Skip to content
24 reacties
3212 weergaves

Spijt van?

Hoi, ik ben een jongen van bijna 20 jaar. En ff geleden hield mijn zusje haar sweet16 party. En tijdens dat feestje was ik wat aan de praat geraakt met een goede vriendin van haar. Van het een kwam het ander, begonnen we te zoenen en uiteindelijk zijn we ook in bed beland. Voor de duidelijkheid... het is veilig gebeurt. Sinds toen heb ik haar niet meer gezien, maar ze stuurt me wel nu. En ze vroeg of ik er spijt van heb, maar ik weet het niet echt. Het is nu eenmaal gebeurt en daar valt niks aan te veranderen (het was wel fijn moet ik zeggen). Ik zit er wel mee dat zij in december (dit jaar) pas 16 wordt. Daarmee twijfel ik wel. En 4-5 jaar leeftijdsverschil vind ik momenteel (lichamelijk vooral) wel een beetje veel... Wat denken jullie hiervan?

19 jaar
1 jaar geleden

24 Reacties

  • Ik ga hierna hier niet meer reageren want jullie gaan je gang maar, maar zoek ff op artikel 245 van het strafwetboek.

    M16 jij bent niet strafbaar omdat jij niet meerderjarig bent, dat gezegd hebbende vind ik het leeftijdsverschil tussen een 16 jarige en een 13 jarige voor mezelf echt te groot. Ik zou nooit met een jongen van 13 gaan en ik ben een jaar jonger dan jij. Maar nogmaals je gaat je gang vooral.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • "Maar zoals al een paar mensen hier waarschuwen. Als de ouders er lucht van krijgen of als je vriendinnetje boos op je wordt. Kun je diep in de shit raken."


    Zo werkt het gelukkig niet! Als de ouders van een meisje de keuze van hun dochter niet accepteren kunnen zij geen aangifte doen van intimiteiten tussen de twee. Dit kan alleen als het meisje tegen de ouders zegt dat zij het tegen haar wil heeft gedaan. Maar pas hier mee op! Iemand onterecht van een zedenmisdrijf beschuldigen is net zo strafbaar als dat je een zedenmisdrijf pleegt. Als iemand aangifte doet van een zedenmisdrijf komt het slachtoffer in contact met de zedenpolitie. Deze mensen zijn speciaal opgeleid. Zij zijn getraind in de waarheid in een slachtoffer naar boven te halen. Slachtoffers worden vaak onder druk gezet door de dader waardoor het slachtoffer niet durft te praten. Pas als er onomstotelijk is bewezen dat iemand een zedenmisdrijf heeft gepleegd wordt deze veroordeeld en dan dan pas komt er een melding in de VOG.

    De zedenpolitie is ook getraind in valse aangiftes. Een valse aangifte valt door de mand omdat het verhaal niet klopt. Ook het gedrag van een valse aangever is anders dan van een echt slachtoffer. Ja, het gebeurt zeker dat er valse aangiftes worden gedaan. Niet alleen in relaties tussen jongeren maar ook zeker bij vechtscheidingen. Een voorbeeld is dat een moeder aangifte had gedaan tegen haar ex en de vader van haar kinderen. Hij zou de meisjes seksueel hebben misbruikt. Het is de moeder gelukt om de kinderen langere tijd bij de vader weg te houden. De advocaat van de vader heeft toch voor elkaar hebben gekregen dat de meisjes lichamelijk en geestelijk werden onderzocht. Uit geen enkel onderzoek is gebleken dat de kinderen seksueel waren misbruikt. Door de valse aangifte heeft de moeder haar voogdij over de meisjes verloren. en zij kon een schadeclaim aan de vader betalen.

    Wij hebben in Nederland een goed en betrouwbaar rechtssysteem. Wees daar blij mee. Zoals het door een paar mensen hier wordt beweerd is gelukkig onjuist. In de VS werkt het wel zo. Daar ben je schuldig totdat jij je onschuld hebt bewezen. In de VS is een jongetje van 4 geschorst van school. Het jongetje was gevallen en de kleuterleidster tilde hem op toen kwam hij met zijn gezicht tegen de buste van de leidster wat gezien werd door de rector van de school. Wees blij dat je in Nederland woont.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • @m15, de enige reden dar we dit onder ons houden is omdat we geen zin hebben in die commentaren van leeftijdsgenoten...

    Ik heb dit eerder al ingestuurd maar snap niet wrm het niet eerder online werd gezet

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Wet of geen wet verboden of niet verboden.
    Zolang jullie hier allebei gelukkig mee zijn is er niks aan de hand.
    Maar zoals al een paar mensen hier waarschuwen. Als de ouders er lucht van krijgen of als je vriendinnetje boos op je wordt. Kun je diep in de shit raken.

    Wel vind ik 5 jaar leeftijd verschil echt niet veel.
    Mijn ouders schelen wel 8 jaar, maar goed die zijn allebei volwassen.

    Ik scheel ook bijna 3 jaar met mijn vriendje hij is 3 jaar jonger dan mij.
    Ben ik dan ook strafbaar??

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik weet heus wel dat ik seks mag, maar ik vind dat iemand van 19 niet moet bellen op meisjes van net 15.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Meisje 15, Jammer dat jij overtuigd blijft van je stelling dat wat TS en dat meisje doen niet mag. Ook jij mag seks als je het zelf wilt.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik vind dit eigenijk nog fouter, het feit dat jullie het geheim houden wil al zeggen dat je weet dat wat je doet niet helemaal door de beugel kan. Maar ja... ik zal wel een zeikerd zijn. Ws ben ik daarom single ;)

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Bedankt voor jullie reacties! We hebben ondertussen een gesprek gehad over wat er gebeurt is en we hebben besloten om het voorlopig (tot ze 16 is) onder ons te houden... We gaan waarschijnlijk wel nog regelmatig seks hebben. Dus een soort friends with benefits

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Het is zo zoals M21 het zegt. De wet beschermt jongeren tegen misbruik door ouderen. Seks beneden de 16 is niet verboden, behalve je gedwongen wordt, aangerand wordt of verkracht wordt. Dit altijd strafbaar. Als het van beide kanten vrijwillig is, is dit gewoon legaal.

    In dit topic gaat het om een jongen van 19 en een meisje van 15. Ook hier is deze wet niet op van toepassing. De jongen van 19 is voor de wet wel meerderjarig maar het valt nog in een acceptabel leeftijdsverschil. Als het meisje gedwongen was of het meisje was nog jonger geweest of de jongen in de 20, of de jongen en het meisje hadden een andere verstandshouding gehad (trainer en speelster etc), ja dat is een heel ander verhaal!

    Jongens en meiden, we hebben het het hier over 2 tieners die het samen leuk hadden, van elkaar hebben genoten zonder dwang of welke overtreding dan ook!!! Gebruik je verstand en redeneer. Zoals M21 al zei. je bent 17 en hebt een liefje van 15, niets loos. Maar dan wordt je 18 en dan zou je vanaf dan strafbaar zijn??? Denk je nou echt dat de rechter daar tijd aan wil en kan besteden? Ja, als je aangifte doet van misbruik of verkrachting, dan ben je de klos. Maar dat ben je als dader toch ongeacht hoe oud het slachtoffer is., 15 of 80, dat maakt niet uit, of nog jonger of ouder. Kindermisbruik is streng verboden, dat klopt. Een verliefd tienerstelletje of 2 tieners die een one night stand beleven zijn dat niet, als het maar uit vrije wil is!

    TS en meisje, als jullie allebei gek op elkaar zijn, laat je niet tegenhouden door fabels maar geniet van elkaar!

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Daarom is het ook een klachtendelict. Grote kans dat ze niet klaagt maar mocht ze toch teleurgesteld zijn dat het niet meer wordt, of mochten haar ouders hier lucht van krijgen en je aanklagen dan reken maar dat je hier last mee kan krijgen. En een zedendelict zorgt er dus ook voor dat je geen VOG kan krijgen.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Hier worden heel veel dingen door elkaar gehaald. Er staat nergens in de wet dat seks verboden is. Er staat in de wet dat een meerderjarige geen seks mag met een seksueel minderjarige. Een 18 of 19 jarige is voor de wet meerderjarig. Het is echt niet zo dat jij 17 bent en je vriendje of vriendinnetje 15 is, dat je dan wettelijk seks mag hebben en dat je op je 18de verjaardag ineens strafbaar bent. Deze wet is niet gemaakt om tieners van 18 en 19 te vervolgen. De wet is gemaakt om jongeren te beschermen tegen mensen die fout willen. En dat zijn mensen die ouder zijn dan 18 en 19 jaar. Het is gemaakt voor mensen die jongeren proberen te misbruiken.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @ m 15, prima, duidelijker kunnen we het niet zeggen!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • (Wetsartikel 245 Strafrecht)
    Seks met minderjarigen is in Nederland ten strengste verboden. Iedere ontuchtige handeling waarbij een kind van jonger dan 16 jaar betrokken is, wordt een volwassene dan ook zwaar aangerekend. Dwang is hierbij van secundair belang; dat wil zeggen dat een volwassene ook strafbaar is wanneer de minderjarige met het seksueel contact heeft ingestemd of hier zelf het initiatief toe heeft genomen. Het is wel een zogenaamd klachten delict. Dus als zij of een van haar ouders klaagt kan je wel aangeklaagd worden.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Zeg dat je het mooi vond, en bedank haar voor die fijne ervaring, een mooie herinnering. Ik denk dat dat het beste is?

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Zij wilde het dus heel graag en jij ging er in mee.
    Ik hoop dat jij haar kan vertrouwen zodat jij er geen problemen mee krijgt.
    Het is jouw keuze hoe jij met haar verder gaat. Maar blijf denken aan jullie leeftijdsverschil. En wel met je verstand en niet met je jeweetwel.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • J22, die link van jou werkt niet

    Wanneer is seks strafbaar?
    Als jij en je vriend of vriendin allebei 15 jaar oud zijn en jullie willen allebei seks met elkaar, dan is dat niet strafbaar. Voorwaarde is dat de seks tussen jullie vrijwillig is. Dus dat je geen van beiden iets doet wat je eigenlijk niet wilt.

    Volgens de wet is seks met iemand van onder de 16 jaar strafbaar als er sprake is van bijvoorbeeld dwang, chantage, een groot leeftijdsverschil of een afhankelijkheidsrelatie, bijvoorbeeld tussen leraar en leerling, of coach en speler. Van kindermisbruik is sprake als er seksuele contacten van (jong-) volwassenen met kinderen jonger dan zestien jaar plaatsvinden tegen de zin van het kind of zonder dat het kind deze contacten kan weigeren. Kindermisbruik is strafbaar.

    Dit staat op de site van de politie. https://www.vraaghetdepolitie.nl/dwang-en-seks/misbruik/wanneer-is-seks-strafbaar.html

    Wat ik schreef en wat jij betwist komt van de site van de overheid en is nog uitgebreider dan wat ik op de site van de politie vond. 19 jaar is nog steeds jong volwassen, we praten nog steeds over een tiener.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • M21, kijk op www.vraaghetdepolitie.nl. Zoekterm 'minimumleeftijd seks'.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @m16, zij had tot een tijdje geleden een vriendje. En zij hadden toen ook al seks...

    En voor de rest, zij wou het ook. Heb haar niet gedwongen ofzo... Zij nam ook een beetje de leiding...

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Je bent NIET strafbaar! Dat is een hardnekkige fabel! Zij gaf je aanleiding om het te doen en zij stemde daar mee in. Vijf jaar is het maximum leeftijdsverschil wat mag onder tieners. Ze is ouder dan 13, wat de minimale leeftijd is voor penetratie. De enigen die jou veroordelen zijn deelnemers in dit forum. Voor de wet doe je niets fout. Seks beneden de 16 is NIET VERBODEN!!! Het is verboden voor volwassenen om seks te hebben met seksueel minderjarigen. En dan bedoelen ze niet 2 tieners van 19 en 15. Want vanaf je 16de ben je seksueel meerderjarig en mag je seks hebben met wie je wilt. Je mag alleen nog geen betaalde seks hebben en ook geen pornografisch materiaal maken. Daarvoor moet je minimaal 18 zijn. Je bent alleen strafbaar als je iemand dwingt tot seks, aanrand, verkracht of iemand laat misbruiken. Dat is altijd strafbaar!

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Hmmmm ik vind het verschil wel te groot. Jij bent strafbaar ook mits zij een haar ouders klagen.

    15 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten