Skip to content
3 reacties
840 weergaves

Turkse afkomst 16 jaar durft niet uit de kast te komen

Wie heeft ook.,Ikke ervaring met zijn cultuur

16 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • Wat een verhaal... en dat als antwoord op 1 halve zin pffft

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Heyy ik ben ook jongen met turks afkomst en bi

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Je bericht is niet erg uitgebreid, maar ik begrijp dat jij een jongen bent die jongens aantrekkelijker vindt dan meisjes.
    Vanwege jouw Turkse achtergrond is het erg moeilijk om daar open over te zijn want in jouw cultuur wordt veel waarde gehecht aan mannelijkheid vindt men homoseksualiteit iets heel verkeerds, iets onmannelijks.
    Om te beginnen, wanneer ben je een echte man? Voor mijn gevoel ben je dan iemand die betrouwbaar is, staat voor zijn principes en durft te zijn wie en wat je bent. Met spieren en agressiviteit heeft het niets te maken.
    Dan, is homo zijn iets slechts? In de Islam is homoseks verboden. In Iran wordt je er voor opgehangen. De mannen die homo's berechten en ophangen zijn mannen die zoals ze zelf zeggen ware gelovigen zijn. Als jij een ware gelovige bent dan geloof je dat de Almachtige de mens heeft geschapen en allesbepalend is in ieders leven. Zou Hij dan mensen scheppen die geboren worden met gevoelens die in strijd zijn met zijn wetten? Dat zijn ketterse gedachten.
    Laat het oordeel aan de Almachtige over! Het past de mens niet om in Zijn Naam te oordelen!

    De heilige boeken zoals de Koran en de Hadiths zijn geschreven door mensen, pas vele jaren nadat de Almachtige zijn boodschap aan de Profeet had doorgegeven. Is wat in die boeken geschreven staat echt precies zoals de Almachtige het heeft gezegd? Twijfel is verboden in de Islam, maar er zijn er toch heel wat die wel die twijfel hebben maar ze zwijgen.

    Jij zit nu met je gevoelens en je weet niet wat je er mee moet. Om te beginnen moet jij die gevoelens accepteren en je niet slecht of schuldig voelen om wie je bent en hoe je voelt. Jij bent zoals je geschapen bent en dus ben je goed.
    Het is zo dat van alle jongens en mannen 8% homo is of homoseksuele gevoelens heeft. Jij bent dus echt niet de enige, je kent er al heel wat. Omdat jij niet weet wie ook zo is en die anderen er ook niet over durven praten denk jij dat je de enige bent en voel jij je heel eenzaam. Maar je bent niet alleen!

    Jij bent Turks en Turken in Nederland zijn meestal heel erg Turks gebleven. De President wil dat en omdat Turkse mensen gehoorzaam zijn blijven ze Turks. Dat maakt het leven in Nederland niet altijd gemakkelijker, ook als het om seks gaat en gevoelens.
    Heb jij goede vrienden? Soms heb je als homo een hele goede vriend die jouw vriend is omdat hij dingen bij jou voelt die hij ook bij zichzelf voelt. Soms omdat hij zich bij jou goed voelt omdat jij het karakter hebt dat jij hebt. Jij bent een gevoelige lieve vriend. Zou je met een vriend er over durven praten?
    Vraag je af of er iemand anders is waarmee jij er over kan praten. Het beste zou zijn thuis met je ouders, maar dat zal moeilijk zijn.
    Er is een website, jongenout.nl daar kun je praten met jongens die net zo zijn als jij. Het is niet anoniem en ze organiseren ook meetings waarbij je elkaar in het echt kan ontmoeten.

    Als homo moet je een beetje moed hebben anders blijf je heel je leven alleen en ga je op zoek naar stiekeme seks in de bosjes of op parkeerplaatsen. Dat is geen fijn leven, dus denk er eens over na wat jij met je leven wilt en of jij een echte man bent die voor zijn gevoelens uit durft te komen. Zonder liefde kan je niet! Veel moed en veel sterkte gewenst!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten