Skip to content
44 reacties
3831 weergaves

Seks opgeven voor een baan

Zit er over na te denken priester te worden geloof zelf heel erg en weet heel veel uit de bijbel en weet ook veel uit de andere geloven maar je moet een eed zweren dat je met geen vrouw naar bed gaat zal ik eerst met iemand naar bed gaan en daarna mijn oordeel vellen of is seks helemaal niet zo bijzonder kan iemand me graag verder helpen groet s.

14 jaar
5 jaren geleden

44 Reacties

  • M18 door jouw aliengedachtes zijn er zoveel gedwongen huwelijken in reformatorische gemeentes. God heeft ons slechts 1 hoofdboodschap gegeven: wees begaan met je medemens en help je medemens waar het nodig is. De rest is puur mensenwerk. 1000% zeker. Alle gedachtes over God is mensenwerk en God is veel te groot om hem te kunnen snappen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Godsdienst is voor zeker 90% doorspekt met menselijke beslissingen. Die komen voort uit angst en uit controle willen hebben.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • God heeft gezegd dat seks moet zijn tussen een man en vrouw die zijn getrouwd. Je bent 14 en ik weet niet of je het hebt over later, of over nu. Maar op deze leeftijd seks is niet een goed idee. Plus het is een zonde als je voor het huwelijk gemeenschap hebt.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mooie

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Nou als je veel van de Bijbel weet, net als ik, dat je seks hebben geen zonde is en dat priesters het ook mogen. Ik zelf ben een refo en alle dominee's hebben een vrouw. En kinderen. En in de bijbel staat ook dat je je moet vermenigvuldigen.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • God is dan degene die seks heeft gewild.... Het celibaat, dat priesters geen vrouw en geen huisgezin mogen hebben of vormen slaat eigenlijk nergens op. Word nergens in de bijbel voorgesteld, bevolen, of zelfs genoemd. Petrus die door de RKK gezien wordt als de eerste paus was volgens de bijbel gewoon getrouwd.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had hier al eerder gereageerd, en als jongen 14 priester wil worden, respect daarvoor, het is jouw eigen keuze (althans dat hoop ik wel) en jouw leven. Maar ik wilde nog even reageren op het zinnetje " om jeruzalem weer in de handen van de christenen te krijgen". Dat is een echt idiote gedachte, zoiets houdt oorlogen omwille "het geloof" in stand . Daarbij, Jezus was zelf ook Jood. Dat er vervolgens een gedeelte van de Joden is gaan geloven dat Chrstus de messias was wil nog niet zeggen dat de andere Joden niet meer meetellen.... Jeruzalem is zowel van de Joden, moslims, christenen en niet-gelovigen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat je dan beter theologie kunt gaan doen en uiteindelijk niet bij een Rooms katholieke kerk maar een protestantse kerk aan te sluiten. Die kennen het celibaat niet en kunnen de dominees gewoon getrouwd zijn. Bij de protestanten is seks tussen getrouwde mensen geen enkel probleem.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • J14
    Weet god dat je op een forum over sex e.d. praat? Het lijkt me sterk dat jij nooit een stijve krijgt en dan er niet aan zit. Iedere jongen doet dit, ook de gelovige.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Gedraag je jongen 12 dit is niet wat god wilt seks en aftrekken is het werk van de duivel net als voodoo en zwarte magie je zondigt terwijl we ons leven aan god 'te danken hebben. En also je zondigt ik hoop dat je gaat bidden en vergiffenis gaat vragen. Moge god genade op je ziel hebben amen

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon blijven rukken en neuken, het is allemaal ouderwets. En ik geloof totaal NIET, ik vind het allemaal onzin maar dat is mijn mening

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • @Jongen15 Je hebt wel een punt

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey toekomstige priester!
    Ik ben zelf 15 en ik wil ook priester worden later want ik ben ook geboeid door religie en kom tot rust in de kerk en met bidden.
    Je moet ook beseffen dat je maar 14 bent en dat je midden in de puberteit al zo een beslissing wilt maken.
    Ik zou niet luisteren naar wat anderen zeggen van dat je je droom als priester beter kan opgeven. Je kan ook priester worden met een vrouw en kinderen te hebben hoor,daarom heeft God ook Adam en Eva gemaakt zodat ze verder kinderen konden maken en soms eens seks zouden hebben. Matteus hoofdstuk 18 verzen 5-7 waar staat 'En dat hij gezegd heeft ''Daarom zal een menszijn vader en moeder verlatenen zich hechten aan zijn vrouw,en die twee zullen een zijn? Ze zijn dus niet meer twee,maar een .Dus wat God heeft verbonden,moet de mens niet scheiden.
    De mensen die je willen overtuigen om je seksleven boven je droom als priester te verkiezen ,zijn de mensen die niet zien met hun ogen en niet horen met hun oren

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Nee hoor, niets op tegen want historisch juist. Een van de vele redenen waarom ze al in 1308 niet meer welkom waren in het Vaticaan. Als je de beschrijvingen leest van hun bacchanalen is het duidelijk dat dit heidense feesten waren. De Tempeliers waren eigenlijk de hooligans van de katholieke Kerk. Net als het bestuur van een voetbalclub een haat/liefde verhouding heeft met zijn hooligans was dat ook met de Kerk en de orde van de Tempeliers. Je wil ze liever kwijt maar je kan niet zonder want het zijn je trouwste fans en vooral: ze brengen geld in het laatje. En door de kruisvaarten - wat eigenlijk veredelde plundertochten waren - brachten ze heel veel geld naar het Vaticaan. Daarom werd hun buitenissig gedrag zo lang door de vingers gezien.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Er bestaat ook zo 'n uitdrukking als ' Zo zat als een Tempelier '. Iemand iets op tegen ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Wss een rechts extremistisch hobbyclubje die zich nu ook zo noemen..

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 22 dat denken veel mensen maar dat klopt niet

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen14. De orde van de Tempeliers bestaat niet meer. Op 12 augustus 1308 werden de Tempelridders uit de Kerk gezet door paus Clemens V op grond van verloochening van Jezus Christus, buitensporige zelfverrijking, het organiseren van braspartijen en orgiën en homoseksuele rituelen. Op 16 oktober 1311 werd de orde officieel opgeheven door paus Clemens V tijdens het Concilie van Vienne. De Tempeliers wachtte de brandstapel en hun bezittingen werden verbeurd verklaard. Er bestaat wel een mythe dat ze nog steeds voortbestaan als geheim genootschap maar daar is geen enkel bewijs van.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen22 . Dat van die tempeliers klopt niet . Ben zelf ook lid alle tempeliers doen alleen goede dingen . En hebben zeker geen seks met kinderen dat is namelijk meineed als een tempeliers dat doet dus geen fabeltjes meer over ons verspreiden ik hoop dat dat je heel duidelijk is

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Van de jongen van 22, die ervan beschuldigd wordt, de 'dromen' en 'idealen' van een jongen van 14 aan gruzelementen te willen slaan. Ik wilde hier verder niet op ingaan, omdat we inderdaad afwijken van de topic. Maar na vorige reacties vraag je er blijkbaar om, temeer omdat die jongen volhardt in zijn hallucinatie. Mijn beste vak op school was geschiedenis. De reden waarom dat vak gegeven wordt is nu net het bijbrengen van historisch inzicht en daarbij het besef, dat men moet leren uit fouten, begaan in het verleden, met de bedoeling ze niet te herhalen. Ik daag TS uit, zijn 'droom' en 'ideaal' voor te leggen aan zijn geschiedenisleraar. Wat denk je, dat die zal antwoorden ? Juist : dat in de loop van de geschiedenis de zgn. godsdienstoorlogen, gevoerd in naam van het 'geloof', de wreedste waren van allemaal. En dat in de huidige context een oorlog tussen de christelijke wereld en de islamwereld zou uitlopen op een nucleaire catastrofe die de mensheid zou vernietigen. En daarom ook mijn conclusie : is het probleem van de opwarming van de aarde nog niet erg genoeg - een probleem dat bovendien intussen misschien onoplosbaar is geworden ?

    22 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten