Skip to content
7 reacties
2163 weergaves

Kindje maken?

Ik ben een jongen van 20 en gay. Mijn vriendje is 30, we zijn nu een jaartje samen en hebben het heel leuk. Mijn vriendje wil heel graag een kind, en ik ook, hij is natuurlijk wat ouder dus kan ook niet meer jaren er mee wachten. (Kan wel, maar wordt steeds ingewikkelder). Nu is het zo dat zijn zus 37 is en ook heel graag kinderen wil, maar geen vriend heeft en een zaaddoner gewoon heel lang wachten is en soms niet eens in aanmerking komt. Nu waren we pas onder het avondeten aan het praten over kinderen etc. toen begon hij dus over zijn zus, dat ze het er zo moeilijk mee heeft en hij het haar zo gunt. En vroeg hij aan mij, omdat ik ook zo graag kinderen wil, of ik het iets zou vinden om mijn zaad aan haar te doneren om zo een kindje te maken. Ik schrok er eerijk gezegd best wel van. Ik zei ja dat kan je natuurlijk zo niet zeggen en moet je over nadenken etc etc. Het lijkt me leuk een kindje te maken en jong papa te worden, maar het is ook wel heel raar ofzo. Ik weet het even niet. Hoe denken jullie hier over?

20 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Bespreek dit sowieso eerst met alle partijen incl een professional op gebied van familie recht. Dit is niet iets wat je zomaar moet doen er moeten dingen worden vastgelegd voor de zorg van het kind op medisch, financieel en andere vlakken waar jullie zelf niet bij stilstaan.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ga je nog een kindje maken TS? Of toch maar niet..

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou het niet doen, hele rare constructie dat voor veel vreemde problemen kan zorgen. (Ook voor het kind later)

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Een kind het leven schenken is iets moois en iets dat verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Voordat je daar aan begint moet jij je daar heel goed van bewust zijn. Een kind heeft een moeder, maar ook een vader nodig. Een J21 hier adviseert je om het kind niet te erkennen, "want dan zit je na een relatiebreuk vast aan alimentatie".
    Dat is een zeer laf standpunt en als kind zou ik niet graag zo'n vader willen hebben. Naar je kind heb je in de eerste plaats een morele verplichting die blijft zolang jij als ouder er bent.

    In jullie situatie denk ik dat jouw vriend heel bereid is om de rol van vader op zich te nemen mocht jij er ook zo een zijn die wegvlucht voor zijn verplichtingen. Ik denk echter dat jij niet zo bent want je denkt er goed over na en vraagt om advies.

    Waar het ook om gaat is waarom wil iemand een kind? Het hebben van een kind is als het ware een ticket naar onsterfelijkheid. Jij bent er op een gegeven moment niet meer maar je genen leven voort in je kind. Een kind maakt ook dat jij straks als je oud bent iemand hebt die er voor jou is en uiteindelijk jou begraaft. Het is iets waar je van gaat houden en die je omringt met zorg en liefde.
    Het ontroert mij vaak als ik zie hoe liefdevol ouders met hun kinderen omgaan. Kinderen vragen zorg en om de verantwoording voor een kind te kunnen dragen moet je mentaal volwassen zijn. Je jeugdige egoisme moet veranderen in volwassen altruisme.
    Als homo's leef je soms in en wereld waarin het genot voorop staat en verantwoordelijkheid voor je gedrag weggeschoven wordt. Wat sperma doneren is niet zo moeilijk, maar de consequenties van het vader worden kunnen dragen is wat anders.

    Jij staat er niet alleen voor, je vriend zal ongetwijfeld zijn plicht doen naar het kind als oom. Het zal ook zijn genen dragen want het is van zijn zus. Heb je het gevoel dat het kind omringt door liefde zal opgroeien dan maakt dat je beslissing makkelijker.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou zeggen niet doen. Een kind maken is niet zoals een tekening of een schuurtje maken. Het is een nieuw mens. Waar jij ook een verantwoordelijkheid voor hebt. Dit is een rare constructie, en de kans is groot dat het kindje er later de dupe van wordt. Ik zou in ieder geval niet graag in zo'n situatie geboren worden.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou het gewoon doen. Het kind wordt dan toch opgevoed door de zus van je vriend. Misschien een beetje door je vriend. En jij kan doen en laten wat je wilt. Spreek wel af dat je het kind niet erkend, want dan zit je na een relatiebreuk vast aan alimentatie. Gewoon zwanger maken, geniet ervan zo lang het leuk is. En als het klaar is dan kan je makkelijk weg

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoe bedoelt je vriend "doneren"?? Of bedoelt hij dat jij bij haar gewoon een kindje moet maken, neuken dus?! Lijkt me als homo nog niet zo simpel.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten