Skip to content
3 reacties
1678 weergaves

Autisme gepaard met seksuele relaties

Ik een tijdje een vriendin (vriendschappelijk), en zij heeft autisme. Nu heeft zij nog nooit een seksuele relatie gehad of überhaupt een relatie, zij zegt vaak dat ze seks niet zo belangrijk vind. Terwijl ik seks juist één van de beste dingen in een relatie vind. Herkenen meer mensen met autisme zich hierin? Omdat zoiets gelijks ook op internet stond.

21 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik ben zelf autistisch en heb regelmatig seks maar echt een vaste relatie vind ik moeilijk omdat ik de ander niet goed kan ‘lezen’.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey TS
    Ik heb zelf autisme en seks interesseert me net wel. Al loopt het niet op wieltjes, ik heb wel gekust met n vriendin en ik wou meer, maar zij niet.

    Momenteel single, maar ik verwen mezelf ook. De zin in seks is er maar ik ga me niet laten ontmaagden door een fwb, daarvoor wacht ik liever op n stabiele relatie.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Ik zie geen reacties en dan voel ik mij geroepen, anders is het zo teleurstellend als niemand reageert.

    Autisme is er in vele vormen vandaar dat men van een autisme spectrum spreekt. Autisten hebben vaak moeite met sociale contacten. Enerzijds omdat ze er niet zo veel behoeften aan hebben en anderzijds omdat het ze vaak ontbreekt aan empathische vermogens zodat ze de signalen niet herkennen.
    Veel autisten houden er ook niet van om aangeraakt te worden en seks is natuurlijk wel heel erg aangeraakt worden.

    Jouw vriendin heeft totaal geen ervaring met seks en waarschijnlijk ook weinig of geen ervaring met lichamelijk contact. Daardoor heeft zij geen idee van wat seks en dat soort dingen inhouden, fysiek en emotioneel gezien, en misschien vindt ze het wel vies.
    Met seks is het zo, het wind je op en dan vind je het heerlijk, of het wind je niet op en dan vind je het vies.
    Zeg nu zelf, piemels in je mond, iemand tussen de benen likken, anussen likken, andermans tong in je mond, sperma oplikken, heel vies allemaal. En zo'n penis is ook maar een heel raar ding.

    De vraag is, wat wil jij van haar? Als jij een relatie wilt maar het moet voor haar wel platonisch blijven dan valt er voor jou niet veel te beleven. Als zij zegt, vooruit dan maar, en zij ligt ondertussen op haar telefoon te kijken terwijl jij je best doet, dan is het ook geen feest.
    Haar als vriendin aanhouden en een andere er bij nemen voor de seks, dat gaat ook niet werken.
    Het enige wat je zou kunnen proberen is haar voorzichtig kennis te laten maken met de lichamelijke liefde in kleine stapje, in de hoop dat er iets wakker wordt. Meer zit er waarschijnlijk niet in.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten