Skip to content
2 reacties
711 weergaves

Broer wordt voorgetrokken

Hoi alle, Ik ben een meisje van 16 jaar en heb een broer van 23, hij woont nog thuis en zorgt voor wrge overlast. Op zijn 15e heeft hij een computer gekregen van mijn ouders, sinsdien is hij ernstig verslaafd hij speelt zo een 13 à 14 uur per dag. Hij heeft wel zijn opleiding afgemaakt maar hij heeft nog geen baan, soms wordt hij boos als hij een online game aan het spelen is en schreeuwt hij ontzettend hard terwijl het middernacht is (soms 23:00, soms zelfs 03:00), hierdoor schrik ik wakker. Dit heb ik echt al 100 keer aan mijn ouders verteld maar ze doen helemaal niets eraan, ik en mijn zus denken allebei dat ze gewoon bang voor mijn broer zijn, ze doen namelijk echt alsof hij heilig is en hij komt ook echt overal makkelijk vanaf en krijgt nooit de schuld. Hierdoor voel ik mij ongehoord en ook wanhopig (mijn zus vertelt ook dat ze dit heel raar vind en daarom woont ze nu in haar eigen huis), als ik dit aan mijn moeder vertel dan zegt ze dat ze ook niet weet wat ze met mijn broer aan moet maar dat ze wel weet dat ik gelijk heb, dan voel ik me eventjes beter maar de volgende dag gaat ze gewoon door met mijn broer te aanbidden. Hierdoor heb ik de hoop opgegeven en negeer ik mijn moeder ook vaak, ik heb gewoon geen zin in haar excuses. Ik stel ook vaak voor dat mijn broer in het schuurtje naast ons huis moet wonen en dan is mijn moeder het daar zogenaamd helemaal mee eens, laatst zei ze bijvoorbeeld dat ze niet denkt dst mijn broer zich nog gaat aanpassen en letterlijk de volgende dag zei ze tegen mij dat iedere dag een nieuwe dag is en dat mensen kunnen veranderen. Deze excuses hoor ik al voor ongeveer 5 jaar en ben er inmiddels (zacht uitgedrukt) helemaal klaar mee. Ze is bang dat mijn broer zichzelf iets ergs aandoet maar ik voel me door deze jaren heen erg wanhopig. Daarom heb ik besloten dat IK maar in het vieze koude schuurtje ga wonen, omdat mijn moeder te bang is om mijn broer naar het schuurtje te sturen. Ik vind dit niet eerlijk maar helaas is er geen andere oplossing, voor de mensen die denken dat ik overdrijf, hij schreeuwt ontzettend hard en ik schrik hier echt van. Hopelijk gaat mijn moeder eens beseffen dat ze mijn broer eens hard moet gaan aanpakken, het liefst heb ik natuurlijk dat mijn broer degene is die naar het schuurtje moet 'verhuizen'. Het allerergste vind ik nog dat mijn broer, die niets doet en erg asociaal is, het lievelingetje van mijn ouders is. Weet iemand wat ik moet doen om te zorgen dat mijn broer naar het schuurtje moet i.p.v ik? Alsjeblieft, help me, ik weet echt niet meer wat ik moet doen.

16 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Ja, ga ik doen maar ik weet best wel zeker dat dit niets gaat veranderen, ik zit al heel lang met dit probleem en mijn ouders blijven gewoon te bang om iets te doen wat mij wanhopig maakt. Elke keer als ik iets zeg dan zegt m'n moeder dat ik mijn mond moet houden omdat ik er niets van weet terwijl ik het 'slachtoffer' van deze situatie ben (niet om zielig te doen, maar het is wel zo en m'n zus vindt dit ook dus ik ben echt niet de enige (als ik het tegen vriendinnen zeg vinden ze het ook raar))

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Slaap er een nachtje over, dan kijk je er morgen weer heel anders tegen aan

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten