Skip to content
8 reacties
1786 weergaves

Wat is mijn afkomst nou?

Hoi allemaal Ik heb paar weken geleden een DNA TEST gedaan waar m’n etniciteit vandaan komt en ik heb vandaag de uitslag gekregen. Ik ben 76,6% noord Afrikaans 20,9% Iberisch Portugees 1,3 % ashkanazi Joods En 1,2% Italiaans Alleen als mensen nu vragen wat mijn afkomst is weet ik daar niet goed wat ik moet beantwoorden, omdat ik bijna 25% Europees ben en 76% marokaans. Kan iemand mij beetje helpen

18 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Hoe voel je je zelf? Jouw afkomst zonder bij na te denken.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Er zijn twee dingen, je genetische achtergrond en je identiteit. Je dna is iets waar je geen invloed op hebt maar dat wel bepaald hoe je er fysiek uitziet en wat je aanleg is. Je identiteit is iets dat gevormd wordt door je opvoeding en de omgeving waar in je opgroeit. Je genetica bepaalt wat je mogelijkheden zijn, je identiteit zegt wat je geworden bent.
    Je identiteit is belangrijker dan je genetische achtergrond. Het is leuk om uit te zoeken wat je genetische achtergrond is, maar wie je geworden bent en hoe je functioneert in de samenleving is waar het om gaat. Dat bepaal jij voor een groot deel zelf.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik voel me meer Europees/westers in gedrag. En ik vind de Spaanse cultuur veel leuker dan de Marokaanse. En ik ben ook vaak naar Spanje geweest En ja ik heb 20,9% Iberische dna dus ik vind dat ik dat best mag zeggen. En ja er zijn weinig mensen die 100% een afkomst hebben maar der zijn er wel een paar.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weet niet of er mensen bestaan die voor 100% van 1 afkomst zijn. Mensen hebben door de geschiedenis heen heel veel gereisd. Ik heb zelf nooit een DNA-test gedaan en de families van mijn ouders wonen al lang in Nederland, maar ik heb wel eens gehoord dat ik Spaanse voorouders zou hebben. Ben ik dan Nederlands? Of moet ik dan per se zeggen dat ik 'deels Spaans' ben? Als je heel streng bent, heeft op die manier niemand maar 1 afkomst. Uiteindelijk hangt je identiteit ook heel erg af van wat je er zelf bij voelt. Bij welke cultuur, of welke culturen, voel jij je thuis? Noem je jezelf het liefst Marokkaans, of Europees, of allebei, of iets anders? Of vind je het misschien niet eens zo belangrijk wat je afkomst is en voel je je gewoon 'jij'?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • M18 hetzelfde, stel ik mocht een gelovige vriendin krijgen, dan 1 respecteer ik hun geloof. 2. Ik zou het ook leuk vinden om me erin te verdiepen

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het wel leuk dat ik joodse DNA heb al is dat niet heel veel natuurlijk maar het lijkt me wel leuk om te verdiepen in de joodse cultuur

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het echt lief en goed van je dat je dat zegt ! Jongen 16 ik heb echt respect naar jou

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou zeggen dat je een Nederlander bent met vgm Marokaanse ouders. Voor mij ben je nederlander als je een Nederlands paspoort hebt en de nederlandse taal goed onder de knie heb. Al dat gedoe over allochtonen en autochtonen mag van mij gewoom.weg, je bent Nederlander met Marrokaanse roets

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten