Skip to content
2 reacties
492 weergaves

Familie ruzie

Hey, heeft iemand toevallig een familieruzie meegemaakt? Mijn vader is een ‘dictator’ en kan alleen normaal doen wanneer hij iets krijgt of wanneer het hem uitkomt. Mijn oom en tante (dochter van oma) hebben behang gekocht voor mijn oma. Ze vroegen mijn vader of hij het kan behangen. Mijn vader is zelf extreem lui en een soort van dictator, dus hij is boos. Elke dag reageert hij boos op ons en soms uit hij ook zijn woede. Mijn oma is helemaal verslag, door corona kan ik bij haar niet zijn en mijn vader reageert het op haar af en nu ook op mijn tante en oom. Het gaat mij vooral erom dat mijn oma helemaal verslag is, ik bel met haar meerdere keren per dag (30 min) en elke keer begint ze te huilen en zegt ze dat liever niet meer bestaat. Heeft iemand een familieruzie meegemaakt en hoelang duurde zoiets? Ik ken mijn vader goed genoeg, hij wil en maakt zijn punt dus ik weet zeker dat de ruzie alleen maar groter en groter wordt.. Ik ben zelf echt klaar met mijn vader want elke keer flikt hij deze dingen en reageert hij het op ons en andere af.. Groetjes jongen 16

16 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Bedankt voor je reactie jongen 21. Helaas mag ik dat niet doen van mijn oma, maar ik heb voor haar al een behanger gevonden. Ik trek het eerlijk gezegd niet meer thuis, ik ga vragen of ik kan verhuizen naar mijn oma. Bijna elke dag word ik uitgescholden met ziektes, soms slaat hij mij ook maar gelukkig wel wat minder dan het verleden. We hebben geen normale communicatie meer, ik kom thuis en ik zit liever in mijn kamer omdat ik daar veilig ben en daar word ik niet uitgescholden. Ik ben zelf al 3 x weggelopen maar dat doet er verder niet toe. Ik ga ergens een deze dagen contact op nemen met de kindertelefoon of de dokter, want hier red ik het niet. Ik bedoel het uiteraard niet lullig, want je helpt mij altijd. Ik wil de moderators ook vragen om dit topic te sluiten, zodat er geen reacties meer binnenkomen omdat het alleen maar pijn doet als ik hierover praat tbh. Ik wil je nogmaals bedankt en de moderators ook. Groetjes t   Van de moderators: Heel veel sterkte met de stappen die je wilt ondernemen. Je kunt altijd mailen naar post@jongin.nl als je er niet uit kunt komen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T.. jij hebt het echt niet getroffen in jouw leven. Het beste lijkt mij maar om thuis zo onzichtbaar mogelijk te zijn want wat kun je doen? Heel naar ook voor je oma en ook voor je moeder lijkt mij.
    Je moet natuurlijk wel oppassen met die corona, maar ik denk dat het niet echt gevaarlijk is als je naar je oma toe gaat, dat zal ze zeker fijn vinden en een troost voor haar zijn. Doe het gewoon en vertel het niemand.

    Misschien kun jij wel bij haar behangen, zo moeilijk is dat niet. Zelf heb ik het al vaak genoeg gedaan. Je kunt wel opzoeken hoe het moet. Eerst het oude behang weghalen door het nat te maken. Dat kan lastig zijn als het een soort is die geen water doorlaat. Dan moet je de oppervlakte bekrassen. Ik gebruikte daar een stukje hout voor waar ik spijkers doorheen had geslagen.
    Natmaken kan met een plantenspuit waar je water met een beetje afwasmiddel in doet. Als het los komt trek je het van de muur. Met een breed plamuurmes kun je de resten behang wegschrappen.
    Hoe je het behang moet lijmen hangt van het soort af. Dat staat op de verpakking. Soms is het makkelijker ook de muur in te smeren met lijm. Je hebt twee behangborstels nodig. Een om het behang te lijmen en een om het goed vlak op de muur te strijken. Met zo'n afbreekmesje kun je het teveel afsnijden bij het plafond en de plint. Wel eens naar eigen huis en tuin gekeken? Van Thomas had je het kunnen leren. Je kunt wat op youtube vinden. Zoek op: Eigen huis en tuin, behangen.

    Ik kan maar niet begrijpen hoe jij zo'n lieve jongen bent geworden met die vader van je. Nog even volhouden en dan kun je je eigen weg gaan.
    Die vader van jou die verandert niet meer. Misschien is hij teleurgesteld met zijn leven. Mensen hebben dromen en die komen niet altijd uit. Jouw vader maakt anderen ongelukkig maar hij maakt ook vooral zichzelf ongelukkig. Hij heeft de hoop opgegeven, hij is bitter. Ik verwacht dat jij gelukkiger zal zijn. Je weet hoe ik er over denk, als je iemand hebt die van je houdt, als er liefde en vriendschap in je leven is, dan is alles goed. De rest is dan niet zo belangrijk.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten