Skip to content
2 reacties
1108 weergaves

Ik kan het bij mijn moeder niet meer aan

Hoi. Ik wil graag weg bij mijn moeder omdat het voor mij zo niet langer kan. Ik heb veel moeite met mijn gevoelens dus ik kan ook niet veel zo zonder dat ze iets zegt waar ik dan vel reageer en dan een hele ruzie start. Mijn vader wil mij met alle liefde weer in huis nemen en zij heeft zelf het hele bezoeks recht met hem ook afgebroken. Ze wist war hij woonde al 5 jaar lang. Ik nog maar een maand of 2 max. Op de dag van schrijven heb ik hem pas gister weer gezien voor het eerst in 5 jaar. En het voelde gelijk al weer beter dan bij mijn moeder. Ik wil zo graag nu op de laatste bus naar waar hij woont stappen met al mijn spullen en daar intrekken maar ik weet er gaat zo'n gevecht uitbreken. Help wat moet ik doen!

16 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Je hebt, als het goed is, contact met de rechterlijke macht. Je kunt samen met die rechter beslissen om bijvoorbeeld tijdelijk bij haar weg te gaan, als een soort time-out. Zo kun je samen nadenken over het vervolg. Een grote stap om direct helemaal te breken, zou ik niet doen. De rechter gaat heel ver met jou mee, als je eerlijk en redelijk bent.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste Meid, Het is wel duidelijk dat de onderlinge relaties in jouw familie niet geweldig zijn. Je ouders zijn blijkbaar niet als vrienden uit elkaar gegaan en je moeder wilde niet dat jij contact had met je vader. Jouw vader lijkt dat te hebben geaccepteerd en dat is iets waar je wel met hem over moet praten.
    Jij en je moeder hebben moeite om elkaars emoties te accepteren en dat is niet zo leuk. Misschien heeft je moeder het moeilijk met haar leven zoals het nu is, misschien ben jij in een moeilijke periode.

    Sinds kort heb je dus weer contact met je vader en wil je bij hem gaan wonen. Ik heb geen verstand van dat soort zaken maar wat ik wel weet is dat hoe ouder je bent als kind, hoe meer er geluisterd wordt naar jouw wensen. Als jij dat echt wil dan denk ik dat je wel een kans hebt.

    Als er een conflict is dan zijn er verschillende manieren om tot een oplossing te komen. Het overlegmodel, je gaat met elkaar praten, luistert naar elkaar en komt dan in enige harmonie met een oplossing waar beide partijen mee kunnen leven. Je kan ook kiezen voor het conflictmodel. Dat is wat jij zou willen. Je lokt een confrontatie uit door weg te lopen en naar je vader te gaan. Dat geeft een hoop gedonder, maar het leidt wel snel tot een oplossing.

    Of dat de beste oplossing is voor jou vraag ik mij af. Als kind heb je recht op contact met je beide ouders. Is het niet mogelijk om regelmatig een aantal dagen bij je vader te gaan logeren? Jullie kunnen elkaar dan beter leren kennen en je kan zien of bij je vader wonen wel een reele optie is.
    Je moeder zal dat niet leuk vinden, maar ze zal moeten accepteren dat jij geen klein kind meer bent en recht hebt op je eigen beslissingen. Als jullie, jij, je moeder, je vader, er niet uit komen dan kan je bemiddeling vragen bij de instanties die daar voor zijn.

    Neem geen overhaaste beslissingen, probeer er met je beide ouders over te praten. Ga niet direct ruzie zoeken, maar probeer kalm en rationeel te blijven. Laat zien dat je op weg bent naar volwassenheid, dat er met jou verstandig gepraat kan worden.

    Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat er een oplossing komt waar iedereen mee kan leven. Veel succes!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten