Skip to content
2 reacties
817 weergaves

Ben ik zwanger?

Ik heb op vrijdag 11 september (rond 6 uur) seks gehad met mijn vriend. We hebben een condoom gebruikt en hij is in de condoom klaar gekomen. Na de seks wilden we voor de zekerheid ook een morning-afterpil slikken maar omdat winkels dicht waren is dat niet gelukt en heb ik een normale anticonceptie pil geslikt ( gekregen van zijn zus) ik zit zelf dus NIET aan de pil en heb nog nooit eerder zo’n pil geslikt. Dag later (12sept) kwam er een soort “slijmprop” uit mijn vagina (deed geen pijn ofzo en geen rare geur ) zou die slijmprop mijn eisprong geweest kunnen zijn??? Aangezien ik nog ongesteld moet worden deze maand? Of is er een kans van zwangerschap? Vandaag 13sep: geen onscheiding/slijm. Vagina heeft een normale hoeveelheid vocht??????? Moet ik me zorgen maken of gewoon blijven kijken of ik ongesteld word deze maand?

19 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Werd het condoom goed aangebracht? Is het condoom heel gebleven (dus geen lek erin bedoel ik of niet gescheurd) en ben je zeker dan er geen sperma in je vagina is terechtgekomen? Dan denk ik dat het nog meevalt. Zonder sperma in je vagina is het onmogelijk om zwanger te worden. Dus ik zou me niet direct zorgen maken. Ik heb al talloze keren zo seks gehad. Al verschillende jaren, en er is nooit een zwangerschap van gekomen.

    Je hebt na de onveilige seks 72 uur de tijd om de morning afterpil te nemen. Dat is 3 dagen. Zaterdag 12 september kon je die dus ook nog halen, toen waren de winkels open. In Nederland kan je die pil trouwens ook in Kruidvat enz krijgen, dus het hoeft geen echte apotheek te zijn.

    Eénmalig een normale anticonceptiepil slikken heeft geen zin denk ik. Als je in de toekomst nog seks wil hebben zou ik toch aanraden om te zorgen voor een veilige anticonceptie. Dat bespaart je veel zorgen, zorgen die niemand eigenlijk hebben wil. Je kan een morning-afterpil achter de hand houden, maar die zijn echt niet fijn om te nemen. Je kan er erg beroerd van worden met kotsen en al. Dus zeker niet om elke keer te slikken nadat je seks hebt gehad.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Er is zeker een kans dat je zwanger bent. Een anticonceptiepil help niet tegen een zwangerschap als je het niet iedere dag neemt, en soms dan niet altijd. Ik zou als ik jou was hiermee met je moeder over praten want ik neem aan dat je nog geen kind wilt op je leeftijd.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten