Skip to content
2 reacties
1369 weergaves

Zusje pest mij

hey, ik ben een jongen van 17 jaar en ik heb een zusje van 13 jaar oud. We houden alle twee heel veel van skateboarden dus we gaan ook vaak samen is naar het skatepark. Mijn zusje doet het al heel lang dus ze is ook veel beter dan mij. Maar de vorige keer waren mijn vrienden erbij en ze waren mijn zusje een beetje aan het irriteren en aan het uitlachen omdat ze een meisje was. Mijn zusje is zo een type dat gewoon schijt aan alles heeft. Ze heeft Autisme, ADHD en erge gedragsproblemen dus ze word vaak heel agressief. Op het skatepark werd ze ook heel boos en begon ze mijn vrienden uit te schelden (doet ze wel vaker mensen uit schelden). mijn vrienden zeiden ook iets terug en toen begon er een discussie over dat meisjes niet kunnen skateboarden. mijn zusje heeft ze toen aangevallen en beginnen slaan (mijn vrienden weten niet dat ze mijn zusje is). mijn vrienden hebben gewoon terug geslagen (het was niet heel heftig). mijn zusje ging gewoon verder want zo is ze nu eenmaal. ik en mijn vrienden gingen daarna weg en we zijn gaan chillen bij een van mijn vrienden thuis. Nu voel ik me heel schuldig niet alleen omdat ze 13 jaar is maar ook omdat ik weet dat dit meer gaat gebeuren. Mijn zusje pest me heel veel sinds het was gebeurd. zo scheldt ze me uit voor homo of voor ka***r kind en ze zegt heel vaak dat ik dood moet. Ik vindt dit helemaal niet leuk want ik ben ook gewoon homoseksueel en ze zegt de hele tijd gemene dingen. Mijn ouders weten het incident niet tussen mijn zusje en mijn vrienden. ze weten wel dat ze gemeen tegen mij doet en ze vinden het ook niet meer leuk. maar ze vindt het wel gewoon super cool om een homo broer te hebben (mijn ouders weten niet dat ik homo ben alleen mijn zusje weet het). ik praat heel veel met haar, maar nu niet meer. ik vindt het helemaal niet meer leuk en ik weet niet wat ik moet doen. heeft iemand tips voor mij?

17 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Met de hele familie aan tafel

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij hebt heel wat werk te doen in de relationele sfeer. Om te beginnen, waarom weten jouw vrienden van de skatebaan niet dat jouw zusje je zusje is? Schaam jij je voor haar? Je moet je nooit schamen voor je familie, vooral niet als het je zusje is waarmee jij zo'n goede relatie hebt dat zij de enige is aan wie jij je geheim verteld hebt!
    Zouden je vrienden geweten hebben dat zij jouw zusje is dan hadden ze haar nooit zo geplaagd en had jij nu niet met die problemen gezeten.
    De volgende keer dat jullie weer samen op de skatebaan zijn en je vrienden beginnen haar weer uit te dagen, dan zeg je: "jongens, niet doen, het is mijn zus".

    Wat jij ook moet doen is naar je zusje gaan en zeggen dat wat er gebeurd is jou heel erg spijt. Vertel haar dat jij er voor gaat zorgen dat het niet meer gebeurt, dat je van haar houdt en dat je wilt dat jullie weer vrienden zijn.
    Haar autisme en de rest maken dingen misschien wat lastiger in de communicatie, maar er is hier ook een jongen (forum Je Lichaam, topic Zeeklassen) die heeft ook ADHD, Autisme en ODD, net als je zus, en daar is heel goed mee te communiceren. Het is een heel verstandige jongen. Met jouw zus moet dat dus ook kunnen, al is het natuurlijk wel een meisje ;-).

    Dan jouw homoseksualiteit. Jij bent 17 en je zusje is de enige die het weet. Hoe ga jij daar verder mee om? Ga je het geheim houden de rest van je leven? Een celibatair bestaan leiden? Of ga je een abonnement op Grindr nemen?
    Misschien dat het eens tijd wordt om er met je ouder over te gaan praten. Misschien zijn er vrienden waar jij een hele goede band mee hebt waar je het wel tegen durft te vertellen. Misschien dat jullie op de skatebaan of bij het chillen wel eens over meisjes praten en iemand je vraagt of je een vriendin hebt. Je kan er dan omheen draaien, maar je kan ook zeggen dat je niet op meisjes valt.

    Het zijn lastige zaken waar je mee te maken hebt op dit moment maar je zal een beetje moed moeten tonen. Als jij voortaan bij de skatebaan laat zien dat jij opkomt voor je zusje, wat de plicht en de taak is van een grote broer, dan zal ze wel bijdraaien en weer aardig gaan doen. Zeg haar gewoon dat jij dat schelden niet zo leuk vindt. Ze kijkt tegen jou op en jij hebt haar in de steek gelaten en teleurgesteld! Het is begrijpelijk dat ze boos is.

    Minder dan honderd meter van mijn huis, in het park, is ook een skatebaan en ik zie daar wel dat het nogal macho is hoe die jongens daar doen. Ik begrijp dat jij daar niet zo makkelijk toegeeft homo te zijn.
    De vraag is echter, hoe zie jij je leven verder? Je bent zeventien en de meeste van jouw leeftijdsgenoten zijn wel eens, en vaak meer dan eens, verliefd geweest. Jij vast ook wel. Jij hebt ook je dromen. Heb jij voor jezelf geaccepteerd dat het altijd bij dromen zal blijven of wil je toch ook de ervaring van het intiem samenzijn met iemand meemaken en misschien een relatie met een vriend?

    De jaren tussen laten we zeggen je zestiende en je twintigste zijn heel belangrijk voor het ontwikkelen van je seksualiteit en het leren omgaan met relaties. Geef jezelf de kans om een gelukkig mens te worden! Accepteer jezelf zoals je bent en dwing die acceptatie ook af in je omgeving.
    Wie van jou houdt blijft van je houden, echte vrienden blijven je vrienden en je leert misschien anderen kennen die heel belangrijk voor jou gaan worden.

    Heb moed, durf, doe het juiste. Zorg dat je trots op jezelf kan zijn en wees een echte grote broer voor je zusje. Succes en sterkte!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten