Skip to content
2 reacties
793 weergaves

Komt er nooit een einde aan?

Met alle regels is er dit jaar al niet veel te beleven geweest. Maar voor het goede doel hebben we ons er naar geschikt. En in de zomer ging het ook nog wel. Je kon buiten zijn en zelfs een beperkt feestje houden, waarbij we ons aan alle regels probeerden te houden. Nu wordt het slechter weer en zijn ook nog eens de regels weer strenger geworden. Uitgaan gaat niet, een feestje kun je wel weer vergeten, buiten is het niet meer te doen en alle andere leuke dingen gaan niet door. Met als mogelijkheid ook nog dat er een avondklok wordt ingesteld, zodat je zelfs niet meer knap naar een vriend of vriendin kan. Ik ben bang dat het een hele winter vervelen en thuis zitten wordt want het einde lijkt nog lang niet in zicht. Misschien krijg ik dan geen corona maar ga ik psychisch wel ten onder en ik zal niet de enige zijn. Dit kan toch niet zo blijven?

18 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • De maatregelen zijn echt niet fijn, inderdaad. Ik snap de ernst van de situatie, en ik heb helaas in mijn eigen omgeving gezien wat corona kan aanrichten, dus ik houd me er wel aan. Maar ik word er soms ook wat wanhopig van.

    Ik houd me op de been met de gedachte dat er heel veel onderzoek naar corona wordt gedaan op het moment en dat er veel ontwikkelingen zijn, ook al hoor je daar niet altijd van in het nieuws. Artsen kunnen corona nu al veel beter behandelen dan bijvoorbeeld in maart, waardoor er minder mensen overlijden en mensen minder vaak en minder lang op de intensive care belanden. Ook de ontwikkeling van een vaccin - hoe je daar ook over denkt - gaat historisch snel. Ik denk dat we er wel op kunnen vertrouwen dat er een oplossing gaat komen voor dit virus. Wanneer, dat kan niemand voorspellen, maar de coronacrisis gaat weer voorbij, dat weet ik bijna zeker.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • De 'intelligente lockdown' zoals de regering hem verkocht heeft aan de mensen heeft dus niet gewerkt. Slim bedacht door clevere marketingjongens om de economie te ontzien maar nu zitten we met de gebakken peren. Daar betalen we nu de prijs voor. Je kan niet de kool en de geit sparen.
    Ooit komen we dit wel te boven. Daar twijfel ik niet aan. Maar zonder harde lockdown zal het nooit lukken. En we hebben alsnog geluk dat corona een stabiel virus blijkt. Het virus is nog niet gemuteerd. Dat is pas het echte gevaar. Zoals bij de Spaanse griep. Die was ongeveer onder controle maar ging toen plots muteren. Dan pas zijn de miljoenen doden gevallen.
    Net als jij heb ik meer en meer van die sombere momenten dat ik denk dat we een verloren generatie aan het worden zijn.
    Sorry TS, ik wou dolgraag iets opbeurends posten maar ik kan niets bedenken.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten