Skip to content
15 reacties
2372 weergaves

Wit spul piemel

Elke keer als ik mijn piemel was komt er allemaal wit spul onder mijn velletje vandaan. Het lijkt een beetje op een soort smeerkaas. Is dit normaal? Of doe ik iets verkeerd?

12 jaar
8 maanden geleden

15 Reacties

  • Opgedroogd sperma ook misschien

    16 jaar
    8 maanden geleden
  • Als je voor het plassen je voorhuid terugteekt en dan gaat plassen en daarna je voorhuid weer terugschuift zorg je dat er geen plas achter blijft. Als je niet je hele eikel bloot wil maken kan je ook je voorhuid zo ver terugtrekjen dat alleen het topje bloot komt te liggen, dit valt misschien iets minder op.

    Wat betreft het douchen zou ik elke dag je voorhuid even zo ver mogelijk terugtrekken en dan alles goed schoonmaken totdat alles weg is. Ook als je zoiets hebt van het is nu al een heel aantal dagen schoon dus kan wel wachten moet je het ook gewoon blijven doen, qant anders krijg je weer wit spul. Ik weet niet of je na gym of op de sportvereniging douchet en of je dan thuis ook nog douchet, maar als je dat niet doet zou ik ook dan je voorhuid terugtrekken. Is misschien wat ongemakkelijk maar alles beter dan wit spul.

    Als je vragen krijgt over wat je doet en waarom je het doet, gewoon zeggen van waarom wel helemaal met zeep wassen maar niet onder het velletje. Je kan dan natuurlijk ook aanbieden om het bij hen voor te doen, dan houden ze wel op met vragen

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Zoals andere jongens ook al schreven: dat wit spul is smegma, een vies stinkende brei die zich kan ophopen onder de voorhuid als je niet besneden bent. Om dat te voorkomen moet je bij het douchen altijd goed je voorhuid terugtrekken en de eikel afspoelen met water. Ook bij het plassen steeds je voorhuid terugtrekken en na het plassen zo in je broek terugstoppen. Zo kan er zich geen smegma vormen.

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Zoals j17 aangeeft is 1x per week zeker veel te weinig. Iedere dag, en als het vaker nodig is dan gewoon vaker doen.

    18 jaar
    8 maanden geleden
  • 1 keer in de week je voorhuid terugtrekken is zeker niet genoeg en 2 keer lijkt mij ook wat weinig. Zelf doe ik het elke dag. Zeker op jou leeftijd zal het nog allemaal vrij gevoelig zijn. Ik vond het zelf altijd verschrikkelijk om onder mijn voorhuid te wassen, maar door het maar gewoon te doen en er niet al te veel over na te denken went het vanzelf.

    Of je je voorhuid bij die plasgoot ook terugtrekt is iets wat je voor jezelf moet bedenken. Ze zien je piemel al, dus waarom zou je dan je eikel verbergen? Elke jongen weet (hopelijk) hoe het eruit ziet als een voorhuid teruggetrokken wordt en hoe het er daaronder uitziet, dus opzich heb je niks om je voor te schamen. En als je vragen krijgt waarom je dat doet zeg je gewoon dat je je piemel schoon wil houden. Maar als je je er niet prettig bij voelt om je voorhuid terug te trekken waar iedereen bij staat moet je het vooral niet doen.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Hé ts elke keer als je gaat douchen even je velletje naar achteren trekken en met je handen zonder zeep even schoonmaken. Op school plassen zou je je misschien een beetje kunnen draaien

    12 jaar
    8 maanden geleden
  • Is normaal als je niet besneden bent, je doet niets verkeerd. Altijd als je je wast even je velletje naar achteren doen en waterstraal over je eikel laten lopen zodat het witte spul goed wegspoelt. Geen zeep gebruiken, dat gaat snel irriteren.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Sperma heb ik nog niet (denk ik), dus dat zal het niet zijn.
    Hoe vaak moet ik dan onder mijn velletje wassen? Ik doe nu 1 keer, maar is 2 keer dan genoeg of moet het nog vaker.
    En als ik met plassen mijn velletje terugtrek, krijg ik dan geen vreemde reacties? Wij hebben hier op school van die lange plasbakken waarbij iedereen kan meekijken, dus dan zou ook iedereen het zien als ik mijn velletje terugtrek

    12 jaar
    8 maanden geleden
  • Dat is sperma en word aangemaakt onder de voorhuid.

    16 jaar
    8 maanden geleden
  • Dat is smegma.
    Op jouw leeftijd had ik ook redelijk veel van dat. Je moet je voorhuid meer wassen (voornamelijk waar de smegma zit)

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Als je het laat zitten gaat het kristalliseren. Is wel mooi want die kristallen kun je in de fritrine zetten.

    18 jaar
    8 maanden geleden
  • Dat heet smegma. Vaker schoonmaken. Voorhuid naar achteren halen als je gaat plassen gaat al veel ophoping tegen. Kan het ook al sperma zijn bij jou? Dan ook goed schoonmaken. Dat blijft gewoon hetzelfde.

    18 jaar
    8 maanden geleden
  • Als het onder je velletje vandaan komt is het gewoon afscheiding of smegma. Je piemel gewoon goed wassen in bad of onder de douche is aangewezen. Enkel met water afspoelen en geen zepen gebruiken, dan komt wel in orde.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Dat is denk ik afscheiding. Heel normaal. Dat heeft elke jongen en elk meisje.
    In het geval van jongens zou het ook een soort sperma / voorvocht kunnen zijn, maar dat zou alleen waarschijnlijk zijn als je erg opgewonden bent (of net geweest) of net bent klaargekomen.
    Afscheiding is wel waarschijnlijker.
    Als je last gaat krijgen of het niet vertrouwd mss even met je vader overleggen (als je die hebt) en evt huisarts bellen. Dit zeg ik alleen omdat ik zelf geen medische kennis heb.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Mischien een SOA. even lang de dokter gaan.

    19 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten