Skip to content
8 reacties
1670 weergaves

Voor het eerst 'intiem'

Ik heb nu een aantal weken verkering met een meisje van 16. Ik ken haar al een aantal jaar en we konden het ook altijd goed met elkaar vinden, en nu hebben we dus ook een relatie. Er is verder nog weinig spannends gebeurd tussen ons. Nou vroeg ik me af wanneer het ongeveer normaal is om wat intiemer te worden (en dan bedoel ik niet zoenen, maar meer elkaar naakt zien en later ook seks enzo). Ik ben hier zelf nog niet aan toe (zoenen wel evt, maar de rest nog niet), maar ik vroeg me gewoon af wat ongeveer een normale tijd/leeftijd is. Alvast bedankt.

16 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Hoi TS ik wil alleen even zeggen hoe goed ik het vind dat je zelf al een grens aangeeft en dat heel veel jongens wat van jou kunnen leren. Je hebt ook gelijk een relatie is veel meer dan alleen de seks. Ik hoop voor jou dat je nog heel lang hele mooie herinneringen samen met je vrindin zult hebben.

    Groetjes M

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hier TS.
    Bedankt allemaal voor jullie reacties! Ik snap zelf ook wel dat het per persoon verschillend is, maar ik was gewoon benieuwd naar een soort gemiddelde. Ik zal, wanneer ik er aan toe ben, ook echt niet opdringerig doen naar haar, als zij er nog niet aan toe is en zo andersom zal ik mijn grenzen ook aangeven hoor. Overigens ben ik het niet eens met een jongen die zegt dat ik nog niet aan een relatie moet beginnen, omdat ik nog niet aan seks toe ben. Een relatie is (in mijn geval tenminste) echt wel meer dan alleen seks hoor.
    Dus nogmaals bedankt voor de adviezen en feiten.
    Groetjes

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • sluit me helemaal aan met de bovenstaande posts. Ik was ook 16 de 1e keer maar was met iemand die is maar kort kende, heb er achteraf beetje spijt van omdat het niet echt fijn ging. Heb nu relatie van bijna een jaar en nu gaat het hartstikke lekker en fijn...

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, neem daarvoor de tijd, op een gegeven moment merk je vanzelf dat jullie er aan toe zijn. Dus nu niet krampachtig denken dat iets moet, het is mooi, maar iets moois kun je ook voor wat later bewaren. Veel liefs!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Er is GEEN normaal, het is namelijk persoonlijk. Voor jullie allebei en niemand anders, degene die het meest terughoudend is bepaald .

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn liefje en ik waren zestien, toen we voor het eerst echt intiem waren. Dat mochten we ook pas vanaf zestien. Ik was er eigenlijk nog niet klaar voor, om 'het' de eerste keer te doen, mijn liefje wel. Het was echt fantastisch.
    Mijn beste vriend is er al een jaartje eerder mee begonnen, maar niet met een vast liefje. Hij is nu een beetje jaloers op mij.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je hier nog niet klaar voor ben, gewoon niet aan een relatie beginnen. Dit word niks.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Wanneer het voor jullie beiden goed voelt. Sommigen zijn er al aan toe als ze 14 zijn, anderen als ze 18 of ouder zijn. De meesten zitten rond de 16-18 jaar. Zodra je een relatie hebt kan het hard gaan. Misschien ben je er nu nog niet aan toe, maar denk je daar over een paar maanden heel anders over.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten