Skip to content
25 reacties
2981 weergaves

Zusje valt mijn vriend lastig

Sinds een aantal weken heb ik weer een vriend en hij komt natuurlijk ook regelmatig bij ons thuis. Het probleem is dat als hij er is mijn zusje constant zijn aandacht probeert te trekken. Ze zit zo'n beetje tegen hem aan op de bank, kijkt hem ondeugend aan, komt 's ochtends naar beneden in een badjas die "toevallig" een beetje open valt en waar ze dan niets onder aan heeft enzovoort. Afgelopen weekend heeft ze zich zelfs helemaal naakt aan hem laten zien. Erg vervelend natuurlijk en zowel mijn vriend als ik hebben haar daarover ook al aangesproken, maar dat helpt niet want even later begint ze weer. Ze is denk ik verliefd. Maar mijn vriend, 24, ziet gelukkig niets in een meisje van 16. Wat kan ik nog doen om haar op te laten houden? Ik wil ook niet direct naar mijn ouders stappen hoewel die haar er zeker op aan zullen spreken en haar misschien zelfs straf zullen geven.

20 jaar
2 jaren geleden

25 Reacties

  • Hoi TS. Heb je in ieder geval bereikt dat ze jouw vriend met rust laat en zich niet opdringt. De rest komt wel, over een tijdje zal ze vast wat minder "boos" zijn.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat klopt m22. Misschien druk ik me wat ongelukkig uit. Wat ik bedoelde te zeggen is dat het effect van de extra strenge straf bij mij wel een beetje verloren gaat. Mijn ouders zouden dat zo langzamerhand moeten weten maar ze blijven het toch doen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat het je niet zo veel doet is niet helemaal waar M20. Je zei eerder dat je er ook opgewonden van kan raken zo te staan.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • J21, nadat ze er straf voor had gekregen was ze natuurlijk kwaad op iedereen en met name op mijn vriend omdat hij het bij mijn ouders had aangekaart. Dat is nog steeds niet over, dus probeert ze hem nu te mijden. En als dat niet kan doet ze haar mond niet open. Dus helemaal goed is het nog niet maar in ieder geval dringt ze zich niet meer op bij mijn vriend. J22, we zijn geen naturisten, maar erg preuts zijn we ook niet. Persoonlijk doet het me niet eens zoveel als ik zo moet staan.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • zijn jullie naturisten meisje van 20 dat je topless in de hoek moet staan

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoe gaat het nu TS? Heeft je zusje door dat haar gedrag niet OK is of vervalt ze in haar oude patroon?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • J22, ik was eerst ook niet erg te spreken over het feit dat ze haar kleding aan mocht houden, maar toen mijn ouders het later uitlegden begreep ik het wel. Mijn vriend komt nog niet zo lang over de vloer. Ze wilden hem niet teveel confronteren. Daarnaast ontnamen ze zo mijn zusje de kans zich nog eens (bijna) naakt aan mijn vriend te laten zien. Toen wij de deur uit waren moest ze alsnog uit de kleren. Ze heeft de kans gehad om tot inkeer te komen, maar ze bleef koppig volhouden dat ze niets had gedaan en toen waren mijn ouders onverbiddelijk.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Vreemd dat zij haar kleren aan mocht houden terwijl jullie al wel, met niet veel aan neem ik aan, in de jacuzzi hebben gezeten. Dan heeft ze jouw vriend toch ook (vrijwel) naakt gezien en hij haar? Ik blijf in de hoek staan best vreemd vinden. Beter lijkt mij dat je ouders haar rechtstreeks confronteren met het probleem, waar jullie uiteraard bij zijn.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Natuurlijk mag je dat vragen m20. De straf is normaal in de hoek staan. Dan heb je je kleren dus aan en wat daar achter zit is dat als je een poosje niets kan en mag je alle tijd hebt om na te denken wat je hebt gedaan. Bij zware overtredingen krijgen we extra straf en moeten we dus in ons onderbroekje staan zodat we ons meer schamen. Dat had ik dus de laatste keer toen ik mijn zusje geslagen had. Dat hebben mijn ouders met mijn zusje dus niet gedaan toen mijn vriend er was. Helaas voor haar gingen we later nog een tijdje de deur uit en moest ze er alsnog aan geloven. Ik ben wel benieuwd hoe ze zal reageren als mijn vriend vanavond weer komt. Erg gezellig is ze nog steeds niet.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • m20, mag ik vragen welke filosofie er achter zit om jou en je zusje in jullie slipjes in de hoek te laten staan?
    Stond je zusje ook zo waar je vriend bij was?

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • J21, door de week ben ik sowieso thuis vanwege mijn studie. Mijn vriend woont verder weg en is er dan niet. Maar hij wil gewoon blijven komen. Hij kan het goed vinden met mijn ouders en heeft het naar zijn zin met mijn vrienden hier, die nog weleens iets organiseren. En dan zijn er nog de reiskosten die we zo delen. Ze zal wel weer bijtrekken. Het zou voor haar niet zo moeilijk moeten zijn een leuk vriendje te vinden want het is een knap meisje en als ze niet zo raar doet ook best leuk in de omgang. M22, in de hoek staan is nu eenmaal de straf die mijn ouders ooit bedacht hebben. Er zit zelfs een soort filosofie achter die voor geen meter werkt. Maar mijn zusje en ik moeten het er nu eenmaal mee doen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Probeer wat vaker bij je vriend af te spreken, totdat zij wat rustiger is geworden. Ze heeft een teleurstelling te verwerken en zal vooral in het begin boos zijn. Gaat weer over!

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik hoop wel voor je dat die straf voor je zusje werkt meisje 20, want dit is verstorend voor de opbouw van je relatie. Maar in de hoek staan vind ik wel kinderachtig. Ik zou weigeren of in mijn broek poepen, dat hoort daar dan bij. Maar goed ik ben anarchiste en ook neoliberaal haha.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • J21, erover praten zit er niet in. Ze is nu kwaad op iedereen. Op mijn ouders omdat ze haar straf hebben gegeven, op mijn vriend omdat hij mijn ouders heeft ingelicht en op mij omdat ik 'de schuld van alles " ben. De stemming is dus nog niet geweldig en ik moet me inhouden anders eindig ik ook weer in de hoek. Gelukkig voor mijn vriend is hij er door de week niet en zijn we dit weekend bij hem zodat we sowieso geen last van haar hebben. Gelukkig heeft ze ons nooit gestoord bij de seks maar het is toch lekkerder als je daar niet over in angst hoeft te zitten.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Succes TS. Vervelend wanneer jouw zusje zich opdringt en niet snapt dat jouw vriend van jou is. Hoe is het tot nu toe gegaan na de straf? Heeft ze er over gepraat met je? Ze stoort jullie niet tijdens de seks?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Laten we hopen dat ze het nu begrijpt!??

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Voor de geïnteresseerden: afgelopen zaterdag besloot mijn vriend om bij mijn ouders te blijven terwijl ik aan het werk was. Hij heeft ze toen verteld hoe mijn zusje zich gedroeg en hoeveel last hij en ook ik daarvan hebben. Toen ik midden in de nacht thuis kwam ben ik er ook nog over uitgehoord. Vervolgens is de volgende dag mijn zusje er over onder handen genomen en heeft ze een zware straf gehad. Nu maar hopen dat ze het begrepen heeft.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben nu bij mijn vriend en natuurlijk hebben we het er al over gehad. We zijn er nog niet uit hoe we het gaan doen. M22, iets huren is nogal prijzig. Dan ben ik de hele avond voor niets aan het werk. Een weekend overslaan is ook geen optie. Met wat ik ga doen is het wel zeker dat ik seks wil als ik weer terugkom. Dus blijven over hem thuis bij ouders en zusje achterlaten, misschien kan hij mijn zusje dan overtuigen of kijken of hij bij vrienden van mij terecht kan. Inmiddels kent hij er daar al een paar van.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, fijn dat jullie een weekend rust hebben, maar de week erop de jongen een hele zaterdag met haar alleen. Laat hem dan het nogmaals duidelijk maken en weg gaan toe jij terug bent. Ik schat in dat jou zus gewoon blijft doorgaan. Als hij niet aanwezig is heeft zij niets om te stoken.

    Hé de komende tijd alleen naar hem toe? Wellicht jammer voor de rest van de familie, maar laat zien dat jullie band sterk is en zij er niet tussen kan komen. Succes!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Kunnen jullie volgende week als je werkt niet een hotelletje of vakantiehuisje in de buurt nemen meisje 20. Dan is ze even 3 weken afgesloten.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten