Skip to content
7 reacties
499 weergaves

Tattoo

ik wil graag een tattoo laten zetten. je mag namelijk al een tattoo vanaf je twaalfde met toestemming van de ouders. maar goed, ik heb hier al best lang over nagedacht en het is niet zo dat ik het doe voor de leuk (wel een beetje) maar ik wil ook eentje met een betekenis. ik weet alleen niet hoe ik dit aan mijn ouders moet vertellen of hiermee om te gaan. iemand tips?

15 jaar
7 maanden geleden

7 Reacties

  • TS hier. ik zou de tattoo graag willen zetten op de binnenkant van mijn onderarm. en het wel echt een spreuk die mijn gedachten over het leven wel heeft veranderd( ik klink nu heel zweverig maar das helemaal nie zo) dus daarom wil ik die graag als tottoo voor als ik er een beetje doorheen zit

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • @J14: nou, waarom niet? Ik zou het als ouder niet meteen afkeuren wanneer een 15-jarige om een tattoo vraagt.

    Het hangt natuurlijk heel erg van de inhoud en plek van de tattoo af of ik ermee zou instemmen. Daarom zei ik ook: begin met plakplaatjes zodat je de reacties kan peilen.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • als je ouders een beetje normaal zijn laten ze jlou geen tatoo nemen op je 15e

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik terug, m22: meisje19 hierboven heeft een goed punt: tattoo's vervormen als je groeit, en daarna ook weer als je ouder wordt en je lichaam uitzakt. Als hij op de verkeerde plaats staat, kan het snel lelijk worden. Ze worden ook waziger en lopen uit, net als inkt die uitloopt. Daar moet je echt goed rekening mee houden. Dus niet op je borsten (ook niet bij jongens), buik, achterwerk, gezicht,...

    Zoek op internet ook eens naar: sterrenmeisje tattoo

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Als je even googelt op ‘plaktattoo ontwerpen’ vind je meerdere sites waar je je eigen tattoo kan ontwerpen. Door je tattoo eerst als plaktattoo te dragen kan je bekijken of hij je goed staat en of het is wat wilt. Bovendien kan je dan de reacties peilen van anderen, dus ook van je ouders. Als je die tattoo dan een paar weken hebt gedragen met behulp van plakplaatjes, kan je daarna besluiten of je hem echt wilt laten zetten. Doordat je ouders die tattoo dan ook gewoon zijn geworden, zullen ze geen/minder bezwaren meer hebben.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik zou zeggen: begin met een verwijderbare tattoo? Dus een soort sticker die je kan afwassen of oplossen (ik weet niet hoe dat precies werkt). Immers, "lang over iets nadenken" kan soms een idee-fixe worden, dus dwangmatig, zonder dat je de gevolgen precies kan inschatten wegens nog geen ervaring daarmee. Het kan anders uitvallen dan je gedacht had, net zoals met veel andere dingen in ons leven. Met een verwijderbare tattoo kan je die ervaring wel opdoen, zonder definitief te zijn.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Je bent nog flink in de groei best kans dat hij daardoor vervormd

    19 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten