Skip to content
46 reacties
3505 weergaves

ik ben 15 en 6-7 weken zwanger

Hoi, Ik ben er vorige week achter gekomen dat ik zwanger ben. Ik heb besloten het kindje te houden, en geen abortus te doen. Nu vroeg ik me af, zijn er meer meiden (of jongens) bekend met tienerzwangerschappen, en hoe je het allemaal regelt? Ik probeer overal informatie vandaan te halen. Alle tips zijn welkom!

15 jaar
11 jaren geleden

46 Reacties

  • Ja ik ken iemand die tienermoeder was. Mijn tante was op jonge leeftijd zwanger geweest en kreeg uiteindelijk een meisje. Uit eindelijk bleef het ook op 1 kind. (1 dag na haar verjaardag had ze een dochter gekregen toen ze net 17 werd) ze is nu inmiddels 65 en haar dochter heeft nu inmiddels ook weer een kindje (van 5 uit mijn hoofd) ook een dochter ;-). Maar ik wens je succes met de zwangerschap

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Allereerst wens ik meisje van 15 en haar vriend van 20 alle voorspoed tot met de zwangerschap en geboorte van jullie aanstaande kind. Heel veel geluk samen!

    Wat betreft het op jonge leeftijd kinderen krijgen: Een jongen van ongeveer 18 jaar kan meestal meerdere keren achter elkaar een orgasme krijgen. Dat wordt met het verstrijken van jaren steeds minder. En een meisje is ook het vruchtbaarst op jonge leeftijd.

    Bij veel ouderen (35+) die nog aan kinderen willen beginnen lukt het vanwege hun leeftijd en daardoor afgenomen vruchtbaarheid niet meer om zwanger te raken of ze moeten er heel veel moeite voor doen.

    Vanuit dat oogpunt gezien is het juist verstandig om op jonge leeftijd kinderen te krijgen. Voor een kind heeft het ook zijn voordelen. Hij of zij krijgt in ieder geval jonge ouders.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, ik heb een dochtertje van 3. Het gebeurde na de eerste keer met mijn toenmalige vriendje. Toen bleek dat ik zwanger was wilde ik het gelijk houden. Mijn ouders waren niet gelijk voor maar accepteerden het uiteindelijk wel. Zou het samen met mijn vriend doen maar door voornamelijk zijn moeder liep het tussen ons stuk toen ik 6 maanden zwanger was. Heb mijn meisje dus alleen gekregen. Ze heeft mijn achternaam en met de vader heb ik geen contact. Ik ben al een jaar samen met een jongen van 20. Hij ziet mijn meisje ook als zijn dochtertje waar ik heel blij mee ben. Ben 8 maanden zwanger van ons 2de kindje, wat super gaat.... En krijgen weer een meisje.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • ik vind het wel wat dat je zo jong en al zwanger bent. ook wel zond van je leven want je bent nu 15 en de gemiddelde levens verwachting is 80 dus als jij 80 ben dan heb je een kind van 65 je moet jezelf dan toch afvragen of je dat wel wilt. ik ben zelf best wel tegen abortus omdat iedereen moet de kans hebben om te leven. maar misschien was het wel een beetje dom van je om sex te hebben op zo'n jonge leeftijd. of van de vader maar ja. ik hoop dat het je goed afgaat en dat het kindje en jijzelf gezond blijfen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben persoonlijk ook een tiener moeder ik heb de baby nu al 3 maanden in me buik ik en me vriend wonen samen bij me moeder omdat mijn vriend zijn leef omstandig heden in het huis niet fijn vond dus nu woont hij bij mij we zijn heel gelukkig en hopen alle andere tienermoeder veel geluk toe

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn beste vriendin (16 nu in middels 16) was 3 maanden geleden bevallen van een meisje. Ik help haar ook vaak met haar kleine en ze is echt super schattig en lief ik vind het helemaal niet erg om te helpen! :) succes met de bevalling

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat nou als je een kindje wil

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • heb het er met je ouders over wat het beste is want je bent nog zo jong en je zit nog op school. maar ik ben blij voor je dat je vriend het kindje ook wilt houden ik hoop dat echt dat je er met je ouders gaat over hebben

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • jonge ouders zijn welkom op https://tienermoeders.nl/forum

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat waren jou eerste symptomen?

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • hey meis ik ben ook 15 en zwanger ik had eerst de gedachten van ik laat het kind weghalen maar toen ik de echo zag was ik verlieft geworden en besloot ik het om het te houden ik snap hoe je je voelt en ik ben nu ook al ruim een ander half jaar samen met me vriend het is moeilijk omdat je naar denkt over de kosten enzo maar mensen zoals wij komen er wel gr xx

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb niet allees gelezen hoor maar ik had heel veel symptonen van zwangerschap op mijn 14e. Ik had ook al nagedacht over mijn toekomst. Ik had me aangemeld op een website tienermoeders.nl . Fijne website als js mails krijg. In de titel staat dan niet in volle letters tienermoeders maar tm dus betrapt wordnje nooit. Ik zou daar eens kijken. Staat vast genoeg informatie op

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Is er dan soms geen heftige ruzie tussen het koppel en zijn jullie getrouwd
    Veel suc6

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Hij krijgt borstvoeding, vanaf 6 maanden krijgt hij daarnaast ook vast voedsel.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb een vraag wat voor voeding krijgt je kindje? Fles of gewoon borstvoeding?

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • OPGELET:
    Bedankt voor alle reacties, maar ik wil jullie even wijzen op de datum!!

    Ik kan niet inloggen, dus ik doe het maar even zo. Ik ben ondertussen 17 jaar en mijn zoontje is 10 maanden. Alles gaat hartstikke goed en we zijn dolgelukkig! Als iemand nog vragen aan mij heeft, zet dat dan nog even in een bericht hieronder.
    Bedankt!

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Hooi meid Ik voel je ik heb het zelfde probleem en wil ook graag tips maar ik ben wel verder in de zwangerschap namelijk 17 weken ik heb zelfs de schopjes al gevoeld gelukkig is me buikje nog niet zo groot en valt het niet zo veel op maar ik snap je zorgen en je kunt met je vragen naar mij?? Groetjes en succes

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • ik wil je graag helpen ik ken ook iemand die dat heeft nu maar als ik je zo hoor dan denk ik dat je het heus aankan en je het gewoon moet doen! x veel succes (word het een meisje of jongetje/)

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Hey meid ,
    Ik kom even zeggen dat ik ook een tiener moeder benen ik heb een kindje van 4 maanden.
    Het is wel lastig dat je nog jong ben.
    Het is fijn dat je je kindje wil houden maar als je dat houd en als je weer naar school ga.
    Wie ga dan op je kindje passen.

    Als ik naar school ga dan pas me moeder op me dochter.
    Ik hoop dat je ouders op je kindje willen passen of je vriend zijn ouders.
    Ik hoop dat het goed gaat.

    Ik wens je geluk en veel succes

    x

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • bij de ggd en jeugdzorg kan je een lijst opvragen met benodigdheden met wat je allemaal moet hebben enzo een soort van afstreeplijst zegmaar. miss helpt dat wel. en in het ziekenhuis kunnen ze tips geven en bij de kraamzorg ook. een vriendin van me kreeg hulp van haar verloskundige

    15 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten