Skip to content
13 reacties
1881 weergaves

Leeftijdsverschil

Hoi lieve mensen! Ik heb een jongen ontmoet op mijn tennisclub. We hebben wel een klik. We kunnen leuk samen praten, lachen en natuurlijk tennissen. We appen ook veel en ik voel wel een seksuele spanning. Hij haalt me vaak aan bij het tennissen, knipoogt naar me terwijl hij op zijn lip bijt en komt telkens net te dicht bij me staan, dat soort dingen. Het enige is: ik ben 16 en hij is 21. Nu is dit volgens de wet wel legaal, maar het blijft toch een groot leeftijdsverschil: 5 jaar. Ik vraag me dus af of ik het met hem moet proberen. Misschien voel ik dit alles wel verkeerd aan en is het voor hem puur vriendschappelijk en zit hij helemaal niet te wachten of iemand die zoveel jonger is dan hij. En als ik het wel goed aanvoel en mijn verlangens wederzijds zijn, weet ik ook niet of ik het wel moet doen. Het is toch een groot leeftijdsverschil! Ik zit nog in de vijfde van het VWO en hij is zowat klaar met zijn HBO, hij woont op zichzelf en ik woon nog thuis, hij is geen maagd meer en ik wel, etc. We hebben dan zo’n ander leven dat ik me afvraag of ik er wel goed aan zal doen. Nog een dingetje: mijn ouders. Die zijn al bang dat ik dingen tegen mijn zin in doe als ik met jongens van mijn eigen leeftijd afspreek, die krijgen zowat een hartaanval als ze dit horen. Als ik mijn verstand gebruik, denk ik dat ik dit niet moet doen, maar ik blijf gevoelens voor hem hebben. Hij spookt de hele dag door mijn hoofd en als ik hem alleen al zie, word ik zo opgewonden. Dus zal ik het proberen met hem? En zo ja, moet ik het dan gelijk aan mijn ouders vertellen of is het beter om even te wachten?

16 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • J 22. ik ben het eens met jou. Het is maar net welke naam je er aan geeft. Inhoudelijk denk ik er ook zo over.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Doe het niet!!! Ik heb ook een keer met een jongen die 5 jaar ouder was gehad en die nam mij niet serieus, hij gebruikte me voor seks. Als ik niet wilde dan duwde die toch door. Zelfs via mijn via mijn kontgaatje. Stomme eikel

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @meisje 15
    Leeftijdsdiscriminatie???
    Ik ben hetro dan discrimineer ik toch ook niet omdat ik jongens geen kans geef? Dit heeft niks met met discriminatie te maken. Als ik morgen een meisje van 16 tegen kom en ik wordt verlieft zal ik op het 1ste moment erg balen dat ze 16 is want dat verschil is groot. En veel mensen hechten waarde aan getallen. Ik zelf niet dus ik zou die relatie wel aangaan als het wederzijds is. En als je goed met elkaar praat zie je vanzelf waar grenzen liggen voor wie. En dan moet je elkaar respecteren daar aan te houden.
    Maar ik persoonlijk zou er niet aan moeten denken met een vrouw van 25 thuis te komen aangezien ik mij daar te jong voor voel ookal is het maar 3 jaar verschil terwijl ik met een meisje van 17 veel minder problemen zou hebben ookal is het 5 jaar verschil. Dat is gewoon smaak niks discriminatie.

    @topic starter
    Als jij verlieft bent op hem ga eens met hem praten. Dat hij op zijn lip bijt geeft mij wel het idee dat hij met je speelt maar dat weet je niet zeker. Misschien is hij gewoon wat onhandig in het omgaan met zijn gevoelens. 1 ding wat ik heel belangrijk vind is spreek nooit bij hem thuis af of in een bos. Altijd op een plek met veel mensen en breng te minste 1 persoon(een vriendin, tante of nicht) die ervan af weet en ook wanneer en waar jullie afspreken. Zet voor diegene een live locatie aan en spreek een tijd af wanneer je iets van je laat weten. Dan is het best veilig en mocht er wel iets mis gaan weet kan diegene de politie bellen of wat handig is.

    En jij bent dan nog wel maar 16 maar je bent ook geen 12 meer. Jij bent oud genoeg om je eigen keuzes te maken en dat hebben jouw ouders te accepteren. Natuurlijk mogen ze bang zijn voor het leeftijdsverschil en dit mogen ze ook uitspreken zolang ze maar jouw keuze respecteren.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • kzag de titel en dacht oh dit wordt een post over een gast van 35 met een meid van 14. Gaat het over iemand van 21 en meid van 16! Jezus man, ken meisje van 13 die heeft met jongen van 17, meid van 16 die heeft met iemand van 20. Ik wilde typen als je nu al minstens 4 x met elkaar geneukt hebt doe je iets mis, maar nu ik terug lees lees ik teveel twijfel: als je echt iemand wil heb je die twijfel niet, ook al is die paar jaar ouder enz. Man ik zie meisjes van 12 achter me aan lopen in zwembad terwijl ze toch moeten zien dat ik veel ouder ben. Dus in die zin zou ik zeggen doe het niet, maar ja als pandemie voorbij is krijg je weer feesten en je weet niet wat daar gaat gebeuren. Dus ga iig aan de pil enzo.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • J23. Je bewijst dat boven de 20 er ook veel gezwets uitgekraamd wordt. Je kunt alles zeggen, maar aan leeftijdsdiscriminatie zit een vies luchtje.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Luister naar je gevoel. Het is veel belangrijker dat jullie elkaar heel leuk vinden.. Wanneer ik met een veel jongere vriendin ga houd ik er rekening mee dat zij nog maagd is. En dat zij in 5 VWO zit zou ik ook niet erg vinden. Het gaat erom dat je elkaar respecteer.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Niks mis mee. Mijn vriendje is nu 24 en we hebben al ruim 2 jaar iets met elkaar. Eerst stiekem en toen de stoute schoenen aan getrokken en samen naar mijn ouders gegaan en het verteld. Was erg leuk en helemaal geen probleem voor hen..

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • (Dan praat je dus over paar weken terug? en zult hem denk ik niet meer zo vaak zien? omdat alles in lockdown is...)

    Je moet niet naar mensen luisteren onder de 20. 1 ze zijn onvolwassen en 2 ze hebben geen verstand waarover ze praten. Je moet niet naar leeftijd kijken, maar je gevoel volgen. Leeftijd is maar een getal, mijn opa en oma(niet mijn echte oma) hebben een leeftijdsverschil van 20 jaar en zijn heel gelukkig samen (ja echte liefde). Meiden zijn ook snel volwassen en kiezen daarom ook vaker voor een oudere jongen. Voor jongens is het moeilijker met oudere vrouwen i.v.m. kinderen krijgen en vruchtbaarheid. Volg je gevoel want dat is het belangrijkste, wie zegt dat hij je niet zitten omdat je jonger bent? Vraag hem gewoon een keer uit. Zo kom je erachter of ie je leuk vind, of geef hem indirecte hints.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Als het legaal is doe het dan als je het wilt

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Dank jullie beide. En @jongen22, hij weet niet dat ik onervaren ben, hoor. Verder kan ik me vinden in wat je zegt, bedankt.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat een onzin. ga zijn verleden met meisjes na en je hoort vanzelf wat hij al op zijn kerfstok heeft en of hij serieus is in dat soort zaken. Jij zit er niet op te wachten om misbruikt te worden. Als hij nog een blanco misbruiklijst heeft kun je het goed proberen. Ik was 14 toen een jongen van 26 met mij wilde. We hebben een maand gehad en hij heeft alleen mijn borsten behandeld. Hij dwong mij niet dingen te doen die ik niet wilde. Mijn borsten vond ik oké, zoals bijna alle meisjes dat oké vinden.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Er zijn jongens die het wel leuk vinden om een onschuldig jong meisje (of jongetje) te verleiden. Dat zijn speeltjes voor ze. Een vriend vertelde mij eens dat hij het liefst meisjes had die het nog nooit gedaan hadden want die kon hij alles laten doen door hen wijs te maken dat het zo hoorde. Je moet je afvragen of, respectievelijk waarom, een jongeman van 21 geen relatie heeft en wat hij met jou wil. Dat op de lip bijten vind ik een aanstellerig gebaar van een poseur. Hij speelt met jouw gevoelens. Pas maar op, hou het liever bij jongens van je eigen leeftijd die ook nog wat onervaren zijn. Dan kunnen jullie samen de liefde ontdekken.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Als er zo'n leeftijdsverschil tussen zit kan dat de eventuele relatie beïnvloeden. Vooal als het meisje jonger is dan de jongen. Jij bent kwetsbaarder dan hij. Het kan zijn dat daarom de relatie niet in evenwicht is en dat hij dominant zal zijn en je tot dingen kan dwingen die je niet wil. Ik zou het dus niet doen

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten