Skip to content
7 reacties
579 weergaves

Vriendje heeft pistool

Ik heb een paar maanden m’n huidige vriendje. Hij is echt heel knap, lief en stoer tegelijk en we hebben hele goeie seks. Eigenlijk wel de perfecte jongen. Alleen zit hij op schietsport en heeft daarvoor twee pistolen met veel kogels bij hem thuis en dat vind ik dus echt niet chill.   Hij vindt z’n vuurwapens echt heel vet maar ik walg er eerlijk gezegd van. En ik vind het ook een eng idee dat hij ze gewoon thuis heeft liggen. Ik heb het er al eens met hem over gehad en hij wil ze echt niet weg doen. Sterker nog hij wil graag nog een geweer erbij kopen.   Wat moet ik doen? Ik heb het idee dat zijn vuurwapenhobby tussen ons in komt te staan en dat wil ik ook niet.

16 jaar
5 jaren geleden

7 Reacties

  • TS hier. Dank voor jullie reacties!
    Vuurwapens zijn gemaakt om mensen dood te maken en ik vind het al raar dat m’n vriendje een hobby heeft om ermee te schieten. Maar daarnaast dat hij die dingen in huis heeft vind ik gewoon helemaal niet prettig. Het geeft gewoon een heel vervelend gevoel, er kan altijd iets mee gebeuren.

    Hij heeft gewoon een wapenvergunning trouwens, dus hij mag ze gewoon hebben. Hij is niet illegaal bezig ofzo. Hij heeft ook een kluis waar die ze in bewaart. Wel pakt hij wel eens als er vrienden van hem zijn een pistool erbij om te laten zien, waar die supertrots op is. Natuurlijk doet die er dan geen kogels in. Maar dat ding gaat dan de groep rond en iedereen vindt het dan megavet enzo. Alleen ik vind zo’n ding dan rond laten gaan dan verheerlijking van geweld.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Je mag zeker wapens thuis hebben mits ze geregistreerd staan en je een vergunning hebt je moet ook een wapen kluis hebben en de munitie minimaal 5 meter van je kluis hebben liggen

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Idd, meisje20. Zonder vergunning mag hij ze thuis niet hebben en al helemaal niet op straat. De overheid is trouwens uiterst zuinig en terughoudend bij het verlenen van wapenvergunningen. Het is wel duidelijk dat hij illegaal bezig is. Maja, of TS daarom de relatie moet stoppen? Ik kan hier niet objectief over oordelen want ik gruw zelf ook van vuurwapens.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 21 Hij zal denk ik in ieder geval een vergunning moeten hebben om die wapens in huis te mogen hebben.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat is vreemd dat hij die wapens thuis heeft. Een vriend van mij zit ook op schietsport en die moet zijn wapen achterlaten op de schietclub waar de wapens bewaard worden in een beveiligde gesloten wapenkast met een register van gebruik. Ik vermoed dat jouw vriendje die pistolen stiekem mee naar huis neemt.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat heeft dit met vrijen te maken????

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Kun je aangeven wat je onprettig vindt aan die wapens? Het zou kunnen dat je (onbewust) bang bent dat ze afgaan of dat er ongelukken gebeuren. Of misschien vind je het eerder eng dat je vriend als persoon van wapens houdt. En er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn. Ga dit bij jezelf na, en praat er dan nog eens over met hem wat je concreet moeilijk vindt aan zijn wapens. Misschien kan hij je gerust stellen, of kunnen jullie een andere oplossing vinden waardoor jij meer op je gemak bent en hij zijn hobby niet hoeft op te geven. Want als dit echt een hobby van hem is, dan is het gewoonlijk niet goed voor je relatie als je hem zou verbieden ermee Door te gaan. Wat wel goed is, is proberen samen tot een compromis te komen waar jullie beiden tevreden mee zijn.

    (Ik ga er trouwens bij het schrijven van dit bericht van uit dat hij die wapens legaal bezit, niet illegaal, en dat hij ze alleen voor zijn hobby gebruikt en niet om echt mensen mee kwaad te doen.)

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten