en wees blij met jezelf. Ik hoor graag van je en ben er voor je als je dat wilt.

    20 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten