Skip to content
11 reacties
738 weergaves

Tongen

Ik ben 14 en heb nog nooit getongd? Dit is wel heel erg he! En is dit echt een ramp of kan het er wel mee door? En is bijvoorbeeld 15 jaar de gemiddelde goede leeftijd om seks te hebben of niet? Anders loop ik wel erg achter! ,14 jarige

14 jaar
12 jaren geleden

11 Reacties

  • Ik heb ook nog nooit gezoend. Het is normaal. En de gemiddelde leeftijd van seks is 17,5 en niet 15. Ik ken zelf genoeg kinderen die pas op hun 17e of 18e getongzoend hebben. Ik ken ook iemand die het pas op de 25e voor de eerste keer heeft gedaan. Dat is pas laat!

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn eerste tongzoen dateert van toen ik 14 was. Er woonde toen een jongen naast mij die mij al veel eerder te verstaan had gegeven dat hij mij knap vond. En toen we op een keer thuis samen speelden, vroeg hij mij opeens of ik hem op de mond durfde zoenen. Hij zag er ook niet mis uit, dus waarom niet ? Maar toen ik hem dan zoende, stak hij tot mijn grote verbazing meteen zijn tong in mijn mond. Automatisch zocht mijn tong dan de zijne, en dat heeft toch enkele minuten geduurd. Daarna deden we het nog regelmatig. Dus ja, ik heb geluk gehad, de gelegenheid was er en blijkbaar wilden we het allebei. Bij de eerste vrouw was ik al 20.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb ook nog nooit gezoend, dus maak je geen zorgen. Alles komt wel op zijn tijd

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb ook nog nooit gezoend

    Nog nooit gezoend en zie het binnenkort ook niet gebeuren. Gewoon pas doen wanneer de sitautie echt komt. Vind het eerder een shande dat tegenwoordig zo vroeg al wordt gezoend

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Wat een aansteller..

    Ik was zelf ook 16 toen ik voor de eerste keer zoende en tongde. Helemaal niks raars aan.  

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Ja echt heel erg xD

    Ik was ook pas 16 toen ik voor het eerst zoende/tongde hoor, het is niet raar. Het komt vanzelf allemaal, misschien wel sneller dan je denkt. 

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • ohneeee!?

    Ja het is echt verschrikkelijk dat je op je 14e nog nooit getongt hebt. Echt een schande. En je moet ook al lang seks hebben gehad.   En nu serieus: serieus? wtf. GEMIDDELDE leeftijd, dus ouder is ook. Ik was 17 toen ik voor het eerst zoende, en zelfs dat is nog normaal.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • geen haast

    hey je moet het gewoon doen als jij en de ander er klaar voor zijn en niet denken dat je op een bepaalde leeftijd iets gedaan moet hebben je bent pas 14 dat is echt jong dus als ik jou was zou ik gewoon wachten;)

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • *

    ik was ook 14 met de eerste keer zoenen hoor! en seks doe ik nog niet aan :P

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • ehm???

     ik heb ook nog nooit getongd duss en sex hebben is niet iets wat je doet om bij te lopen. dat doe je alleen met iemand van wie je houdt en als jullie het beide willen. je moet sex hebben en tongen omdat iedereen dat al gedaan heeft.  

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Kies je eigen tempo

     Ik heb dat ook niet en je meot je eigen tempo kiezen en soms is het beter om nog even te wachten

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten