Skip to content
5 reacties
575 weergaves

Wie vertrouw ik?

hallo
Ik weet niet meer wie ik kan vertrouwen. Ik heb steeds minder contact met mijn vrienden en mijn BFF mis ik hierdoor heel erg. Ik vraag wel eens vrienden om raad, dan halen ze hun schouders op en lopen weg. Ik heb getwijfeld om de klassengroep in mijn whattsapp te verwijderen, heb dit niet gedaan.

Ik ben ook best wel intelligent (schep niet op ofzo) en heb het gevoel dat dit er iets mee te maken heeft. Mijnn vrienden vragen: wat betekent dit woord? Wat betekent die zin? En dan verwachten ze dat ik het goede zeg. Meestal is dit ook zo, maar als ik ik weet het niet zeg zeggen ze: Hoe weet jij dat nou niet??? Jij bent te slim voor de wereld! Ik weet dan niet of ik dat als comlpiment of als beledeging moet zien.

Nou dat dus. Ik heb het gevoel dat mijn (enige) vrienden mij zien asl een antwoord apparaat. Ik heb nu zelfs de bijnaam, lopende rekenmachine.
Help me!
Groet B.

Ps. Ik post best wel vaak iets op dreamersforum. Dit is meestal allemaal over school. Waarschijnlijk weten sommige van jullie al dat ik intelligent ben.

10 jaar
1 maand geleden

5 Reacties

  • Hoi TS, ik kan herken jouw situatie wel. Zoals het in mijn vriendengroep is (en was) is het puur vriendschappelijk en grappig bedoeld. Ik denk dus ook dat jij het als een compliment kan opvatten. Ik zou immers niet weten wat er beledigend aan zou zijn. Ik denk dat ze gewoon een grapje maken als ze vragen waarom jij iets niet weet (dat is bij mij tenminste zo). Groepsapp verlaten zou ik niet doen. Dan zonder je jezelf helemaal af en stuur je ook een signaal dat je geen vrienden o.i.d. wil worden/blijven met de rest. Je bent natuurlijk niet verplicht om iets te appen, maar niks appen en er wel in zitten is denk ik wel beter dan eruit gaan. De keuze ligt natuurlijk bij jou, maar dit is mijn advies.
    Gr. J18

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Ik zit op softbal ja.
    Maar daar voelt het echt alsof ik in mijn eigen bubbel zit met mijn eigen training.
    De enige waar ik bij softbal een beetje over weg kan is T.
    Groet B.

    10 jaar
    1 maand geleden
  • Als je zo intelligent bent als dat je zegt dan vraag ik me toch af waarom deze vraag bij de jongens vragen staat? dat klopt dan niet helemaal denk ik zo.

    14 jaar
    1 maand geleden
  • Doe je aan sport? of heb je een hobby? Ga op een club en maak nieuwe vrienden.

    15 jaar
    1 maand geleden
  • Dag B, Overal zie ik reacties van jou. Ergens anders lees ik dat het Dreamersforum een ontdekking is voor jou. Nu lees ik hier en op andere plaatsen dat je toch ook wel problemen hebt. Jij en je klasgenoten, je vrienden op school en misschien ook daar buiten, verstaan elkaar niet zo goed meer.
    Dat is niet leuk natuurlijk en dat komt doordat jij en je vrienden als het ware in een andere wereld leven. In je voelen en denken bedoel ik dan.

    Je zegt zelf dat je intelligent bent en daar twijfel ik niet aan. Nu is het zo dat er twee zaken zijn die nog al eens door elkaar worden gehaald, namelijk hoogbegaafdheid en hoog intelligent. Daar zit een groot verschil tussen. Dat zijn verschillende mensen.

    Je hebt verteld dat jou is aangeboden om klassen over te slaan. Daar was natuurlijk een reden voor. Je hebt het niet gedaan en daar had jij dan weer je redenen voor.

    Ik ben geen deskundige op het gebied van hoogbegaafdheid, hoge intelligentie, en hoe je daar als leerkracht en als ouders mee om moet gaan. Wat ik wel weet dat zeker hoogbegaafde kinderen toch wat anders in elkaar zitten dan bijvoorbeeld hoog intelligente kinderen. Dat vraagt een andere aanpak en dat is iets voor deskundigen. Hier op dit forum kan je daar natuurlijk niet de juiste informatie en begeleiding voor vinden. Je moet je ook niet teveel laten leiden door wat hier verteld wordt.

    Wat ik mij nu afvraag is of jij een of andere begeleiding krijgt. Van school of van iets daar buiten. Ik vraag mij ook af hoe jouw ouders hier mee omgaan. Hebben ze contact met deskundigen over jou? Gehad misschien?
    Ik denk dat jij eens met een psycholoog over je problemen moet praten.
    Het is wel duidelijk dat jij wat geisoleerd dreigt te raken op school.
    Vind jij je leeftijdsgenoten kinderlijk worden? Heb je andere mensen die je kent waar jij beter mee om kan gaan dan met je leeftijdsgenoten? Kinderen die een paar jaar ouder zijn misschien? Volwassenen misschien?

    Ik denk dat jij eens serieus moet gaan praten met je ouders en eventuele begeleiders op je school. Dat zal een gewone basisschool zijn en daar zijn ze niet echt ingericht voor speciale kinderen zoals jij. Ze doen zeker hun best, maar misschien heb jij meer specifieke deskundigheid nodig. Die deskundigheid is er, je bent niet het enige hoogbegaafde of hoog intelligente kind in Nederland. Je moet er wel contact mee hebben.

    Ik ken je omstandigheden niet, dus in mijn verhaal zit veel speculatie en veronderstelling. In ieder geval, je hebt het nu niet naar je zin en dat is een van de redenen waarom jij nu zo driftig zit te posten op het forum. Je hebt echter een passende aanpak nodig om het weer op school en daar buiten naar je zin te krijgen. Daar moet jij dus hulp voor zoeken.

    Ik hoop dat jij je weg gaat leren vinden. Mensen zoals jij daar kan de samenleving veel plezier van hebben.

    23 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten