Skip to content
7 reacties
931 weergaves

Vriend heeft een beetje kleine blaas.

Hij is dus beslist niet incontinent en mankeert niets, maar hij moet wat vaker dan anderen. We zijn meer dan een half jaar samen en dat gaat prima. Ook met seks gaat het heel lekker en hij is daar heel creatief in zonder kinky te zijn.
Het enige is dat hij zich schaamt als hij weer eens erg moet plassen. Ik heb daar in het begin verkeerd op gereageerd. Eerst door te zeggen of hij het niet nog even op kan houden. En na een ongelukje om zo’n boxer bij Eminence voor hem te kopen. Daarvan zie je helemaal niet dat dat hij beschermt.
Maar hij wil dat niet en dat snap ik nu ook. Dat is ook uitgesproken. Toch is het nog steeds een probLeemals we weg zijn. Dan merk ik dat hij moet, maar dat moet ik niet zeggen. En dan loopt hij het op te houden om niet te laten merken dat hij al weer moet. Wie heeft dat ook of ook een vriend die dat heeft en wat kan ik het beste doen. Zelf denk ik vaak dat niets het beste is.

21 jaar
6 maanden geleden

7 Reacties

  • Bij mij wel heel vaak bijna maar echt vol in mijn broek niet eens zo vaak. De laatste keer was vorig jaar op het strand in frankrijk. Ik lag daar te dommelen en muziek te luisteren en dus weg te denken dat ik heel nodig moest. Toen ik opstond was het vreselijk en de zee was te ver, dus alles in bikini. Daarvoor drie jaar geleden op de fiets naar huis toen ik groot glas sangria had gedronken. Dit jaar bijna weer zoiets. Ik zei mijn vriend dat ik het niet ging halen en voelde het al komen. Toen zei hij dat zijn moeder bij ons thuis zat te wachten. En om nou haar onder ogen te komen als ik in mijn broek had geplast was te erg. Ben gelijk afgestapt en op straat geplast. Er had wel een groep jongens een leuk uitzicht. Doe ik bijna nooit maar liep verder goed af. Wel heel vaak op het nippertje op het toilet hoor dat gebeurt maandelijks.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • M23. Ik heb ook dat ik vaak nodig moet en soms daardoor t net niet haal. Hoevaak gaat t mis bij jou?

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Geweldige vriend heb je. Hij vindt dat je zijn vriendin bent en niet zijn moeder. Hij hoeft niet letterlijk gepamperd te worden Zo zouden ze allemaal moeten zijn. Hij heeft een kleine blaas en vindt dat zijn probleem niet het jouwe. Ook niet van kinderen die spelen waar hij wil plassen dus haalt zijn leuter er daar niet uit ook al plast hij daardoor in zijn broek. Wat een volwassen kerel. Maak je geen zorgen om hem, hij is wsl bezig die blaas wat groter te rekken. Als hij ieder klein plasje gelijk naar de wc brengt en in pampers gaat lopen wordt die blaas alleen maar kleiner

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Drie verschillende oplossingen, waar alledrie wat in zit. Bedankt alvast. Hij lijkt het meeste op j20, bij hem is er vroeger ook naar gekeken en zij blaas is niet te klein maar gewoon klein. Spieren zijn allemaal dik in orde. Ophouden kan hij als de beste als ik zie hoe nodig hij soms moet. Beter dan ik want ik denk wel is laat het maar een keer gaan. Hij is wat m23 zegt natuurlijk stoer en zal dat nooit doen. Een keer moest hij wel echt onderweg plassen en kon het niet meer wachten. Maar daar waren kinderen en dan doet hij het niet. Dat was de keer van het ongelukje. Hij houdt er wel rekening mee want ik herken dingen op het lijstje van j22, uiteraard ook bier, maar alleen als we lang onderweg zijn. Het probleem is hoe ik hem kan helpen, bijvoorbeeld met lijstje. Toen met die boxer zei hij dat ik zijn vriendin was en niet zijn moeder. Hij had gelijk.
    Zelfde als we ergens zijn en dan zie ik aan hem dat hij erg moet en dan zeg ik daar zijn toiletten. Dan vraagt hij of ik moet. Hij kan dan nog wel tot huis. Ook zijn blaas rekken dus.
    Gisteren ook en toen hadden we ineens vertraging en was ik weer bang. Nou ik ga verder denken, als iemand nog wat heeft op basis van mijn reactie dan graag. Liefs.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik heb ook een wat kleine blaas maar ben een vrouw. Ik ben ook nogal nonchalant en reageer dan ook niet op de aandrang en dan is er ineens paniek om op het toilet te komen. Soms heb ik het dan al gedaan. Dat is voor een serieuze stoere jongen natuurlijk erger dan voor een anarchistische meid als ik.
    Mogelijk komt daar zijn stroefheid om het met jou open te bespreken vandaan. Het is natuurlijk niet stoer om altijd de eerste te zijn waarvoor er een plaspauze moet komen. Overigens is tot het laatste ophouden wel training voor je blaas om groter te worden. Dat heeft bij mij best wat gewerkt.
    Mijn vriend lacht alleen maar als ik op het punt sta om alles door mijn broekspijpen te laten gaan, maar dat raad ik jou bij hem niet aan. Inco broekjes inderdaad niet doen of bij grote uitzondering zoals examens. Dan train je je blaas niet meer.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik vind het heel liefdevol dat je die absorptie-onderbroeken voor hem hebt gekocht. Denk dat als je dat goed uitlegt, dat hij ook heel blij is met dit hulpje. Er bestaan ook wegwerp absorptie-onderbroeken (Tena, Depend, etc.), ook voor heren. Deze geven nog wat meer bescherming en zetten ook meteen de geur om. Bij een lange reis, is dit misschien een optie.

    Maar goed, je wilde tips hoe hij het langer kan ophouden:
    - Het is belangrijk dat hij zijn sluitspier goed ontspant op de momenten dat deze zich ook moet ontspannen, namelijk tijdens het plassen. Zorg daarom overdag altijd voor een goede plashouding (beide voeten op de grond, rechtop, holle rug) en neem de rust voor een plasbeurt. Plas goed uit bij het plassen en laat de urine rustig lopen, pers deze er dus niet zo snel mogelijk uit.
    - Qua medicatie schrijft de huisarts vaak desmopressine (merknaam: Minirin) voor. Dit middel regelt de hoeveelheid water die de nieren uitscheidt. Wat betreft natuurlijke middelen hoor ik vooral goede verhalen over Kalium carbonicum. Dit product maakt zijn urine zouter, waardoor hij minder makkelijk plast. Beide middelen kunnen goed helpen.
    - Ook bekkenbodemspieroefeningen kunnen helpen. Zijn bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat z'n blaas goed werkt. Als deze niet goed werken is het moeilijker om de plas op te houden. Als je even googelt op: ‘bekkenbodemspieroefeningen mannen’ vind je vele oefeningen voor deze spieren. Dit zijn hele kleine oefeningen die hij heel onopvallend kan doen, sommige zelfs in bed. Kosten ook maar zo'n 10 minuutjes per dag, maar kunnen zeker helpen om minder vaak te moeten plassen.
    - Qua voeding is het verstandig om alcohol, cafeïne (koffie, thee, energiedrankjes, cola, chocolade), citrusfruit en -sap (ananas, sinaasappel, grapefruit, clementines, citroenen, limoenen), koolzuurhoudende dranken (dus ook Spa rood!) en heel sterk gekruide etenswaren (wasabi, sambal, tabasco, etc.) zoveel mogelijk te vermijden. Al deze stoffen kunnen namelijk de blaas (enorm) irriteren, waardoor de aandrang groter wordt.
    - Beperk de inname van zout: een hoge zoutinname kan de nieren belasten en de urineproductie beïnvloeden. Minder zout eten en dus ook minder kant-en-klare soepen, pastasauzen en pizza's, kan zodoende helpen.
    - Veel kalium eten. Kalium reguleert de vochtbalans in het lichaam. Kalium zit veel in bananen, aardappelen, dadels, spinazie, peulvruchten (bonen, linzen, kapucijners etc.) en tomaten.
    - Tot slot wordt een tekort aan vitamine D gekoppeld aan blaasproblemen. Misschien hem de komende tijd vitamine D-supplementen laten slikken?

    Succes!

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Dat dacht ik ook maar volgens de dokter is 260cc geen te kleine blaas. Daar past nog geen blikje bier in en daarom piste die blaas vorig jaar in mijn broek. Mijn vriendin vond dat ik dat had gedaan. Onzin want zoiets doe ik niet. Je hoort, het kan net als bij jullie wel is problemen opleveren. Anders dan mee leren leven kan ik je niet aanraden.

    20 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten