Skip to content
27 reacties
2546 weergaves

Zwanger!

Hallo allemaal! Ik en mijn vriend zijn zwanger! Wij hebben hier heel bewust voor gekozen. Ik ben nu 8 weken zwanger, maar heeft iemand tips voor de zwangerschap en bevalling? xxx

15 jaar
11 maanden geleden

27 Reacties

  • Hier 20-jarige van 3 maanden geleden, mijn twijfels zijn weg, het is een grote fantasie en als je dit op dit forum zo verkondigd wordt het een leugen. Geen tijd meer aan spenderen!

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Goed bezig ts. Maar onthoud: eet voeding rijk. Het eten moet voedzaam zijn. Dus rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten. Dus: eet zoals het ons is gegeven, en volg niet teveel het advies van de diëtist. Die lui noemen choco pasta zelfs voedzaam. Dus eet zoals het ons gegeven is, zodat je alles binnen krijgt zodat je kindje gezond en natuurlijk kan groeien.

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Natuurlijk, ze kopen even een enorm huis voor je in de randstad. Verloskundigen rennen af en aan. Cursussen, trainingen, privéscholen. Bakken met geld joh, het kan niet op.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Komt de verloskundige dan elke dag de hele dag (van bijvoorbeeld 9 tot 5 uur)? Of is ze er elke dag maar een kwartiertje? En wat doet ze dan zoal?

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Uh iedere dag langskomen noem je wonen? Ik denk dat je iets teveel films heb gekeken. Maar goed als je mag van mij zoveel fantaseren als je zelf wil. Succes

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • Sorry, de verloskundige komt niet echt bij ons wonen, maar dan komt ze gewoon elke dag, en ze noemen dat wonen. Ook staat dat bevalbad natuurlijk niet opgeblazen in die kamer, maar we hebben hem gewoon al gekocht en daar neergezet.

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • Een verloskundige die misschien wel 12 weken bij je gaat wonen? Dat lijkt me een beetje uit je duim gezogen.

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik ben het met J20 eens dat het verhaal erg ongeloofwaardig is. Een verloskundige die 10 weken bij jullie komt wonen? Kom op zeg. Het verhaal over schoonouders die een volledig huis voor 15-jarigen betalen, 15-jarigen die alleen wonen (mag volgens mij wettelijk niet eens), vaderschapsverlof voor school?, een bevalbad wat al bij 19 weken zwangerschap in de kamer staat (zo'n ding is opblaasbaar).
    Prima dat je graag fantasieën over ideale wereld wil delen, maar doe dat niet op dit forum.
    Indien ik er volledig naast zit, bij deze mijn excuses, maar dan ik kan er met mn verstand niet bij dat dit waar zou zijn.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Hey hey!
    Tijdje niet geupdate, want ik had het heel druk met allerlei dingen. In de zomervakantie ben ik gaan samenwonen met mijn vriend, wat een erg grote verandering is voor mij, aangezien ik nu in de Randstad woon, wat compleet anders is dan waar ik eerst woonde. Zijn ouders hebben een huis voor ons gekocht, bij hun om de hoek. Dit is een best groot huis, zeker voor mensen van mijn leeftijd, en ik besef me ook heel goed dat ik heel bevoorrecht ben dat ik deze 'behandeling' krijg. We hebben natuurlijk een woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer voor ons en een slaapkamer voor ons kleintje, maar ook nog een studeerkamertje waar voor nu ook nog het logeerbed staat, maar dat wordt straks, na mijn bevalling, naar een andere kamer gebracht, want voor nu is dat mijn bevalkamer. Hier staat een bed, een bevalbad, en nog veel meer dingen die mij gaan helpen met de bevalling. We hebben een privékliniek waar allemaal verloskundigen, gynaecologen, voedingsdeskundigen, en een soort fysiotherapeuten zijn. 3x per week komt de verloskundige bij mij (want de kliniek leent al hun spullen aan hun uit, zoals een echoapparaat etc.) en die luistert en kijkt naar mijn baby. Vanaf 30 weken komt ze bij ons wonen, want doordat ik nog jong ben, is de kans op eerder bevallen groter. Ik wil graag thuis bevallen, en dan zo natuurlijk mogelijk, dus geen medische pijnbestrijding o.i.d. Ik ben nu vooral niks aan het doen, beetje lezen of televisiekjiken, want we zorgen ervoor dat mijn hartslag niet boven de 100 komt. Wel doe ik oefeningen, cursussen en zwangerschapsyoga, wat de 'fysiotherapeut' voor mij heeft bedacht. De verloskundige neemt 1x in de week recepten mee van de voedingsdeskundige, en die worden dan gemaakt, zodat ik genoeg vitaminen, proteïne etc. binnenkrijg. Ik ben op dit moment 19 weken zwanger, en mijn uitgerekende datum is 10 februari, en mijn vriend heeft dan gewoon de hele maand februari vrij van school (vaderschapsverlof en voorjaarsvakantie). We hebben mij ingescheven op een school waar je ook thuisonderwijs mag volgen, dus dat doe ik nu. Dit doe ik wel op havo-niveau i.p.v. vwo-niveau, want school zei dat dat mij de meeste kans op slagen gaf. Tot nu toe is mijn zwangerschap best soepeltjes verlopen, ik was in het eerste trimester wel bijna elke dag misselijk, maar nu is dat weg. Ik ben nu vooral heel moe, heb rugpijn, pijn in mijn benen en voeten, en de hele dag zin in seks. Het babykamertje wordt ingericht door een bedrijf aan wie we het geslacht doorgeven, alleen willen we het zelf niet zien, dus kunnen we totdat ik mijn kindje heb niet daar naar binnen. Ook gaat mijn schoonmoeder kleding kopen, die wij dus ook niet kunnen zien. Ik ga nu proberen wat vaker te updaten, en als jullie vragen hebben, hoor ik het graag! xx

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • Het verhaal wordt steeds ongelofelijker, niet alleen jouw ouders, maar zeker ook jouw schoonouders moeten ze het ouderlijk gezag ontnemen.

    En op een of andere manier jou en jouw vriend ook onder curatele stellen!!!8’

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • TS hier. Het verhaal is iets anders dan dat ik eerst zei. Ik wilde niet helemaal een kind, maar mijn vriend en zijn ouders hebben me overtuigd. Eerst waren mijn ouders ook boos, wat ik ook wel had verwacht. Ik wilde sowieso geen abortus plegen, want er zijn genoeg andere mensen in de wereld die wel graag een kindje willen, dus als ik toch had besloten het niet te houden, kon ik het altijd nog weggeven. Jullie maken jullie (terech, dat zeg ik eerlijk) zorgen om mij, en mijn kosten, maar zijn ouders betalen letterlijk alles. Mijn vriend en ik hadden natuurlijk gepraat over kinderen krijgen, want we wilden wel seks hebben. Hij gaf toen aan dat hij het liefst nu kinderen zou willen hebben, maar ik wilde eigenlijk sowieso mijn vwo afmaken en dan verder kijken. Hij heeft dit aan zijn ouders verteld, en zij hebben tegen mij gezegd dat ik geen zorgen moest maken over kosten, want dat zij alles wel wilden betalen. Zij zijn zelf ook op 16-17 jarige leeftijd ouders geworden, dus zij wisten dat het wel kon. Ik heb me laten overhalen, maar ik heb er niet perse spijt van, het is meer dat mijn omgeving redelijk geschrokken is en dat sommige mensen niet meer met me (mogen, van hun ouders) omgaan.

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • M15 je weet nog helemaal niet of het het einde van de wereld is want er is nog geen kind. Hoe je het allemaal gaat doen is nog de vraag. Ik vind het echt heel raar om op je 15de gepland zwanger te raken.

    Als ik nu ongepast zwanger zou worden zouden mijn ouders mee 100% steunen. Maar als ik gepland zwanger zou worden zouden ze me absoluut voor gek verslijten. Waarom zo'n haast? En hoe moet dat je de leerplicht. Volgens mij heb je niet eens je startkwalificatie.

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • vraag eens als je stage mag lopen bij een pleeg gezin of kinder opvang.Dan vertellen ze je het wel wat het kost.Wat vinden jouw ouders hiervan?Heb je een kamer, inkomsten, kosten levens onderhoud +/- 2000 euro per maand.Inboeldel uitzet ziektekosten verzekering. enz enz veel succes met het zoeken van een heel goede baan. Dan maar aan de spiraal en de pil er bij.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Alsof je na 8 weken zwangerschap denkt van " goh laat ik effe een berichtje plaatsen op dreamersforum dat ik zwanger ben" volgens mij heb je wel andere dingen aan je hoofd. En je geeft aan dat je er heel bewust voor gekozen hebt om vervolgens ons om tips te vragen. Alsof wij Dat weten. Als je er zo bewust voor gekozen hebt had je dat van te voren kunnen uitzoeken wat er allemaal bij komt kijken. En anders vraag je het je moeder. Dus je komt voor mij over als iemand die aandacht wilt hebben.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Pardon J20, mijn ouders moeten het ouderschap ontnomen worden? Mijn ouders steunen mij in mijn toekomst, en dat is moeder worden. Ook vind ik het een beetje raar dat jullie zeggen dat ik ongeloofwaardig overkom, terwijl ik gewoon mijn verhaal hier post zodat andere meisjes zien dat het niet het einde van de wereld is om zwanger te worden op een jonge leeftijd

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • De laatste reactie van TS maakt voor mij het verhaal ongeloofwaardiger. Welke ouder staat toe dat 15 jarige dochter zwanger wordt en haar VWO studie kan laten varen.

    Deze ouders moeten hun ouderschap ontnomen worden, verder TS, je bent 15 jaar jong en durft te praten over “goed overwogen”, ben je besodemieterd, je bent een kind, denkt als een kind, hiertegen had je beschermd moeten worden!! Klinkt bot, maar op 15 jarige leeftijd kan dit niet het doel van het leven zijn!!!

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Gefeliciteerd! We leven in Nederland. Maak je geen zorgen. Heb je al een naam voor als het een jongen of meisje wordt?

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Ben het met jongen 17 eens. Ongeloofwaardig verhaal!

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • M19, nou ben ik heel benieuwd hoe jij denkt dat TS later haar brood gaat verdienen om voor zichzelf en een kind eten te kopen, als van 9 tot 5 werken "gevangen" is.
    Overigens heb ik niks tegen abortus. Ik ben niet per se pro-abortus, maar pro-choise. Vrouwen moeten zelf kunnen beslissen of ze abortus plegen of niet. Overigens is het bij 8 weken nog een embryo, nauwelijks een kind te noemen eigenlijk. 8 maanden is natuurlijk wat anders, maar dat spreekt voor zich. TS, denk goed na en maak de juiste beslissing: de beslissing waar jíj´ je goed bij voelt.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • TS hier. Het lijkt misschien ondoordacht maar mijn vriend en ik hebben dit goed besproken. We willen allebei graag jong ouder worden en een groot gezin hebben. Natuurlijk hebben we dit ook overlegd met onze ouders en we zijn naar een dokter geweest zodat hij kon kijken of mijn lichaam het aankon om een kind te dragen en te baren. Ik zit nu in 3 vwo, maar volgend schooljaar blijf ik thuis en dat jaar daarna ga ik naar 4 havo. Dit hebben we allemaal al besproken met school. Hij zit ook in 3 vwo en hij gaat zijn vwo gewoon afmaken. Ik wil na school thuisblijven met de kinderen, want we willen er zeker nog meer. Ik ga ook zeker geen abortus plegen, want we waren hier echt op voorbereid. Als jullie nog meer vragen hebben moeten jullie die maar gewoon stellen hoor!

    15 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten