Skip to content
15 reacties
1566 weergaves

Hoe draag je een speedo

Hi,

Gekke vraag, maar hoe begin je met het dragen van een speedo. Ik heb nog nooit een speedo gedragen maar wil dit gaan doen. Ik snap dat het een kwestie is van je 2 benen in een klein stukje stof doen. Maar hoe kom je over het spannende moment heen. Loop je bijvoorbeeld het strand op in je short met daaronder je speedo en trek je die en plein public in een ruk uit of ga je discreet op je handdoek zitten en doe je dit onopvallend. Of doe je dit in het water. Als je dan over dat punt bent, loop je dan trots over het strand of bedek je jezelf weer als je gaat lopen?

21 jaar
4 maanden geleden

15 Reacties

  • Ik snap het probleem niet? Ofwel trek je die speedo op voorhand thuis aan, of anders op het strand, al dan niet met een handdoek om je heen. Wat is het probleem?

    Op foto's van vroeger uit de tijd van onze ouders en grootouders in de jaren '60 tot '90, liep iedereen met zo'n kleine speedo's en bikini's. Je ziet dat ook in films uit die tijd. In Duitsland en Zweden was het naar het schijnt zelfs heel populair om gewoon naakt te zijn.

    Die bekrompen preutsheid is er pas gekomen met de instroom van volkeren die technologisch en mentaal niet mee kunnen. Maar ik vind dat zij zich moeten opwerken en aanpassen aan ons, niet andersom. Ze zijn naar hier gekomen omdat hun eigen cultuur niet levensvatbaar was, dus. Wij moeten ons toch niet in woestijnlompen gaan kleden omdat zij niet mee kunnen?

    Dus draag gewoon typische westerse kleding zoals je zelf wil, inclusief zwemgerief.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Het is inderdaad echt zo simpel als je benen in de daarvoor bestemde gaten steken en de broek optrekken tot hij op zijn plek zit. Maakt helemaal niet uit of die broek pijpen heeft of zelfs je billen niet bedekt. Al de rest maak je jezelf wijs. De eerste keer dat ik een string aantrok op het strand voelde ik me ook enorm bekeken (sorry de speedo heb ik overgeslagen). Natuurlijk zullen er mensen zijn die het opvalt, maar neem van mij aan, zij die het hardste roepen (als dat al gebeurd), doen dat omdat ze het zelf niet durven. De anderen denken er niet bij na of vinden het gewoon niet interessant. Ik draag nu een aantal jaren strings als zwembroek en op die ene flauwerik na valt het commentaar over het algemeen reuze mee. Het heeft mij er in elk geval nooit van weerhouden ze te dragen, ook niet wanneer er bekenden bij zijn van school of zo.

    18 jaar
    4 maanden geleden
  • Als ik naar een textielstrand ga heb ik gewone kleren aan ik trek dan alles uit en doe dan m’n Speedo aan ik sta dus even helemaal naakt mij boeit het niet. Ik doe niet moeilijk met de zee in gaan of een handdoek om m’n middel wat boeit het dat andere m’n billen of m’n piemel zien

    12 jaar
    4 maanden geleden
  • Hangt af van de situatie en het moment zelf. Soms wandel ik in short en T-shirt tot de plek waar ik / we willen gaan liggen. Soms trek ik mijn schoenen, short en hemd uit als ik op het strand kom en wandel zo een eind naar een geschikt plekje. Ik draag geen speedo's, maar een zwemstring op het strand. Ik heb nog nooit negatieve reacties gehad. Als jij je gewoon gedraagt is dit echt geen issue, zeker niet met een speedo aan. Bij warme dagen wandel ik ook gewoon zo terug, soms tot de fietsenstalling of parking. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt dus.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Gewoon lekker aantrekken en boeien wat anderen denken. Ik zou er wel voor zorgen dat je geschoren bent

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik heb afgelopen zomer in frankrijk ook voor het eerst een speedo gedragen. Vorige vakanties had ik altijd een strakke zwemboxer of zo'n langere strakke zwembroek aan omdat dat moet op de campings daar. Dit jaar voor het eerst een speedo geprobeerd en dat is goed bevallen. Ik heb eigenlijk halve dagen erin rondgelopen op de camping. Voordeel is dat je wel mooi bruin wordt. Ik trok hem gewoon in de caravan al aan en liep zo naar het zwembad. Ik ben niet heel preuts eigenlijk. Ik sport heel veel (atletiek en wielrennen) en ben wel gewend strakke sportkleding te dragen. Ik heb hem inmiddels ook al gedragen toen we met gym op school een paar keer moesten gaan zwemmen. Niemand die er wat van zei eigenlijk. Ook heb ik hem de afgelopen weken een paar keer gedragen toen ik baantjes ging zwemmen.

    16 jaar
    4 maanden geleden
  • Wat de rest ook zegt maak je niet druk. Ik loop meestal in mn short het strand op omdat ik die gewoon al aan heb, op het strand short en onderbroek uit en zwembroek of speedo aan. niemand die er op let.

    19 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik begrijp die schaamte ook niet. We weten allemaal toch wel dat jongens een piemel hebben en hoe die er ongeveer uit ziet. Ook dat die klein wordt in koud water en ook dat die bij wat opwinding stijf wordt. Dus ga lekker in eenslip zwemmen.

    Maar als je er zelf zo moeilijk over doet en mijn vriend had dat ook dan moet je dat niet doen. Hij heeft nu een strakke zwemboxer. Voelt hij zich gemakkelijk in. Volgens mij ziet iedereen zijn kleine jongen daarin duidelijker zitten dan in een speedo, maar dat zeg ik maar niet hihi.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Gewoon beginne met dragen. Na enige tijd went het wel.
    Ondertussen draag ik al enkele jaren een zwemstring op het strand. Krijg je nog mooie bruine billen.
    Bij meisjes zie je ook meer en meer.

    23 jaar
    4 maanden geleden
  • Als ik jou was zou ik eerst thuis wat oefenen om er aan te wennen. Eventueel wat badkamerselfies tonen aan je omgeving om hun mening te kennen. Hoe je hem aantrekt/draagt op het strand hangt af van welk strand en waar. Op zuiderse stranden is het heel gewoon om je 'en plein public' om te kleden. Hier in de Lage Landen iets minder maar het kan wel. Natuurlijk draag je je Speedo de hele dag zonder short erover. Anders krijg je een rare tanline. Op zuiderse stranden mag je als man best trots lopen pronken met je lichaam. Hier bij ons rust er nog steeds een soort taboe op jongens /mannen in mini zwemslipjes. Maar ook hier op de meer mondaine stranden veroorzaakt een Speedo niet langer verbijstering en verontwaardiging. We gaan er op vooruit. Succes ermee.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik draag op het strand heel trots mijn Speedo. Meestal na omkleden even onder een badhanddoek mijn slipje verwisselen voor mijn Speedo. De contouren van mijn zak en mijn lul tekenen zich goed zichtbaar af, maar dat heb je nu eenmaal met een Speedo. Ik vind het heerlijk om een Speedo te dragen. Mooie bijkomstigheid is dat ik mijn huidige vriendin (18) op het strand heb leren kennen. Zij was daar met een paar vriendinnen. Toen ik daar liep, merkte ik wel dat zij steeds naar mij keek. Het leek alsof zij iets kwijt was en toen vroeg ik haar of ik haar kon helpen met zoeken. Wij hebben toen samen een hele tijd gezocht en vooral gepraat. Zo is het met ons begonnen. Later heeft zij mij verteld dat zij het wel heel mooi had gevonden dat ik daar in mijn Speedo liep. Dus je begrijpt wel dat ik op het strand alleen maar een Speedo wil dragen.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Een Speedo is gewoon een kledingstuk dat je op het strand of in het zwembad anytime kunt dragen. Ik snap de schaamte totaal niet!

    19 jaar
    4 maanden geleden
  • Je moet helemaal niet moeilijk doen is gewoon een kledingstuk

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Op het strand heb ik hem meestal onder een zwemshort. Als we dan liggen, doe ik m'n short uit en blijf ik in m'n speedo. In het zwembad wissel ik af, en dan loop ik gewoon de kleedhokjes uit in m'n speedo. Binnenkort weer naar CenterParcs en dan wil ik er ook een aan doen.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Misschien begin je vanaf de verkeerde kant. Ga naar een stil strandje. Trek alles uit en ga zo lekker de koude zee in. Als je er weer uitkomt trek je die speedo aan.

    23 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten