Skip to content
5 reacties
1321 weergaves

Seks

Hoi ik ben 15 en heb nog nooit seks gehad of iets in die richting is dat raar? Ik vinger wel soms. Ik ben eigenlijk wel toe aan iets in die richting maar aan de andere kant ook helemaal niet. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven onderandere aangerand en tegen mijn zin in seksuele handelingen moeten doen dus ik ben wantrouwend en vind heel snel iets vies en ik ben te onzeker en met verwerking nog bezig dus het is een beetje een dilemma want straks ben ik te laat ik heb trouwens geen relatie ook nooit gehad door alles wat ik meegemaakt heb heb ik bindingsangst en ben ik een beetje afkerend naar mensen ook heb ik lang getwijfeld wat ik nou precies ben maar uiteindelijk hetero ik merk wel dat ik steeds meer naar jongens kijk en ermee bezig ben is het laat als je 15 bent? In andere dingen ben ik wel ver in ontwikkelen

15 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • De gemiddelde leeftijd waarop jongeren met seks beginnen is ongeveer 17 jaar in Nederland. Dus nee, ik zou er gewoon aan beginnen als de tijd er rijp voor is.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste @M15.

    Je moet je niet zo druk maken over seks, maar denk aan andere dingen..
    Oke het is wel goed dat je er aan denkt, maar dat hoeft niet te betekenen dat je er echt nu al aan moet beginnen.
    Ik heb ook nog geen seks gehad. Het is slim om te wachten op de jongen die je echt wilt.
    Als je nu in eens de aardigste en liefste of knapste uit je klas plukt en daar mee bezig gaat zijn en het niet fijn vond, kan het over 5, 10, misschien zelfs 20 jaar nog steeds spelen, en dat zou naar zijn.
    Het moet leuk blijven voor hem/haar en ook binnen de grenzen.
    Is jou grens bijvoorbeeld: ''ik ga eerst zoenen en wil nog niet verder'', dan moet je dat van te voren aangeven, of als hij van plan is verder te gaan. Maar volgens mij zou ik het van te voren aangeven want dat lijkt me minder ongemakkelijk dan wanneer je het aangeeft als hij na het zoenen verder wil gaan.

    Het is nogmaals dus niet raar of erg dat je nog geen seks heb gehad.
    Ik hoor dat ook in m'n klas, maar laat dat spelen. Sowieso is het de vraag of het wel waar is, en je meestal kan je er vanuit gaan dat het gewoon een leugen is om je voor schut te zetten als je zegt dat je het al wél heb gedaan.

    Misschien kan/kon dit je een beetje helpen?
    Let wel, als jij zeker weet dat jij het ECHT wil en er klaar voor bent, en je hebt een leuke jongen waarmee je denkt het te willen, grijp die kans maar houd dit wel in je achterhoofd want het zou zonde zijn als het niet zo loopt als dat jij wilt.

    Vriendelijke groet, J17.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • M15, maak je vooral er niet druk over. Je hebt op dit moment nog belangrijker dingen te doen voor jezelf. Te laat kun je er nooit mee zijn, want het gaat niet om wat anderen doen maar om wat je zelf wilt. Zeg nu zelf, ga je nu je best doen voor seks zodat je kunt zeggen dat je seks hebt gehad, of wacht je op die jongen waar je als je zover bent heel graag seks mee wilt hebben? Belangrijk is dat je als je seks gaat hebben het ook fijn kunt vinden. Zelf was ik 16, en achteraf gezien zou ik nog wat langer hebben willen wachten.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ach, nou ik kan me dat wel indenken hoor. Als je zoveel hebt meegemaakt en tegen je zin dingen hebt moeten doen dan ben je zelfbeschermend. Wantrouwend dus.
    Het mooist is wanneer je in een situatie komt waar je rustig de tijd krijgt om het vertrouwen in andere mensen (jongens ?) terug te winnen. Gewoon, stapje voor stapje in jouw eigen tempo. Een jongen die erg geduldig is en kan begrijpen dat hij niet moet pushen maar afwachten. Met wie je veel kan praten. Ook over de dingen die je hebt meegemaakt. Heus, die jongens zijn er wel. Je hoeft niet bang te zijn 'te laat' ergens mee te zijn. Het is geen competitie. Heb vertrouwen in jezelf en blijf gezond kritisch naar jongens. Daar is niets mis mee. Er zijn maar genoeg meiden die dat ook wat mee zouden moeten zijn.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @M15 Je moet het doen als JIJ denkt dat je er klaar voor ben.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten