Skip to content
18 reacties
287 weergaves

babyy!!

 ik ben net 16 en ik heb maar een droom EEEN KINDJE krigen ik wil dat zo graag ik kijk vak naar teen mon en 16 and pregnent ik droom er gwn van ik wil het supersuper graag maar ik ben nog jong en ik wil wel wa88 ik zit gwn te dromen adat ik over een tijdje gwn een kindje in mijn armen heb dat van mij isss ()L(L)(L)

16 jaar
12 jaren geleden

18 Reacties

  • Ik wil wel je baby zijn XXX

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • meis je moet doen wat goed voelt als jij een kindje wil en zeker weet dat je de verantwoording aankan zou ik je niet tegen houden als je vriend het ook wil doe het gewoon veel suc6 en plezier samen xx

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • Natuurlijk kan je dromen van een kindje, maar ik persoonlijk zou er nog even mee wachten.. Als je echt heel graag voor iets wilt zorgen kun je misschien gaan oppassen of een huisdier nemen? Wacht tot je zeker weet dat je goed voor het kindje kunt zorgen, want als je het eenmaal hebt, kan je het niet zomaar wegdoen, hij/zij blijft je hele leven bij je, vergeet dat niet!

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • 16 And Pregnant maakt promotie ze zeggen dat het leuk is zodat ze geld krijgen. Maar ik weet wat je bedoelt ik wil ook graag een kindje maar ik vind mezelf nog echt jong. Teen Mom maakt geen promotie en dat is het echte leven met een kindje.

    XX

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Baby 5

    "Zolang je, je kleintje kan geven wat hij/zij nodig heeft dan zit het als ouderschap toch goed." is natuurlijk een waarheid als een koe, want een gesloten redenering.
    Maar als je én heel jong bent én schrijft alsof je nog wel een paar jaar onderwijs kan gebruiken én geen volwassen indruk maakt én geen duidelijke motivatie hebt én geen mogelijkheid hebt om het kind zelfstandig op te voeden, maar meteen moet uitwijken naar familie, dan lijkt het me geen goed idee om een kind te nemen.
    Bovendien druipt het egoïsme er vanaf; 'ik had / wij hadden behoefte aan iets nieuws in ons leven' enzo.
    De wereld zou er echt iets beter op worden als iedereen iets langer nadacht voordat hij/zij een kind neemt, maar iedereen fokt maar bij de beesten af en raakt zomaar zwanger.
    Los daarvan besef ik dat er ook mensen zijn die graag een kind willen en waarbij het, om welke redenen dan ook, juist veel moeite kost, maar da's een andere discussie.
    D.
     

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • Mijn mening

    Hallo, als eerst wil ik kwijt dat het me nogal verbaast hoeveel negatieve brichten er geplaatst zijn. Jammer maargoed iedereen heeft er een andere mening over en die respecteer ik dan ook. Zelf ben ik een jongen/man van 18jaar en zolang ik me het kan herinneren wil ik al een kind. Het is dat mijn geaardheid mij geen andere keus laat als afwachten en hopen. Maar anders had ik er nu al graag een kleintje om mee heen willen hebben. Ook al ben ik dan 18jaar persoonlijk vind dat leeftijd er vrij weinig mee te maken heeft. Het is maar net hoe je in het leven staat, je kan op papier nog zo volwassen zijn...volwassen ben je als je,je ook zo gedraagt. En dat je het zwaar hebt met een kind op jonge leeftijd ben ik me van bewust, maar dat heb je ook wanneer je ouder bent. Maar wanneer een kind er is weet je wel een weg te vinden. Misschien meer hulp van andere maar wat maakt dat uit. Zolang je, je kleintje kan geven wat hij/zij nodig heeft dan zit het als ouderschap toch goed. Maar tuurlijk om aan kinderen beginnen moet je het wel eerst goed overwegen want je zal flinke tegenslagen tegen komen. En wanneer je dat allemaal bewust ben zie ik geen reden waarom je op jonge leeftijd niet aan kindere zou moeten beginnen.  

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • @onzinverhalen!

    En wat als je nou geen hulp had gekregen van je mensen om je heen dan kon je niet meer naar school etc dus denk eerst na over wat je wel en niet kreeg, wat andere bijvoorbeeld niet zouden kunnen krijgen... En voor de mensen die een nuttige studie willen doen en echte carriere wilt maken begin je gewoon later met kinderen, koop desnoods een baby born of pas gewoon vaak op, want als je er eens spijt van hebt kom je er niet van af... en het natuurlijk ook een trauma voor het kind dat ie eigenlijk achteraf een ongewild kind zou zijn..

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • onzinverhalen!

    hallo, ik ben zelf op mijn 17e moeder geworden en het beviel ons heel goed. ben ondertussen 19 en mijn dochter 1,5. ik zou niet meer zonder haar willen tevens ga ik nog gewoon naar school en stage (opleiding kinderopvang) dus ik vind het een groot bullshit verhaal dat je als tiener geen moeder kan zijn!   wij hadden ook een super groot verlangen naar iets extra's in ons leven. en hebben er toen voor besloten om een kleine te "nemen" na 4 maanden was het raak! het was toen nog wel even hectisch omdat ik 125 km van mijn vriend af woonde en ben bij zijn moeder in huis gekomen. en ben daar naar school gegaan. ondertussen hebben we een eigen huis en past oma nog steeds op

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • @ Baby 4

    Een verlangen om van iemand te houden die nog niet bestaat? Iemand die je nog niet kent? Iemand die nog lang geen persoonlijkheid heeft ontwikkeld? Hoe kan je daar naar verlangen? Waarschijnlijker is het dan dat je verlangt naar iemand die afhankelijk is van je en iemand die van je onvoorwaardelijk van je houdt. Lijkt me geen goede reden om een kind te krijgen. Wat zeg je dan later tegen dat kind? "Ja jongen, ik velangde naar iemand die afhankelijk van me was en onvoorwaardelijk van me hield"??? D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • Baby 4

     Of je hebt een verlangen om van iemand te houden op je vriend(in) na... 

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • babyy!! 3

    ""je kan toch wel verlangen om voor iemand te zorgen?" Oh ja, hoezo? Kan je verlangen dat iemand een euro van je jat? Kan je verlangen dat iemand over je schoenen plast? Ja tuurlijk kan dat, maar daaraan ten grondslag ligt dan wel iets anders, iets masochistisch of een of andere leegte die je denkt te moeten vullen. Of je hebt er gewoon een heel verkeerd beeld van. Bijvoorbeeld dat je geen idee hebt wat je met je leven aanmoet en dat je bang bent om keuzes te maken en daarom kiest om maar een baby te hebben, zodat je de komende 20 jaar weet wat je moet doen.   Als je volwassen bent en een steady omgeving en een inkomen en een relatie hebt, ja, dan kan je verlangen dat een baby onderdeel wordt van die relatie.
    Niet als je nog typt als een puber.   Voor elke keuze of wens zijn er gezonde redenen en ongezonde redenen mogelijk.   D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • @ babyy!! 2

     dat slaat helemaal nergens op, je kan toch wel verlangen om voor iemand te zorgen? Ik zou ook heel erg graag een kindje willen, ik zou er met veel liefde voor zorgen. Ik ga er niet op deze leeftijd al aan beginnen omdat ik verstandig ben en omdat mijn vriendje het nog niet wil, maar toch, als ik zwanger ben zou ik het kindje houden en er nog blij mee zijn ook. je kan echt wel voor iets of iemand willen zorgen.

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • niet doen

     niet doen ik heb zelf een kind van 8 maanden en het is heeel druk vooraal de eerste dagen het neemt heel veel tijd in beslag ja ik weet ik ben jong maar ik kan er niks aan doen ik ben verkracht dus het is niet fijn vooraal niet als het een vreemde is Byee

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • ik heb bij de buurtjuss gevraagt

     ik heb bij buren gevraagt enmag in de vakatnie een weekendje van donderdag tot maandag op hun kleine passen als hin naar het ziekenhuismoeten voor onderzoeken(meisje  5 maand) ik heb er nu al zin in en kan nie w88

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • babyy!! 2

    Hoe kan je er naar verlangen om voor iemand anders te zorgen? Mijn moeder gaat vaak naar mijn seniele oma als mantelzorg, maar die verlangt daar heus niet naar. In Amerika doen ze op scholen vaak een projectje dat je met z'n tweeën voor een zak zout of voor een ei moet zorgen. Dan leren ze al hoe moeilijk dat is. En die huilt niet in de nacht en hoeft geen luiers gewisseld te hebben. Misschien moet je komende zomer eens iemand vragen of je een paar week op hun hond mag passen. Kijken hoe dat bevalt! D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • zucht!!

     ik heb wel een lief vriendje en hij wil het ook wel maar nu nog niet, en ik mis het gevoel gwn dat ik voor een kleintje oet sorgen

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • babyy!!

    Ik zou eerst nog een paar jaartjes school doen als ik jou was. Ik kan het bijna niet lezen wat je schrijft. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • @meisje 16

    als ik jou was zou ik eerst een vriendje vinden die dat goed vind   en eerst goed over na denk

    16 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten